Valjkaste letvice

Poboljšajte svoje intralogističke procese valjkastim letvicama. Imate različite terete i slučajeve primjene? Da, to nam je poznato. Ovdje imamo valjkaste letvice za transport paketa i paleta te proširenje Vaših proizvodnih postrojenja.

Vaši filtri
Vrsta proizvoda
Održivost
Dužina
Relevantno
Količina proizvoda: 23

Valjkaste letvice: FIFO? LIFO? U svakom slučaju produktivne!U svakom skladištu – bez obzira na veličinu – važni su čimbenici savršena organizacija i što jednostavnije održavanje skladišta. Hoćete li se pri tome koristiti načelom FIFO ili LIFO (eng. first in first out, odnosno last in first out) interno je pitanje. Općenito vrijedi samo jedno: olakšajte si posao! Upravo zato brojni klijenti vjeruju našim valjkastim letvicama.Koje su prednosti valjkastih letvica kao sastavnog dijela transportne tehnike?Slično kao i kod drugih gravitacijskih proizvoda transportne tehnike valjkaste su letvice idealne ondje gdje dovodite robu ili je želite iznijeti. To prije svega vrijedi u skladištu, ali i u proizvodnim halama i radionicama.Valjkaste letvice mogu se montirati na individualnim razmacima i maksimalno se prilagođavaju transportiranoj robi i postojećem prostoru. Zato su, primjerice, neizostavne za jednostavno sortiranje paleta u protočnim skladištima ili za njihovo vađenje iz skladišnog prostora.Svoju punu učinkovitost letvice ponajprije pokazuju u protočnim regalima te će Vašim djelatnicima olakšati punjenje, komisioniranje, a u konačnici i cjelokupno održavanje skladišta.Ako se roba u određenom pretincu regala sama spušta zahvaljujući laganom nagibu, uvijek će Vam biti nadohvat ruke, nećete se dodatno umarati i odmah ćete vidjeti kada se zaliha bliži kraju.Zato se valjkaste letvice u stručnom svijetu spominju u kombinaciji s načelom FIFO ili LIFO. Ali čak i ako radna mjesta povezujete individualno ili se na njima želite pobrinuti za ergonomski dovod materijala, letvice su nepobjedive.U svakom će slučaju svaki interni logistički proces profitirati od toga da svoju postojeću transportnu ili skladišnu opremu dopunite valjkastim letvicama:  • Kratko vrijeme potrebno za procese u skladištu, komisioniranje ili montažu

  • Visoka razina dostupnosti proizvoda zahvaljujući klizanju i jednostavnom skidanju čak i teških tereta

  • Jednostavnije komisioniranje i sprječavanje pogrešaka

  • Povećanje produktivnosti jednostavnim odvajanjem punjenja i vađenja u protočnom skladištu

  • Zahvaljujući tome osiguravaju se bolje korištenje prostora i organizacija prolaza u skladištu i pogonu


Koje su valjkaste letvice najbolje za mene?Kao što je i uobičajeno kod tvrtke kaiserkraft, valjkaste letvice uvijek možete odabrati ovisno o svojoj količini robe.Asortiman u načelu dijelimo na letvice s plastičnim cilindarskim valjcima i s čeličnim cilindarskim valjcima. Plastika je posebno lakohodna, tiha i, zahvaljujući kvalitetnoj obradi, vrlo precizna. Od nje ćete profitirati prije svega u protočnim regalima ili pri dovođenju i vađenju lakših tereta.Čelični su valjci, ovisno o izvedbi i nosivosti, konstruirani za posebno teške slučajeve. Mogu biti impresivni u regalu, a i na podu mogu vrlo lagano prenositi velike palete ili dijelove strojeva.Obje verzije mogu peterostruko nadmašiti uzimanje robe u skladištu ili proizvodnoj hali u odnosu na klasični regal s ladicama – vrijednost je to koju ćete zaista brzo primijetiti u organizaciji svojih procesa.Koju robu mogu transportirati na valjkastim letvicama?Najvažniji preduvjet za neprekidni transporter s gravitacijskim pogonom uvijek je sljedeće: dno transportirane robe mora ravno nalijegati na valjcima, a sama roba svojim dimenzijama mora odgovarati valjku.Kod letvica je pri tome prije svega riječ o težini jer se širine transportera mogu individualno odrediti. Međutim, morate paziti na to da se maksimalna nosivost dužnog metra valjkastih letvica najčešće odnosi na razmak od 0,5 metara.K tomu tijekom naručivanja ne smijete zaboraviti u košaricu također staviti odgovarajuću dodatnu opremu. Pokretačka je papučica stoga neizostavna ako radite s laganim nagibom. I odgovarajuće komplete za montažu isporučit ćemo Vam na zahtjev. Imate još pitanja? Obratite nam se u svakom trenutku.