Sanitarije

Tiho veselje na tihom mjestu: s papirom, sapunom ili dezinfekcijskim sredstvom dobri kućni duhovi sasvim neprimjetno no stručno brinu za bolju higijenu i čistoću. A mi im se zahvaljujemo gromoglasnim pljeskom! I sa sljedećom narudžbom sanitarnih potrepština.

U kategoriji Sanitarije nudimo Vam proizvode sljedećih marki: CWS, TORK, AIR-WOLF, Rubbermaid, Kimberly-Clark, VAR, starmix, Bio-Circle, eurokraft pro.

Vaši filtri
Marka
Vrsta proizvoda
Održivost
Relevantno
Količina proizvoda: 182

Sanitarne potrepštine za higijenska područja: čistoća u svakoj pori



Praonica je središnje mjesto o kojem ovisi higijensko radno okruženje i zdravlje djelatnika. Ovdje radnici i zaposlenici mogu sa sebe skinuti dnevnu prljavštinu te oprati i dezinficirati ruke kako bi uklonili neželjene klice. Uz ispravne sanitarne potrepštine nećete samo ispuniti zakonske propise već ćete osigurati i optimalne uvjete za rad.



Koji propisi postoje za sanitarije?



U njemačkoj Uredbi o radnim mjestima i Tehničkim pravilima za radna mjesta ASR A4.1 navedene su detaljne napomene o tome koje zahtjeve mora ispunjavati praonica odnosno higijensko područje. Tamo je do najsitnijih detalja definirano koja je oprema potrebna i koje sanitarne potrepštine trebaju biti raspoložive.



»Sredstva za čišćenje i sušenje ruku« u načelu su važan element. Tu spadaju losioni za pranje ruku, sredstva za pranje ruku i papirnati ručnici. U posebnim radnim okruženjima i za rukovanje određenim sredstvima za rad važni su i proizvodi za njegu kože, dezinfekciju i zaštitu kože. Upravo za rad u čistom prostoru trebali biste imati jednokratne rukavice u odgovarajućim dozatorima i proizvode za čišćenje kože sa specijalnim formulama.



Što je štedljivije: ručnici ili sušila za ruke?



U našoj ponudi za čišćenje i sanitarije pronaći ćete i papirnate ručnike s držačima i električna sušila za ruke. Obje verzije imaju svoje prednosti i mane.



Papirnati su ručnici doduše kao potrošni materijal tekuća troškovna stavka i uvijek ih morate imati na zalihi. Ali ti ručnici ruke suše brzo i temeljito, upijaju ostatke od pranja i mogu se propisno zbrinuti. Osim toga mogu se koristiti i za sušenje lica. Zahvaljujući posebnim naborima smanjuje se potrošnja. Potrebno održavanje držača za ručnike svakako je vrlo sagledivo.



Električna sušila za ruke ne stvaraju smeće i uz odgovarajuću su opremu higijenska i temeljita – često čak i temeljitija od ručnika. Ali ona troše struju i treba ih redovito čistiti i održavati. No zato su u pogledu omjera kvalitete i cijene, osobito u vrlo prometnim praonicama, praktički nepobjediva, a mogu se koristiti i u higijenski osjetljivim okruženjima.



Evo i formule: za praonicu za djelatnike s preglednom prometnošću i normalnim higijenskim zahtjevima papirnati su ručnici povoljniji za higijenske potrebe. U slučaju velike prometnosti, vrlo visokih higijenskih zahtjeva i eventualno potrebnog beskontaktnog sušenja ulaganje u sušilo za ruke vrlo brzo će Vam se isplatiti. Rado ćemo Vas posavjetovati i o sanitarnim potrepštinama.