0800 - 68 00       servis@kaiserkraft.hr

Ograđivanje i označavanje

Označite, zaštitite ili odvojite opasna područja, prometne putove i radna područja. Time ćete pridonijeti sigurnosti na cjelokupnom pogonskom području.
Kategorije naših proizvoda
Boja za označavanje
Jednostavno uzmite boju ili raspršivač i kolica za označavanje i krenite: jedan ...
Kabelski mostovi
Možete ih pronaći na gradilištima, u koncertnim dvoranama i u industrijskim ...
Odbojna zaštita, elementi za zaštitu od sudaranja
Bolja preglednost i sigurnost na radu: zahvaljujući odbojnoj zaštiti i ...
Odbojni stupovi, stupovi za ograđivanje
Odbojni stupovi upozoravaju, odbojni stupovi štite, odbojni stupovi su ...
Ograđivanje lancima, ograđivanje uzicama
Jednostavan transport, jasni signali u crno-žutoj ili crveno-bijeloj boji: ...
Oznake, naljepnice
Profesionalnim oznakama i naljepnicama možete izvesti potrebne oznake odnosno ...
Parkirne rampe, zaporne rampe
Čelične parkirne rampe koriste se uvijek kada želite pokazati da Vaše parkirno ...
Pomična ograda
Elementi za ograđivanje daju dodatnu sigurnost. Zbog intenzivnih signalnih boja ...
Profili za zaštitu rubova
Udarci, lupanja, vibracije … ponekad se čini kao da je u proizvodnom pogonu ili ...
Rampe
Rampe i cestovne rampe osiguravaju bolju preglednost unutar tvrtke ili na javnim ...
Rešetke za blokiranje, ograde oko gradilišta
Za zaštitu djelatnika ili kao barijere za neovlaštene prolaznike: rešetke za ...
Sistemske ograde
Sistemske su ograde pravi izbor uvijek kada nešto trebate trajno ograditi. Nije ...
Trake za ograđivanje
Crvenobijela. Crnožuta. Ne pričamo o pomfritu ni o nogometnom klubu Borussia ...
Trake za ograđivanje prostora
Želite li brzo i nakratko ograditi neki dio ili usmjeriti protok posjetitelja u ...
Uspornici za kolnik
Uspornici za kolnik daju veću sigurnost na svim prometnim putovima: uspornici za ...

Blokade i oznake – ovo je pravi put!Pozor! Stop! Ovo je pravi put! Mogli biste svojim djelatnicima i posjetiteljima pokušati riječima prenijeti sva pravila o ponašanju za sigurnost i besprijekoran tijek rada. Ili biste se mogli pouzdati u jednoznačnu vizualnu snagu blokada i oznaka. One naposljetku šalju puno jasnije signale no što bi to riječi ikad mogle.U kojim su područjima pogona blokade i oznake neizostavne?Načelno u svima. Dakle, na svim mjestima na kojima se susreću ljudi, strojevi i rad važna je blokada ili oznaka. Svaki put kada usmjeravate, vodite, osiguravate ili obavještavate osobe ili radne tijekove, činite to najprije s pomoću ovih vizualnih sredstava. I to se zaista odnosi na cjelokupno područje proizvoda Pogon:  • U skladišnim ili transportnim zonama blokade i oznake reguliraju sigurni prolazak pješaka, transportnih vozila i skladišnih prostora.


  • Na posjedu tvrtke ograničit ćete pristup, regulirati promet i bez riječi upućivati na parkirališta koja odgovaraju Vašim zahtjevima s pomoću uspornika za kolnike, rampi i boje za označavanje.


  • U zgradi će se za usmjeravanje posjetitelja i djelatnika pobrinuti natpisi na vratima i drugi natpisi.


  • Čak su i u uredu te u cjelokupnoj logistici naljepnice i slični proizvodi najjednostavniji način za pronalazak odgovarajućih proizvoda i njihov siguran transport od točke A do točke B.Prije svega je važno da redovito zamjenjujete oznake i blokade – posebice nakon zime. To će se uvelike odraziti na Vaš reprezentativni učinak te će k tomu osigurati da signali uvijek budu vrlo dobro vidljivi i lako razumljivi.Koje su idealne vrste blokada i oznaka?Bez obzira na to o kojem je području pogona riječ: tijekom blokiranja odnosno označavanja uvijek je važno koji se od četiriju čimbenika (usmjeravanje, vođenje, osiguravanje ili informiranje) nalazi u prvom planu. A tijekom provođenja dakako postoji idealna vrijednost: čim su znakovi ili napomene međusobno proturječni, možda ste malo pretjerali s njihovom količinom.Na svim mjestima na kojima bi moglo doći do sigurnosnog rizika neizostavne su oznake odnosno odgovarajući proizvodi:  • Zahvaljujući kabelskim mostovima spriječit ćete neželjeno spoticanje i izbjeći oštećivanje uređaja tijekom prelaska vozilima preko kabela. Istovremeno ćete vozačima ili pješacima dati do znanja da trebaju paziti kamo hodaju.


  • Odbojna zaštita važna je na svim onim mjestima na kojima bi sudari mogli imati posljedice za strojeve, opremu, ljude i vozila.


  • Jedan od najnovijih proizvoda na tržištu jest fleksibilna odbojna zaštita koja se nakon sudara ponovno vraća u svoj prvobitni položaj i tako značajno smanjuje troškove održavanja za sigurnosne sustave.Uostalom: s blokadama ili oznakama u crveno-bijeloj boji signalizirat ćete privremena opasna mjesta, a s proizvodom u žuto-crnoj boji trajno ćete osigurati opasna mjesta.Koji su propisi u vezi s blokadama i oznakama važeći?I za poslodavca je

sigurnost na radu s pomoću blokada i oznaka

na samom vrhu popisa relevantnih propisa. U njih se ponajprije ubrajaju Zakon o cestovnom prometu i Zakon o radnim mjestima, koji također u obzir uzimaju važne sigurnosne oznake. Najbolje bi bilo kada biste se prije kupnje ovdje iznova temeljito informirali o tome što još nedostaje u Vašim zalihama.Kako Vam možemo pomoći?Od jednostavnog stolnog stalka do inteligentnog sustava za odbojnu zaštitu: mi smo pravi kontaktni partner za sva pitanja u vezi s blokadama i oznakama. Osim elemenata koji se mogu fiksno montirati, također Vam nudimo velik izbor samo privremeno primjenjivih traka za upozoravanje i ograđivanje.


Stupite u kontakt s nama i ubuduće bez puno riječi pokažite koji je najsigurniji put u Vašem pogonu.

ŽELITE PRIKAZ OPTIMIRAN ZA MOBILNE UREĐAJE?

Internetska trgovina KAISER+KRAFT sada je dostupna i u mobilnoj verziji koja se za Vas neprestano razvija.
Isprobajte mobilnu verziju
Usporedba proizvoda