Termo ambalaža

Ispravno transportirajte i otpremite robu te hranu osjetljivu na temperaturu. Bilo da se radi o termo kutiji od stiropora ili o održivoj termalnoj ambalaži od konoplje i slame: S našim asortimanom delikatese kao i lijekovi, farmaceutski proizvodi i druga roba osjetljiva na temperaturu dobro su zaštićeni tijekom transporta.

U kategoriji Termo ambalaža nudimo Vam proizvode sljedećih marki: BITO.

Što je termo kutija?Termo pakiranje je dobro difuzijski zatvoren izolacijski spremnik koji ne propušta ni toplinu ni hladnoću. Brojna roba osjetljiva na temperaturu mora se transportirati i skladištiti na određenim temperaturama. Ovdje vrijedi ili strogo se pridržavati hladnog lanca ili i zaštititi temperaturno kontroliranu transportnu robu od hlađenja.Učinak hlađenja može se kontrolirati korištenjem rashladnih elemenata. Takvo pakiranje je stoga obvezno u logistici hladnog lanca. Roba osjetljiva na temperaturu može se hladiti do 96 sati. Ovo se odnosi na hranu, kao i na proizvode iz područja Life Science i lijekove ili farmaceutsku robu. Čak se i otprema smrznutih proizvoda može realizirati s odgovarajućom izolacijskom kutijom i priborom za hlađenje.Koja termalna pakiranja postoje?Naš asortiman kartona i kutija za trgovinu hranom i transport lijekova koji zahtijevaju hlađenje u skladu s propisima podijeljen je u dvije osnovne kategorije:1. Termo kutije za otpremu2. Izolacijske kutije za dostavu toplih/hladnih proizvodaIzolacijske kutije za isporuku također se mogu poslati kao paket u vanjskoj kutiji ako su dimenzije odgovarajuće. Ali označeno termalno pakiranje za otpremu impresionira u međuvremenu inovativnim idejama o materijalima koje potpuno drugačije pristupaju temi termalnih kutija za trgovinu hranom, farmaceutsku industriju i Life Science. Razlikuju se sljedeći materijali:  • Slama: izolacija je slična stiroporu i stopostotno izrađena od obnovljivih sirovina.

  • Konoplja: isti podaci o učinkovitosti kao i stiropor, kutije su prikladne čak i za slanje u smrznutom stanju zahvaljujući izvrsnoj izolaciji.

  • Termo kutije i kompleti termo kutija od polistirena kombiniraju prednosti jednostavnih kartonskih kutija s učinkom hlađenja termo pakiranja. Komplet uključuje rashladne elemente.


Koliko dugo hrana ostaje topla ili hladna?Termo pakiranja kao izolacijske kutije za hranu testirana su prema DIN EN 12571. Specifikacije se odnose na kratkotrajni transport. Pad temperature za toplu hranu ne smije prijeći deset stupnjeva Celzija u tri sata. Za hladna jela to je sedam stupnjeva Celzija.Na što trebam obratiti pozornost kod slanja svježe hrane?

Kod kvarljive robe potrebno je pridržavati se hladnog lanca cijelim putem slanja. Određene gornje granice vrijede za povećanje temperature za različite proizvode. Kako biste sigurno poslali svoj paket tijekom putovanja, morate  • poslati proizvod na put nekoliko stupnjeva ispod najveće dopuštene granice,

  • ga spakirati u termo kutiju s rashladnim elementima (temperatura oko -20 stupnjeva Celzija),

  • podijeliti rashladne elemente bočno u paketu i također ih staviti na vrh,

  • staviti u sredinu proizvode koji su najosjetljiviji na temperaturu,

  • spriječiti cirkulaciju zraka u paketu s materijalom za punjenje,

  • označiti paket na odgovarajući način,

  • odabrati najbrži mogući put slanja.


Rado ćemo Vas intenzivno savjetovati o pravom termo pakiranju ili termo kutiji za hranu i lijekove. Samo nas kontaktirajte.