Podizni uređaji, uređaji za dizanje

Kada teret u svakodnevnom radu postane opterećenje, podizni uređaji i uređaji za dizanje nude dobrodošlo olakšanje. Bez obzira na to jesu li Vam potrebni ručni ili elektronički paletni viličari, veći uređaji za dizanje, viličari, usisni podizni uređaji, kranovi ili podizni stolovi – za svaki radni izazov kod nas ćete pronaći odgovarajuće tehnološko rasterećenje.

Podizni uređaji i uređaji za dizanje za svaku primjenu i sve tereteI najjači će djelatnik u jednome trenutku morati pokleknuti, a to bi i trebao učiniti radi očuvanja svojeg zdravlja. Upotreba podiznih uređaja i uređaja za dizanje u svakom je slučaju jednostavnija. Ovi snažni pomagači naposljetku mogu jednostavnije transportirati terete, odlagati ih na pravilnim lokacijama te tako bolje oblikovati radni tijek u poduzeću – od skladišta pa sve do radionice. Ovdje ćete saznati koji će Vam proizvodi iz asortimana tvrtke kaiserkraft odgovarati za dizanje i podizanje u poduzeću.Podizni uređaji i uređaji za dizanje: postoji li važna razlika u pogledu odabira?U načelu da. Ako se tomu pridoda pojam podnih transportera, razlika će možda postati još očitijom. U njih se ubrajaju svi podizni uređaji i uređaji za dizanje koji se prvenstveno upotrjebljavaju za transport tereta. Ručni paletni viličari ili viličari najbolji su primjer.Za razliku od toga klasični su podizni uređaji poput kranova korisni proizvodi koji ostaju na svojemu mjestu postavljanja te koji s određenim područjem djelovanja podižu i pozicioniraju teške terete. Oni se upotrjebljavaju prvenstveno kada u pogonu premještate teške strojeve ili kada želite upotrijebiti određene alate.Stoga pitanje glasi koje bi funkcije Vaš uređaj trebao ispunjavati: je li Vam važniji transport ili pak podizanje? Iz toga proizlaze dodatni čimbenici tijekom odabira viličara, podiznih stolova i sličnih proizvoda.Koji podizni uređaji i uređaji za dizanje ne smiju nedostajati u mojem poduzeću?To dakako uvijek ovisi o tome koja se količina te koji oblik tereta trebaju transportirati ili pomicati u Vašem poduzeću. Tijekom svakodnevne komunikacije s klijentima dva su se uređaja iskazala kao posebno svestrani talenti:  • Ručni paletni viličari odnosno viličari potrebni su u gotovo svakoj branši čim primite ili pošaljete robu skladištenu na paletama.

  • Svojom su funkcijom mini dizalice iznimno svestrani talenti te mogu vrlo dobro rješavati sve probleme zahvaljujući slobodnom odabiru potrebne opreme te posebnim konstrukcijama – posebice u radionicama.Koje čimbenike svakako trebam uzeti u obzir u pogledu podiznih uređaja i uređaja za dizanje?Kod tvrtke kaiserkraft pronaći ćete isključivo uređaje kojima se također smije rukovati bez odgovarajuće vozačke dozvole. Pri tome dakako uvijek vrijede uvjeti za sigurnost na radu.Čimbenici koje treba uzeti u obzir tijekom odabira svakako su:  • težina i dimenzije robe

  • potrebno područje podizanja (okomito)

  • dužina vilica i nosiva širina uređaja kod ručnih paletnih viličara


Kod svih transportnih uređaja kao što su primjerice viličari k tomu je odlučujuć odabir pravilnih kotača. Vrsta poda te količine vaganja u omjeru između komfornog kotrljanja i otpora kotrljanja naposljetku mogu predstavljati odlučujuću razliku tijekom rada. Više informacija o tome pronaći ćete u savjetniku za kupovinu Kotači.K tomu biste uvijek trebali provjeriti odgovara li proizvod koji namjeravate nabaviti Vašemu izračunatom teretu. Ukratko Vam je rečeno na temelju težišta opterećenja te iz statičkih razloga u načelu uvijek potreban uređaj s višom maksimalnom nosivošću od one koju ste okvirno izračunali. Zahvaljujući uređaju s nešto većom nosivošću k tomu ćete povećati mogućnost primjene svojeg pomagača za rukovanje teretima.Kako Vam možemo pomoći?Rado ćemo Vam pomoći pri pronalasku odgovarajućeg uređaja za Vaše potrebe u pogledu robe i/ili transporta. U svakom nas trenutku također možete kontaktirati i za upite o posebnim izvedbama ili dodatna pitanja u vezi s podiznim uređajima i uređajima za dizanje.