ESD radna odjeća

Pravom odjećom protiv elektrostatičkog pražnjenja? Nema problema – ESD radna odjeća nije samo udobna nego i izuzetno sigurna.

U kategoriji ESD radna odjeća nudimo Vam proizvode sljedećih marki: Uvex.

Vaši filtri
Marka
Vrsta proizvoda
Gornji materijal
Relevantno
Količina proizvoda: 10

ESD radna odjeća – sigurno privlačnaOslobađanje od napetosti dobra je stvar. Osim kad govorimo o neželjenom izjednačenju napona na osjetljivim komponentama. To biste trebali spriječiti i svoje djelatnike u područjima EPA (Electrostatic Protected Areas) opremiti ESD radnom odjećom. Obuća igra osobito ključnu ulogu – i sigurno privlači. U našoj online trgovini sada otkrijte sigurnu ESD radnu obuću!
Što radi ESD radna odjeća?Čovjek je jedan od ključnih čimbenika koji na ESD radnom mjestu mogu izazvati neželjeno elektrostatičko pražnjenje, a time i oštetiti osjetljive elektroničke uređaje ili komponente. ESD odjeća i ESD zaštitna obuća to trebaju spriječiti.ESD zaštitna obuća ima sva svojstva uobičajene radne obuće poput zaštite za prste i protukliznog potplata otpornog na opasne tvari. Osim toga, svi su ključni dijelovi obuće antistatički i toplinski neprovodljivi. Tako pri hodanju zbog trenja ne nastaje napon koji bi se neposredno izjednačio.
Koji zakonski propisi vrijede za ESD radnu odjeću?Norma DIN EN 61340-5-1 sadrži najvažnije propise za zaštitu elektroničkih komponenti od elektrostatičkih pojava. Tamo se konkretizira da ESD radna odjeća prije svega treba zaštititi objekt koji se obrađuje – iako obuća udovoljava i zahtjevima za osobnu zaštitnu opremu za ljude. Već se i najmanji naponi moraju spriječiti. Prolazni otpor ESD cipele mora biti između 7,5 x 105 i 3,5 x 107 oma. Prozračnost i ergonomija također su važni sastavni dijelovi koji su prije svega usmjereni na zdravlje djelatnika.
Što se osim toga još preporučuje?Rad u području EPA promatrajte kao zatvoreni sustav u kojem svaki korak treba biti savršeno uzemljen.To uzemljenje u ESD području za vrijeme stajanja ili hodanja može zajamčiti samo kombinacija ESD radne obuće i ESD podne obloge. Uz to se preporučuje i ESD traka za petu. Vaši bi djelatnici dok sjede osim toga trebali nositi ESD dodatnu opremu poput uzemljene ESD narukvice.I na svim drugim predmetima za rad i opremanje koje djelatnik dodiruje i upotrebljava treba provjeriti mogućnost elektrostatičkog pražnjenja (ESD). To počinje s ESD stolicama i stolovima, a završava s ESD transportnim uređajima i na ESD regalu.U našem savjetniku za proizvode ESD: zaštita od kobnih pražnjenja saznat ćete više detalja koji će rukovanje elektronikom učiniti još sigurnijim.Slobodno nam se obratite ako imate još otvorenih pitanja o ESD radnoj obući i mi ćemo Vam rado pomoći.