Preše za mast, uređaji za podmazivanje

Alatima poput preša za mast i uređaja za podmazivanje podmazivat ćete pokretne dijelove, strojeve ili vozila kako biste smanjili habanje. Ovdje možete dobiti profesionalne preše za mast s polugom i udarne prše za mast s ručnim ili automatskim rukovanjem na električni ili pneumatski pogon. Nastavite čitati ako želite više informacija!

U kategoriji Preše za mast, uređaji za podmazivanje nudimo Vam proizvode sljedećih marki: PRESSOL.

Vaši filtri
Marka
Vrsta proizvoda
Volumen punjenja
Relevantno
Količina proizvoda: 16

Preše za mast i uređaji za podmazivanje za profesionalceMaziva su alfa i omega funkcionalnog pogona. S jedne strane smanjuju habanje, a s druge osiguravaju dugotrajnost. Kad strojevi rade punom parom, redovito ih treba opskrbljivati mazivima. Taj ćete zadatak najjednostavnije i najsigurnije obaviti prešama za mast i uređajima za podmazivanje.Kako funkcionira preša za mast?To je čista (i sigurna) alternativa ručnom podmazivanju ležaja, dijelova strojeva, lanaca itd. One rade na principu tlačnog trna koji mazivo preko nazuvice dovodi na željeno mjesto. Dugačka crijeva i nastavci osiguravaju da se prešom za mast može bez problema doći i do mjesta koja se nalaze dublje u stroju.Jednoručna preša za mast rado se upotrebljava jer je praktična, čista i lako se puni. Ipak, njome se postiže manji tlak nego dvoručnom prešom za mast s polugom ili pneumatskom prešom za mast (uređaj za podmazivanje) ili pak akumulatorskim prešama za mast.Po čemu mogu odabrati?Što je uređaj za podmazivanje manji i praktičniji, to će podmazivanje duže trajati. Stoga ako potreba za podmazivanjem strojnog parka u pogonu raste, trebali biste ulagati i u veće snage. Što je električni pogon preše jači, to ćete brže i preciznije moći servisirati svoje strojeve i alate. Važni su čimbenici za odabir:  • Rad s rasutom masti i/ili patronom masti

  • Tlak potiskivanja i potisni volumen

  • Rukovanje i mogućnost upotrebe na teško dostupnim mjestima

  • Isporučena dodatna oprema od nazuvice za punjenje do fleksibilnog crijeva


Zašto preše za mast spadaju u rukovanje opasnim tvarima?Čisto podmazivanje? To baš ne zvuči opasno. Ali preše za mast svejedno su dio Vašeg koncepta za rukovanje opasnim tvarima u pogonu.  • Pri rukovanju mastima za podmazivanje treba izbjegavati kontakt s kožom ili očima, a svakako se preporučuju zaštitne rukavice kao i hidratantne kreme.

  • Za skladištenje su potrebni ormari za opasne tvari koji će mast za podmazivanje udaljiti od drugih tvari koje mogu uzrokovati požar ili eksploziju i koji imaju odgovarajuće sigurnosne uređaje.

  • Za dopunjavanje treba upotrebljavati pomagala kao što su uređaji za punjenje masti i upijajuće krpe.


Na prešama za mast treba redovito provjeravati upotrebljivost i stabilnost.Naravno da biste svoje djelatnike trebali obučiti o rukovanju mazivima i prešama za masti i redovito provoditi procjene rizika. Samo ako možete točno procijeniti svoje sposobnosti i potrebe, Vaš će pogon stvarno raditi kao po loju.Više o sigurnom čuvanju potrebnih medija možete saznati u našim informacijama o propisnom skladištenju. Sve dodatne informacije otkrit ćemo Vam i osobno – obratite nam se.