Trake za podizanje

S trakama za podizanje podići ćete, pričvrstiti ili pomicati obratke i radne materijale, i to sasvim bez upotrebe sile i uz očuvanje zdravlja. Otkrijte sada naše proizvode u području tehnike podizanja!

U kategoriji Trake za podizanje nudimo Vam proizvode sljedećih marki: Bohle.

Marka
Vrsta proizvoda
Održivost

Trake za podizanje s omčama i drškamaTrake za podizanje spajaju ono što bi i trebalo biti spojeno. Iako to u našemu slučaju čine samo privremeno, ipak to čine vrlo čvrsto. To je ključni aspekt kada zrakom želite prenositi predmete teške nekoliko tona. Pri tome je iznimna nosivost samo jedna od prednosti naših traka za podizanje.Koja svojstva odlikuju trake za podizanje?Trake za podizanje tvrtke kaiserkraft vrlo su lagane, a podižu vrlo teške stvari. Ovisno o izvedbi u zraku mogu držati više od 10000 kg, a da pri tome ne morate strahovati od puknuća trake. Istovremeno su iznimno prikladne za osjetljive predmete zahvaljujući svojem mekanom materijalu i širokoj površini nalijeganja.Kada je već riječ o materijalu: naše podizne trake sastoje se od robusnoga poliesterskog tkiva otpornog na temperature u skladu s DIN EN 1492-1. One su dostupne kako s ojačanim završnim omčama tako i s čeličnim drškama za još duži vijek trajanja. K tomu su Vam trake za podizanje kod tvrtke kaiserkraft dostupne u različitim dužinama. Naime, njihovo skraćivanje nikako se ne preporučuje ako ne želite kompromitirati funkcionalnost trake.Izravno, zavezano, položeno – koja Vam rješenja za pričvršćivanje trake za podizanje omogućuju?Trake za podizanje možete upotrebljavati izravno s teretnom kukom i jednom točkom za pričvršćivanje. No to je samo jedna od brojnih mogućnosti. Ako na predmetu koji želite podizati ne postoji točka za pričvršćivanje, obložite ga jedanput ili dvaput trakom i pričvrstite ga obama krajevima na dizalici. Ili ćete jedan kraj trake provesti kroz drugi i zatim tu konstrukciju pričvrstiti na dizalicu. Bez obzira na to odlučite li se za izravno, zavezano ili položeno rukovanje, s trakom za podizanje ostat ćete fleksibilni.Na što je potrebno obratiti pozornost u pogledu nosivosti?Početnu napomenu u vezi s nosivošću traka za podizanje daje boja:


  • Tamnozelena: 500 kg

  • Ljubičasta: 1000 kg

  • Svijetlozelena: 2000 kg

  • Žuta: 3000 kg

  • Siva: 4000 kg

  • Crvena: 5000 kg

  • Smeđa: 6000 kg

  • Narančasta: ≥ 10000 kg


Točnije informacije možete pronaći u našim opisima proizvoda. Ondje ćete također saznati kako se nosivost mijenja s velikim kutom nagiba i ekstremnim temperaturama. Tako ćete u potpunosti izbjeći sva neugodna iznenađenja. A prostor za povećanje, dakako, također postoji: ako uzmete dvostruku količinu traka, one će moći izdržati dvostruko veći teret.Koliko se dugo trake za podizanje mogu upotrebljavati?Dokle god su one u besprijekornom stanju. Kod svih oblika oštećenja ili promjena oblika potrebno je zamijeniti trake za podizanje. Kako Vi ne biste propustili taj važan trenutak i posljedično se izložili mogućnosti nastanka ozbiljnih nezgoda, ispitivanje koje provodi stručnjak godišnja je obveza.Imate li još pitanja u vezi sa svojstvima i upotrebom traka za podizanje? Rado ćemo Vam osobno stajati na raspolaganju. Naravno, čak i u slučaju kada ste u potrazi za sredstvima za pričvršćivanje ili odgovarajućom dizalicom.