Zatezni pojasevi, zatezni pojasevi

Za profesionalno osiguravanje tijekom transporta velikih tereta preporučujemo zatezne pojaseve. Materijali od kojih su proizvedeni, poliester i čelik, nisu skloni rastezanju i otporni su na habanje, zbog čega Vam obećavaju dugačak vijek trajanja proizvoda. Osigurajte sada svoj teret upotrebom zateznih pojaseva!

U kategoriji Zatezni pojasevi, zatezni pojasevi nudimo Vam proizvode sljedećih marki: Pfeifer.

Vaši filtri
Marka
Vrsta proizvoda
Dužina [mm]
1200
1200
8000
8000
-
Relevantno
Količina proizvoda: 14

Zatezni pojasevi – sigurnost u transportuZavezati pojas obveza je koja se ne odnosi samo na putnike u vozilu. Naime, ako robu koju transportirate ne osigurate u dovoljnoj mjeri, dovodite se u opasnost da se ona u sljedećem zavoju prevrne ili da se kreće duž cjelokupne utovarne površine. U najgorem slučaju tako može doći do nesreća s teškim posljedicama. Dobro je što ćete kod tvrtke kaiserkraft dobiti zatezne pojaseve i zatezne mreže koje mogu odolijevati i velikim silama.Kako se upotrebljavaju zatezni pojasevi?Upotrebom zateznih pojaseva čvrsto ćete zategnuti svoj teret kako bi on ostao na onomu mjestu na kojemu i treba. U tu Vam svrhu na raspolaganju stoje brojni načini. Poseban je oblik zatezanje prema dolje. Pri tome zatežete zatezni pojas preko tereta i pričvršćujete ga s obiju strana na utovarnoj površini. S pomoću čegrtaljke na pojasu osigurat ćete dovoljnu razinu napetosti koja robu koja se transportira pritišće prema dolje i tako sprječava njegovo pomicanje. Još će Vam to bolje poći za rukom dodatnom upotrebom protuklizne prostirke.Ako na robi koja se transportira postoje točke za pričvršćivanje, također se možete odlučiti za dijagonalno ili ukošeno zatezanje. U obama ćete slučajevima pojas fiksirati izravno na teretu i na utovarnoj površini. Količina zateznih pojaseva koja Vam je potrebna ovisi o nekoliko čimbenika: težini tereta, njegovim dimenzijama i svojstvima utovarnog prostora. Nosivost zateznih pojaseva pri tome također ima ključnu ulogu. Ako ste u dvojbi, vrijedi sljedeće: bolje jedan zatezni pojas više nego manje.Koje vrste zapora postoje za zatezne pojaseve?Zatezne pojaseve dobit ćete s različitim vrstama zapora.  • Stezna kopča: u ovomu se slučaju traka može provući u jednom smjeru kroz bravu, dok se u drugom smjeru blokira.

  • Čegrtaljka: pritiskanjem poluge čegrtaljke prema dolje zategnut ćete pojas. Tako se već i s čegrtaljkama s kratkom polugom mogu postići pozamašne sile predzatezanja. To vrijedi utoliko više za čegrtaljke s dugačkim polugama.


Pričvršćivanje zateznih pojaseva na stijenki ili na utovarnoj površini olakšavaju krajnji okovi sa standardnom ili karabiner kukom.Koliko se dugo zatezni pojasevi mogu upotrebljavati?Kvalitetni su zatezni pojasevi dugovječni ako ih štitite od oštećenja. To se, primjerice, ostvaruje upotrebom zaštite rubova. No jer se unatoč svim mjerama predostrožnosti katkad mogu dogoditi manje nezgode, godišnje je ispitivanje zateznih pojaseva putem stručnjaka zakonski propisano. Ako se pri tome očituju pukotine, promjene oblika ili druge vrste oštećenja, vrijeme je da se stari pojas zamijeni novim.To također vrijedi ako nedostaje etiketa s oznakom tipa ili ako se ona više ne može pročitati. U suprotnome ćete u slučaju policijske kontrole riskirati pozamašne kazne.Kako se roba koja se transportira još može fiksirati?Umjesto pojasa također možete upotrebljavati mrežu. Naše zatezne mreže s integriranim brzim zatezačima mogu se jednostavno pričvrstiti. One predstavljaju praktično rješenje kada na jednoj paleti transportirate brojne predmete i kada ne želite da se mali dijelovi oslobode tijekom vožnje.Imate li još pitanja u vezi sa zateznim pojasevima i mrežama? Upitajte nas. Rado ćemo Vam dati odgovore na pitanja u vezi s osiguravanjem tereta, ali i s podiznim uređajima i uređajima za podizanje, pričvrsnim lancima, trakama za podizanje i našim drugim proizvodima za besprijekornu radnu svakodnevicu.