Radne stolice

Nego, štrecaju li Vas opet leđa nakon posla? To nema veze ni sa starošću ni s poslom. Radi se isključivo o pogrešnoj stolici. Zdravo sjedenje, naime, nema nikakve veze sa slučajnošću, nego s pravom radnom stolicom.

Ergonomske radne stolice za industriju i pogonGlavno da se sjedi, glavno da se radi – tako je bilo nekad! Ergonomija je jedna od najvažnijih tema na polju zdravlja u pogonu. Naše radne stolice pružaju Vam brzi tečaj zdravog sjedenja, opuštenog rada i zadovoljnih djelatnika. Udobno se smjestite i pažljivo čitajte!
Koje zadaće preuzimaju suvremene radne stolice?Premda sjedimo rado i često, sjedenje je jedan od najneprirodnijih i najštetnijih položaja. Leđni kralješci nezdravo su zakrivljeni, prokrvljenost nogu je otežana, a mišići i tetive trajno se i jednostrano opterećuju. K tome dolazi još i pogrešno držanje zbog dugotrajnog rada s teškim predmetima ili alatima.Suvremene radne stolice odn. radni stolci i visoke stolice istovremeno trebaju poticati zdravo sjedenje, poboljšati držanje u određenim radnim položajima te animirati Vaše djelatnike da češće ustanu i kreću se. Stoga Vam preporučamo ergonomske radne stolice s mogućnošću namještanja visine za industriju i pogone. Naše radne stolice dolaze s naslonom za ruke ili bez naslona za ruke, s kotačima ili bez kotača, s naslonom ili bez naslona, s osloncem za noge i nožnim obručem ili bez njih te, naravno, s mogućnošću namještanja visine.  • Radne stolice podupiru i rasterećuju leđa na kritičnim točkama kralježnice.

  • Posebno oblikovane površine za sjedenje omogućavaju optimalan položaj nogu radi bolje prokrvljenosti.

  • Njihajuća i nagibna mehanika omogućavaju opuštene pokrete za vrijeme rada.

  • Postolja s mogućnošću namještanja visine idealno se prilagođavaju tjelesnoj visini i građi.

  • Kvalitetne obloge i presvlake sa specijalnim svojstvima za čiste prostorije i slična okruženja ergonomiju čine osnovnom opremom u svakom dijelu pogona.Koja je razlika između radnih stolica i uredskih stolica?U uredu nitko ne mora biti na oprezu pored pokretne trake ili obrađivati dio osjetljiv na elektrostatički naboj. Zato se uredske stolice u prvom redu brinu za udobnost, ergonomiju i rasterećenje pri tipičnom držanju za radnim stolom.Radne se stolice upotrebljavaju i u proizvodnji, u radionici, u laboratoriju ili u čistim prostorijama. Za takva okruženja moraju imati posebne presvlake, postolja ESD i higijenska postolja te odgovarajuće kotače ESD. Mnoge radne stolice osim toga imaju i veću ukupnu visinu koja je nužna za rad za strojevima i pokretnim trakama.
Koje su najbolje radne stolice? Kako odabrati odgovarajuću radnu stolicu?Za upotrebu u različitim sektorima poduzeća s posebnim zahtjevima postoje relevantni propisi. Za prilagođenost svakom djelatniku najbolje je da pitate same korisnike.Optimalna radna stolica prilagođava se težini, tjelesnoj visini, spolu i osnovnim tjelesnim karakteristikama djelatnika. Zato ne postoji jedno univerzalno rješenje za cijelu tvrtku i sve djelatnike.Općenito gledano, siguran izbor su radne stolice koje omogućavaju maksimalnu fleksibilnost naslona te visine, nagiba i pokretljivosti sjedala. Inače, mi imamo i radne stolice i stolove ESD. Detaljnije o tome pogledajte na stranici odgovarajućeg proizvoda. Dodatne informacije možete saznati slanjem osobnog upita našoj službi za korisnike!
Mogli bi Vas zanimati i ovi proizvodi:Zaštitne prostirke | Vodilice kabela | Kolica s pladnjevima | Pokretni ladičari | Zakretni krakovi | Garderobni ormarići | Radne stolice bimos | Radni stolovi EUROKRAFTpro