Sušila za ruke, fenovi

Bez papira, bez dodira, bez mokrih ruku: zidna sušila i sušila za ruke impresioniraju kao suvremena oprema sanitarnog čvora. Pritom su posebno tihi, a i jednostavni su za rukovanje i montažu. Isprobajte ih sada!

U kategoriji Sušila za ruke, fenovi nudimo Vam proizvode sljedećih marki: AIR-WOLF, starmix.

Sušilo za ruke i sušilo za kosu: beskontaktno sušenjeProteklih smo godina razvili zdravu nesklonost nepotrebnim dodirima. Već su i zbog toga sušila za ruke tako omiljena u opremanju sanitarnog čvora. Ona omogućuju sušenje ruku bez dodira – i još neke prednosti u pogledu higijene.Kakva sušila za ruke postoje?Volite li više sušilo za ruke marke Air-Wolf ili starmix, pitanje je osobnih preferencija odn. strategije nabave opreme za sanitarne čvorove. Proizvođači općenito razliku dvije verzije:  • Beskontaktna sušila za ruke s okomitom strujom zraka usmjerenom prema dolje

  • Beskontaktna sušila za ruke za sušenje sa svih strana u zračnoj komori

  • Zidno sušilo za kosu s gumbom i mlaznicom


Svako električno sušilo za ruke aktivira se preko podesivog infracrvenog detektora pokreta. Nakon zadanog vremena samostalno se isključuje. Ako se ruke uklone prije isteka tog vremena, također se pokreće automatsko isključivanje.Sušilo za ruke ili papirnati ručnici – što je bolje?Sušila za ruke i ručna sušila za kosu u odnosu na papirnate ručnike imaju lako uočljive prednosti: nije im potreban potrošni materijal, ruke u potpunosti osuše za oko 10 sekundi i ne stvaraju otpad koji se mora bacati u odgovarajuće spremnike za otpad.


  • Početni viši troškovi električnih sušila relativno se brzo amortiziraju – osobito u slučaju velikog broja ljudi. To se ne odnosi samo na nepotrebno punjenje zaliha papira, nego i na kadrovske troškove. Vaši će se djelatnici zaduženi za čišćenje jedva morati brinuti o sušilu za ruke.

  • Po pitanju higijene obje verzije stoje jednako, iako se ručno sušilo mora više potruditi. Antibakterijska svojstva ugrađenih filtara i antimikrobnih sustava treba redovito provjeravati. Kod papirnatih ručnika za jednokratnu upotrebu tog problema nema. Tvrdnja da električna sušila ne treba upotrebljavati u higijenski osjetljivim područjima više ne vrijedi za najnovija sušila za ruke marke Air-Wolf zahvaljujući prvorazrednim higijenskim funkcijama.

  • S druge je strane u sanitarnom čvoru, naravno, potreban izvor struje, dok dozatori za ručnike često mogu i bez utičnice. Električna su sušila osim toga često veća i imaju posebne zahtjeve u pogledu smještaja.


Hoće li papirnati ručnici ili sušila za ruke svoju glavnu zadaću obaviti brzo i temeljito, malo ovisi o stroju, a više o ponašanju korisnika.Mnogima se sušenje pod električnim uređajem čini dužim od brzog brisanja ručnikom. Temeljito brisanje papirom ili tkaninom samo po sebi traje jednako dugo. Ako je potrebno, korisnicima to još jednom jasno pokažite oznakama i pločama s napomenama.U savjetnicima za urednost i čistoću na radnom mjestu i za važne higijenske mjere u pogonima možete pronaći više informacija. Ako imate pitanja o izboru opreme za sanitarne čvorove, slobodno nam se obratite.