Blokade za tekućinu

Jesu li Vaše bačve i posude doista nepropusni? Najkasnije kad se pojavi to pitanje, vrijeme je da nabavite blokade za tekućinu. Blokade za tekućinu ili fleksibilni čepovi za brtvljenje sigurno sprečavaju opasnost pri propuštanjima i čuvaju Vas od većih katastrofa. Zato spriječite takvu situaciju i te proizvode upotrijebite za prevenciju propuštanja.

U kategoriji Blokade za tekućinu nudimo Vam proizvode sljedećih marki: eurokraft basic, Justrite, PIG.

Marka
Vrsta proizvoda
Izvedba
Relevantno
Količina proizvoda: 20

Blokade za tekućine: doslovno blokiraju opasnostiPropuštanje samo po sebi još uvijek nije katastrofa. Ali nekontrolirano širenje tekućine već jest. Uz blokade za tekućine za rukovanje opasnim tvarima doslovno ćete blokirati opasnost i zaustaviti katastrofu prije nego se približi odvodima, vodama ili okolišu.Što su blokade za tekućinu?U blokade za tekućinu spadaju brtvene prostirke, pregrade, samoljepljive zakrpe, čepovi za brtvljenje i poklopci koji se preventivno upotrebljavaju u rukovanju opasnim tvarima, ali i u slučaju nužde u upravljanju propuštanjima. Uz ta pomagala od specijalnog poliuretana ili tkanja s presvlakom od poliuretana moći ćete:  • ograničiti curenje tekućina oko bačava ili spremnika

  • spriječiti otjecanje iz odvodnih kanala ili okana

  • optimirati učinkovitost apsorpcijskih sredstava poput vezivih granulata u slučaju nužde

  • privremeno i pouzdano zabrtviti rupe i oštećenja na spremnicima opasnih tvari

  • začepiti odvode i cijevi u slučaju potrebe


Kod blokada za tekućine u načelu se radi o tome da se spriječi nastavak širenja iscurjelih tekućina i prodiranje kemikalija, onečišćene vode ili ulja u podzemne vode. Zato su blokade za tekućine važna pomagala za ispunjavanje zakonskih propisa o zaštiti voda.Po čemu se razlikuju blokade za tekućine?Osim što su izvedene kao fleksibilna pregrada, brtvena prostirka itd. blokade za tekućine dostupne su kao jednokratan proizvod za slučajeve nužde ili kao višekratne varijante:  • Jednokratni proizvodi povoljniji su i dio su kompleta za upijanje u slučaju nužde kod propuštanja. Osim toga bolji su izbor kad su zaustavljene jako opasne tekućine – tada je neizostavno trenutno i pažljivo zbrinjavanje svih pomoćnih proizvoda.

  • Višekratne verzije ekonomičan su izbor za pogone s velikom količinom opasnih tvari. Te se blokade i brtvene prostirke preporučaju i za hitne slučajeve, ali i kao mjera opreza. Moraju se zamijeniti čim oslabi prianjanje samoljepljive donje strane ili ako je materijal oštećen.

  • Uz to imamo i trajne zaporne pregrade koje možete instalirati oko skladišta s bačvama.


Blokade za tekućine otporne su na kemikalije, ulja i vodenaste tekućine. Ipak, otpornost bi, u okviru ocjene opasnosti, trebalo individualno provjeriti s postojećim medijima u Vašem poduzeću.Na što trebam obratiti pozornost kod blokada za tekućinu?Blokade za tekućinu Vam u slučaju propuštanja, doduše, daju vrijeme, ali ne rješavaju problem. Zato upijajuće krpe i vezive granulate te upijajuće cijevi treba imati i u pripremi. Pregrade osim toga u slučaju nužde mogu zadržavati tekućine samo do određene razine – korita za slučaj nužde na tom polju mogu više.Najsigurnije ćete odlučiti ako sa svojim pitanjima dođete k nama. Slobodno nam se obratite.