0800 - 68 00       servis@kaiserkraft.hr

Odabir marke

Ograničite odabir
(moguć je višestruki odabir)

Neto cijena

ograničiti

-
Marka
Konstrukcija
Materijal
Nosivost pri 4 km/h
Promjer kotača
Širina kotača
 

Kotači

Kotač je isto kotač? Ma kakvi: bez obzira radi li se o poliamidnom kotaču, PU kotaču ili kotaču od pune gume, naplatku od čeličnog lima, poliamida ili plastike − na ovoj stranici pronaći ćete sigurno upravo one kotače koje tražite. I kada ne znate kako dalje, nazovite nas, rado ćemo Vam pomoći!
Pronađeno je 34 proizvoda
| | |
Neto
od 129,- kn
Neto
od 129,- kn
Neto
od 239,- kn
TENTE - Poliamidni kotač, u bijeloj boji
precizni kuglični ležajevi
Neto
od 115,- kn
Proroll - PU kotač na aluminijskom naplatku
Ø x širina kotača 100 x 40 mm
Neto
145,- kn
Proroll - PU kotač na aluminijskom naplatku
Ø x širina kotača 125 x 40 mm
Neto
219,- kn
Proroll - PU kotač na aluminijskom naplatku
Ø x širina kotača 160 x 50 mm
Neto
309,- kn
Proroll - PU kotač na aluminijskom naplatku
Ø x širina kotača 200 x 50 mm
Neto
349,- kn
Kotač od pune gume
valjkasti ležaj
Neto
od 54,90 kn
Neto
od 99,90 kn
Neto
od 209,- kn
Neto
od 235,- kn
Neto
od 109,- kn
Wicke - Poliamidni kotač
ojačano kućište
Neto
od 72,90 kn
Poliamidni kotač
kuglični ležaj
Neto
od 199,- kn
Poliamidni kotač
klizni ležaj
Neto
od 62,90 kn
Kotač od sivog lijeva
valjkasti ležaj
Neto
od 229,- kn
Savjetnik za kupnju za kategoriju Kotači
Pronađeno je 34 proizvoda

Kod kotača ne morate otkrivati toplu vodu, ali ih možete poboljšatiUvijek kada u pogonu treba nešto transportirati, kotači su neizostavni. Ovaj važan ljudski izum ne treba ponovno otkrivati. Ali naš asortiman pokazuje da uz prave detalje u svoje radne procese možete unijeti dodatni polet.Kotači: po čemu se sve razlikuju?Kotači dolaze u dvije izvedbe: u jednoj je riječ o sklopu kotača i kućišta s pričvrsnom napravom. Druga se postavlja izravno na osovinu.Zadatak kotača jest da kretanje viličara i drugih transportnih uređaja i kolica učine što jednostavnijim, udobnijim i sigurnijim. Usto moraju moći izdržati određene terete te biti usklađeni s podnom oblogom i radnim okruženjem.Kotači to postižu zajedničkim djelovanjem četiriju neizostavnih čimbenika: • Gume/obloga od materijala prikladnog za određene podove i radna okruženja

 • Naplatci od odgovarajućeg materijala za optimiziranje nosivosti/opteretivosti

 • Promjer, širina kotača itd. prilagođeni transportnom uređaju

 • Izvedba i kvaliteta kugličnih, valjkastih i kliznih ležajeva


Ovisno o kombinaciji tih čimbenika, kotači iz našeg asortimana imaju jednu ili više prednosti koje smo Vam zorno prikazali piktogramima. Važne karakteristike su: • Mali otpor kotrljanja

 • Izostanak tragova jer se na gotovo svim podlogama mogu upotrebljavati bez habanja

 • Malo trošenje materijala

 • Velika nosivost pri maloj veličini


Pojedinosti o karakteristikama podloge ili posebnoj prikladnosti kotača uvijek Vam osiguravamo na stranici proizvoda.Koji su materijali za kotače dobri u pogonu?Materijali naših kotača utječu na hodne karakteristike i udobnost: • Puna guma jedan je od najomiljenijih materijala za kotače jer ima miran hod, tiha je, relativno prilagodljiva i povoljna. Ali mogućnost opterećenja ipak je ograničena. To je kod dvokomponentnih kotača od pune gume drukčije jer imaju mekši hod, ali i manji otpor kotrljanja.

 • Poliamid ili najlon za gume i naplatke upotrebljava se uvijek kada trebate materijal posebno otporan na udarce, kemikalije i habanje. Nosivost je čak i kod malih promjera vrlo velika, a kotač je konstruiran i za velike temperaturne razlike.

 • Poliuretan je kao kotač otporan na habanje savršena obloga za osjetljive podove. PU zbog svoje izvedbe ima dobru otpornost na temperaturu i kemikalije. Usto nudi lagan i tih hod.

 • Kada je riječ o zahtjevnoj primjeni, kotači od sivog lijeva prvi su izbor jer praktički ne zahtijevaju održavanje i apsolutno su robusni. Ali o zaštiti poda ili mirnom hodu kod ovih kotača nema govora.


Savjetnik za kupnju Kotači pruža Vam dodatne, detaljne informacije za odabir proizvoda.Smije li svaki djelatnik mijenjati kotače?Dok za određeno transportno sredstvo ili kolica ne postoje drukčije sigurnosne odredbe, svaki djelatnik smije mijenjati kotače. Ugradnja i postavljanje proizvoda samorazumljivi su. Važno je samo da se nakon zamjene kotača i prije upotrebe još jednom provjeri funkcionalnost uređaja.Ako imate pitanja o asortimanu ili trebate izvedbe koje nisu standardne, slobodno nam se obratite.

ŽELITE PRIKAZ OPTIMIRAN ZA MOBILNE UREĐAJE?

Internetska trgovina KAISER+KRAFT sada je dostupna i u mobilnoj verziji koja se za Vas neprestano razvija.
Isprobajte mobilnu verziju
Usporedba proizvoda