Metle, metlice

Mrvice na podu? Pala Vam je čaša? Ili je ulaz prepun suhog lišća? Metlama i metlicama suzbit ćete prljavštinu. Odmah odaberite svoju novu metlu!

U kategoriji Metle, metlice nudimo Vam proizvode sljedećih marki: FLORA, Vikan, eurokraft pro, eurokraft basic, Rubbermaid, Unger, Vermop.

Vaši filtri
Marka
Vrsta proizvoda
Održivost
Relevantno
Količina proizvoda: 31

Metle i metlice: teško da možete brže do čistoćeZa manju količinu prljavštine ili nevelike površine ne morate odmah posezati za teškim uređajem za čišćenje. Dobrom starom kombinacijom metle i metlice u većini ćete slučajeva do cilja doći brže, fleksibilnije i bez velikog napora. Imamo velik asortiman za svaki odjel i svaku primjenu – čak i u osjetljivim područjima.Kako ćete prepoznati dobre četke i metle?Način pričvršćenja i izvedba čekinja najvažnija su svojstva svake dobre metle – nije važno nalaze li se četke na klasičnoj ručnoj metlici ili se okreću na stroju za metenje. Prirodne materijale poput rižine slame u četkama i na dobro opremljenim kolicima za čišćenje nalazimo jednako često kao i plastične materijale otporne na vremenske utjecaje.Na kraju je važno da ne odaberete kvalitetu čekinja samo za vanjsku ili unutarnju upotrebu, nego da bude usklađena i s podom.Što čini metlu i metlicu za prehrambenu industriju?Jedno od glavnih pravila za prehrambenu industriju glasi: i oprema za čišćenje i sanitarije u svakom slučaju mora sprečavati kontaminaciju proizvoda, sirovina i strojeva.Zato za metle i metlice u obzir dolaze samo modeli od glatkog polipropilena. Kod njega nema nikakvog habanja materijala i u skladu s Uredbom EZ 1935/2004 prikladan je za rad s hranom.K tomu ćete se uz jarke boje pobrinuti da komplet za metenje za proizvodno područje A ne zamijenite ručnom metlicom za proizvodno područje B.Postoje li okvirna pravila za čuvanje metli i metlica?Običnu metlu za cestu bez problema možete pospremiti zajedno s gumenim rukavicama i blagim sredstvima za industrijsko čišćenje u ormar za sredstva za čišćenje. Kako bi čekinje dugo ostale u formi, najbolje je da metlu objesite ili je postavite u kut s glavom okrenutom prema gore.Metle i metlice za prehrambenu industriju ipak uvijek čuvajte odvojeno od mopa ili usisavača. Za to na raspolaganju imate higijenske ormare od nehrđajućeg čelika.Kako treba čistiti metle?I u tom slučaju morate razlikovati između univerzalnih modela i proizvoda za osjetljiva područja u poduzeću. Metle za sve vremenske uvjete bez problema se mogu ispirati ili čistiti visokotlačnim čistačem s malim tlakom vode. Kod drugih verzija najbolje je da bacite pogled na važeća tehnička pravila i vodite računa o zahtjevima u pogledu higijene i dezinfekcije.Imate još pitanja o asortimanu? Slobodno nam se obratite!