Pomične skele

Bez obzira radi li se o unutarnjoj ili vanjskoj primjeni, kvalitetni, praktični i protuklizni pomičnim sustavima skela profesionalan su temelj za siguran rad. Ovdje Vam nudimo velik izbor modela za različite visine rada za komforno i bezopasno penjanje.

U kategoriji Pomične skele nudimo Vam proizvode sljedećih marki: Altrex, HYMER, KRAUSE, Layher, MUNK, ZARGES.

Vaši filtri
Marka
Vrsta proizvoda
Održivost
Relevantno
Količina proizvoda: 60

Za sve koji žele u visine.Pomične skele pripadaju profesionalnoj opremi soboslikara i montera. To nije nikakvo čudo jer rijetko koje pomagalo za penjanje je tako fleksibilno: pomične skele u modularnoj izvedbi su često i sklopive i mogu se zato brzo i jednostavno postaviti i ukloniti. Osim toga vrlo ih je lako transportirati. Također i nakon postavljanja pomične skele se brzo pomiču s jednog radnog mjesta na drugo. Vidjet ćete: kada morate provoditi dugotrajne radove na velikim visinama, pomične skele su odgovarajuće rješenje te zahvaljujući normi DIN EN 4422 i sigurno.Pomične skele čija sigurnost zadovoljava normu.Norma DIN EN 1004 regulira uporabu dopuštenih materijala za proizvodnju pomičnih radnih postolja i sigurnosno-tehničke zahtjeve pojedinačnih komponenata. Osim toga zahtjeva temeljite upute za sigurnosni rad na pomičnim skelama. Pri tome postoje određeni aspekti na koje Vi i Vaši djelatnici morate obratiti pozornost. • Sadržaji i napomene uputa za postavljanje i uporabu dotičnog proizvođača skela moraju se uvažiti.

 • U skladu s normom DIN EN-1004 iznosi maksimalna dopuštena visina pomičnih skela 8 metara u slobodnom prostoru (može biti prisutan vjetar) i 12 metara u zatvorenom prostoru. Doduše pomične skele smiju biti toliko visoko postavljenje koliko je propisano u priloženim uputama za postavljanje.

 • Pomične skele se smiju sastavljati i uklanjati samo pod nadzorom stručne osobe pod nadzorom stručnog osoblja. Stručno znači raspolaganje potrebnim stručnim znanjem o pomičnim radnim postoljima. Zahtjevima pripadaju strukovna izobrazba, radno iskustvo ili nedavna odgovarajuća radna aktivnost.

 • Dopuštene su samo originalne komponente proizvođača.

 • Postolje pomičnih skela mora biti ravna s mogućnošću nošenja.

 • Ako oko skele prolaze vozila potrebno je misliti na zaštitu od naletavanja.

 • Svaku pomičnu skelu mora ispitati nakon montaže stručna osoba za ispitivanje – prije same uporabe. Rezultat mora biti dokumentiran. Ispitivanjem možete provjeriti da je pomična skela osigurana od kotrljanja i da stoji okomito.

 • Pomične skele se ne smiju pomicati, sve dok se osobe ili predmeti nalaze na njima. Zbog opasnosti od padanja smijete ih pomicati samo na ravnim površinama.

 • Na skale se smijete penjati i silaziti s njih samo na za to predviđenim mjestima. Ne smije se s pomičnih skala penjati na druga pomagala za penjanje ili na zgrade.

 • Visina stojeće površine se ne smije povećati uporabom ljestvi, kutija ili drugih naprava.

 • Poklopci otvora za prolaz moraju se obavezno zatvoriti nakon korištenja.

 • Na pomičnoj skeli ne smiju se koristiti alati za podizanje.


Uostalom: također kada su Vaše pomične skale već sastavljene za korištenje obavezni ste ih prije korištenja provjeriti na nedostatke i sve zabilježiti.Koju pomičnu skelu odabrati?Kod nas ćete pronaći sklopive osnovne skele kao i profesionalne pomične skele i sigurnosne pomične skele za velike radne visine. Filtrirajte našu kategoriju prema Vašoj željenoj radnoj visini ili prema potrebnoj širini i dužini platforme, kako biste pronašli odgovarajuću pomičnu skelu.