Odstranjivači

Strana ulja u Vašoj radnoj opremi? To biste trebali spriječiti, i to najbolje s odstranjivačem ulja – za čiste emulzije i disperzije. Ovdje ćete dobiti odstranjivače s magnetnim postoljem ili s podnožjem. Smanjite sada svoje troškove zbrinjavanja i produžite vijek trajanja svojih strojeva i sustava filtriranja! Koji je proizvod prikladan za Vas, saznat ćete niže na stranici.

Kupnja odstranjivača ulja: zahtjev za čistoćom u industrijiUlju je mjesto u spremnicima ili motorima, a ne u Vašim disperzijama za čišćenje ili rashladnim mazivima. Odstranjivači ulja funkcioniraju kao usisavači koji sigurno i učinkovito uklanjaju molekule ulja iz tekućina. Od njih nećete profitirati samo u svakodnevnoj upotrebi nego i u slučaju propuštanja.Kako funkcionira odstranjivač ulja?Odstranjivači s trakom sastoje se od beskonačne trake koja se pomiče preko motornog pogonskog valjka i zakretnog koluta. Zakretni se kolut uranja u tekućinu, nakon čega se pokreće odstranjivač.Ulja i masti koji plutaju lijepe se za traku te se preko valjaka iz tekućine odvode do strugača. Kod odstranjivača s crijevom strana se ulja odvajaju preko šupljeg beskonačnog crijeva, dok odstranjivači s diskom rade na principu rotirajućeg, adhezivnog diska i strugača.Područja primjenePrikladni su kako za održavanje strojeva tako i u ograničenom opsegu za upravljanje propuštanjima. U sklopu održavanja strojeva oni učinkovito uklanjaju strana ulja iz emulzija i disperzija koje su zaslužne za ispravan rad brojnih sustava kao što su:

Odstranjivači ulja mogu se također upotrebljavati u obradi otpadnih voda i tako mogu pospješiti kružno gospodarstvo. No kod upravljanja propuštanjima znatno su manje učinkoviti od upijajućih krpa i upijajućih crijeva. Međutim, mogu se upotrijebiti kao improvizirana pomagala za male vodene površine.PrednostiOdstranjivač s trakom pruža dragocjenu pomoć u održavanju strojeva odnosno kod rashladnih maziva i sustava filtriranja.  • Emulzije i disperzije oslobađaju se od stranih ulja i time postižu svoju učinkovitost.

  • Trenutak zbrinjavanja procesnih tvari na otpad može se znatno odgoditi.

  • Sustavi imaju duži vijek trajanja.

  • Lokalizacijom mjesta stvaranja bakterija smanjuje se opasnost od stvaranja neugodnih mirisa.


Kako ću odabrati odstranjivač ulja?Koja je izvedba odstranjivača najbolji izbor, u načelu ovisi o količini tekućine koju treba očistiti i učinku koji treba postići. Odstranjivači s trakom prvenstveno se koriste u obradi metala i u sveprisutnim spremnicima rashladnog maziva. Kao kompaktni i jeftini uređaji sasvim su dovoljni za uobičajene veličine spremnika, a usto će se odlično nositi i s promjenjivim razinama tekućine.Rado ćemo Vam pružiti podršku u donošenju odluke o pravoj izvedbi. Slobodno nam se obratite.