Sigurnosni i transportni spremnici

Kao što samo ime kaže: sigurnosni i transportni spremnici omogućuju sigurno prenošenje opasnih tekućina i dobara po javnim i internim prometnim površinama te sigurno skladištenje, doziranje i zbrinjavanje zapaljivih i agresivnih medija poput kiselina i lužina.

U kategoriji Sigurnosni i transportni spremnici nudimo Vam proizvode sljedećih marki: Justrite, FALCON, eurokraft pro, CEMO, PRESSOL, ZARGES.

Marka
Vrsta proizvoda
Održivost
Relevantno
Količina proizvoda: 85

Sigurnosni i transportni spremnici: optimalno rješenje za sigurnost u pogonuOd lako zapaljivih tekućina do agresivnog sredstva za čišćenje: opasne tvari važna su tema u svakom poduzeću s laboratorijem, proizvodnom trakom ili radionicom. U pogledu toga zakoni sadržavaju brojne propise kako bi se zajamčila zaštita okoliša, zaštita djelatnika i besprijekoran tijek rada. Ovi su propisi Vaš kompas s pomoću kojeg ćete kod tvrtke kaiserkraft moći pronaći odgovarajuće sigurnosne i transportne spremnike. Ovdje Vam donosimo pregled najvažnijih aspekata koje je potrebno uvažiti tijekom odabira.Što kažu zakoni u pogledu upotrebe sigurnosnih i transportnih spremnika?Kod rukovanja opasnim tvarima morate obratiti pozornost na brojne smjernice i zakone koji se, ovisno o vrsti pogona i količini tvari, provode u Vašem poduzeću i koji definiraju potrebne sigurnosne proizvode.Važne su, između ostaloga, smjernica TRGS 510 »Skladištenje opasnih tvari u mobilnim spremnicima« i TRGS 526 (»Laboratorijska smjernica«) te njemačka Uredba o sigurnosti na radu (njem. BetrSichV).Smjernica TRGS 510 primjerice se odnosi na upotrebu malih količina na radnom mjestu i propisuje da je količine raspoloživih opasnih tvari potrebno ograničiti na dotičnu potrebu za radni dan odnosno smjenu. Zalihe se moraju skladištiti u odgovarajućim sigurnosnim spremnicima koji su prikladni za tu svrhu i propisno označeni.Temeljna je poruka svih smjernica jasna: svaka opasna tvar koja bi na bilo koji način mogla ugroziti okoliš i sigurnost ili zdravlje djelatnika mora se skladištiti u odgovarajućim sigurnosnim spremnicima. To se odnosi na svaki logistički korak – od ulaza robe preko skladištenja i doziranja pa sve do zbrinjavanja.Za svaki od ovih koraka postoje zasebni spremnici, sustavi skladištenja i dodatne sigurnosne odredbe. Međutim, za sve njih vrijede slični zahtjevi:


  • Materijal spremnika obvezno mora odgovarati kategoriji opasnosti njegova sadržaja. K tomu u svakom slučaju mora postojati stupanj otpornosti materijala.

  • Postoji obveza označavanja za čije je uvažavanje odgovorno poduzeće.

  • Kod dimenzija pojedinačnih spremnika potrebno je uračunati određeno ograničenje količine.

  • Rukovanje opasnim tvarima podliježe obvezama redovite kontrole i neprestane dokumentacije.


Kako mogu odabrati sigurnosne i transportne spremnike?Sigurnosni i transportni spremnici tvrtke kaiserkraft prilagođeni su kako određenim tekućinama, odnosno opasnim tvarima, tako i određenim područjima primjene. Stoga bi se ova dva aspekta prvenstveno trebala uvažiti tijekom odabira.Kod odabira materijala preporučujemo Vam da pogledate naš Pregled postojanosti sigurnosnih spremnika. Ondje ćete pronaći sve potrebne informacije. Svrha primjene druga je važna točka: spremnik za zbrinjavanje drukčije je konstruiran i posjeduje drukčija svojstva od spremnika za pranje i uranjanje za čišćenje malih dijelova.Kada su ove točke razjašnjene, slijedi nastavak na stranici određenog proizvoda. Ovdje je najvažnije svojstvo potreban volumen. Pri tome biste trebali točno procijeniti koji je volumen, primjerice, spremnika za doziranje zaista potreban za pojedinačno radno mjesto i primjenu na radnom mjestu. Nemojte računati suviše izdašno jer je ograničenje količine važan aspekt smanjenja opasnosti.I uvijek je dobra ideja zatim potražiti asortiman Oznake i naljepnice u svrhu nabavljanja proizvoda kojima će se ispunjavati obveza označavanja – ako se oni već ne isporučuju sa sigurnosnim i transportnim spremnicima.Sigurnosni i transportni spremnici kod tvrtke kaiserkraftBaš svaki proizvod za rukovanje opasnim tvarima kod tvrtke kaiserkraft odgovara najvišim sigurnosnim zahtjevima. Više informacija o tome saznat ćete na stranici određenog proizvoda. K tomu nas, dakako, možete u bilo kojem trenutku kontaktirati.U skladu sa svrhom primjene i volumenom spremnici osiguravaju važne elemente kao što su protupožarne blokade, naprave za doziranje, mogućnosti nošenja ili nadtlačni ventili koji štite Vaše djelatnike i olakšavaju im rad.Naša ponuda nadopunjena je praktičnom dodatnom opremom koja ovaj stupanj sigurnosti dodatno povećava. Pogledajte, primjerice, naš asortiman posebnih pumpi za opasne tvari. K tomu nudimo lijevke, prihvatna korita i dodatnu opremu za rukovanje bačvama. Ili nas jednostavno upitajte i mi ćemo Vam reći kako svoje upravljanje opasnim tvarima možete učiniti još sigurnijim.