Radne hlače

Odjeća čini čovjeka – a radne hlače čine profesionalce. Ako su Vaše noge u odgovarajućoj radnoj odjeći, zaštićene su od mogućih opasnosti. Naravno, ovdje možete nabaviti radne hlače, vatrootporne hlače, štitnike za koljena i ostalo od poznatih proizvođača – za muškarce i žene.

U kategoriji Radne hlače nudimo Vam proizvode sljedećih marki: Leipold+Döhle.

Radne hlače: vatrootporne hlače, odjeća za zaštitu od topline ili štitnici za koljena najboljih markiOsim što su traperice neudobne kod mnogih radnih koraka: modeli za slobodno vrijeme jednostavno ne mogu parirati zaštitnom učinku dobrih radnih hlača. Ženske radne hlače, muške radne hlače i štitnici za koljena za rad nisu uzalud neizostavan sastavni dio profesionalne opreme.
Od čega štite radne hlače?Radne hlače radnika kao predmet zaštite na radu namijenjene su zaštiti tijela od tipičnih opasnosti povezanih s određenim zadacima. U šumarstvu su obvezne radne hlače sa zaštitom od posjekotina, u čeličani se radnici niti ne moraju pojaviti u smjeni bez hlača za zaštitu od topline. Tko radi na otvorenom ili u uvjetima slabe vidljivosti treba jarko vidljivu zaštitnu kombinaciju radnih hlača i odgovarajuće radne jakne ili odgovarajuće radne majice.Osim toga, duge i kratke radne hlače za muškarce ili žene jednostavno su i faktor udobnosti, drže radni pribor kao što su alati ili pribor za pisanje spremnim i štite od hladnoće, vlage i vremenskih prilika.
Kada su radne hlače obveza?Najvažnije obilježje svake radne odjeće je riječ „zaštita'': Čim su radne zaštitne hlače za žene ili muškarce namijenjene za zaštitu od posjekotina, opeklina ili drugih ozljeda, mora ih osigurati poslodavac, a zaposlenik ih mora nositi tijekom svakog poteza.Naravno, materijalom i zaštitnim učinkom moraju odgovarati radnom mjestu: Bijele radne hlače od tekstila za rukovanje užarenim čelikom? Naravno da ne. Upozoravajuće kratke hlače za radove na cesti u jeku zime? Također besmislica.Poslodavac može odrediti i određene radne hlače kao dio (reprezentativne) uniforme. U tom je slučaju radna odjeća ili oslobođena poreza ili je osigurava poduzeće.
Koja je moja veličina radnih hlača?Preširoko ili preusko? Nijedne radne hlače ne bi trebale tako stajati. Prije nego što kupite zaštitnu radnu odjeću, provjerite jeste li odredili točnu konfekcijsku veličinu:  1. Izmjerite opseg svog struka i bokova.

  2. Utvrdite duljinu unutarnjeg šava od međunožja do gležnja. U idealnom slučaju, radne hlače trebale bi tijesno ležati na radnoj cipeli.


Ako ste u nedoumici, odaberite jedan broj veće kako biste zajamčili optimalnu slobodu kretanja. Neki modeli dobrih marki radnih hlača kao što su Leipold+Döhle mogu se po potrebi produžiti na nogama.Koje su radne hlače dobre ili prikladne za Vaše osobno radno mjesto? O tome možete razgovarati s nama. Samo nas u vezi toga kontaktirajte.