Učinkovito planiranje i provedba inventure

2022/09/28

Ljetni godišnji tek je prošao, a u mnogim se trgovačkim centrima već javljaju božićni ukrasi. Rijetko nam je već u to vrijeme stalo do medenjaka i čokoladnih djedova Božićnjaka. A ipak svaki se put čudimo kako se brzo približio kraj godine. Je li ovo preuranjeno pojavljivanje božićne dekoracije ipak savršeni primjer izvrsnog planiranja?

Kako je Vaše poduzeće pripremljeno za izazove koje nam donosi svaka godina? Isti zadaci koji se ponavljaju krajem godine, primjerice inventura, za mnoge tvrtke ne bi trebali predstavljati veliko iznenađenje. No ipak je u većini poduzeća osobito kraj godine obilježen vremenskim pritiskom i stresom. Zašto se ove godine ne biste već nešto ranije pripremili za redovitu inventuru?

U ovom ćete prilogu saznati sve što biste trebali znati o učinkovitom planiranju i neometanoj provedbi inventure. Najprije ćemo riješiti neka često postavljana pitanja o inventuri.

Zašto inventura?

Vrste inventure

Postoje različite vrste inventure koje možete primijeniti. Saznajte koja je vrsta inventure prikladna za Vašu tvrtku. Za inventure koje se ne obavljaju na zadani dan trebali biste biti sigurni da se sustav za upravljanje robom vodi točno. Kontinuirana inventura ne smije se koristiti za evidentiranje pokvarljive robe.

Savjeti stručnjaka

Ovako ćete uspješno planirati i provesti inventuru

U nastavku Vam donosimo nekoliko praktičnih savjeta o optimalnom planiranju i provođenju Vaše sljedeće inventure:

Kontrolna lista

Optimalno odvijanje inventure

Još je puno vremena do dana bilanciranja? Ipak ne biste trebali podcijeniti prednosti dobre pripreme. Sljedeća kontrolna lista pomoći će Vam u učinkovitom planiranju sljedeće inventure.

Učinkovito planiranje inventure mg$

Imate li još pitanja?

Uz ovaj plan provedbe optimalno organiziranoj inventuri ove godine više ništa ne stoji na putu. Za dodatna pitanja besplatno Vam stojimo na raspolaganju.