Brusilice, blanje

Za profesionalnu obradu drva: Električne brusilice i blanje olakšavaju rad s drvetom. Dok vibracijska brusilica zaglađuje površinu prirodnog materijala, blanjalica uklanja cijele slojeve. Otkrijte izbor u online trgovini tvrtke kaiserkraft!

U kategoriji Brusilice, blanje nudimo Vam proizvode sljedećih marki: Bosch.

Brusilice i blanje: Za učinkovitu obradu drvaDrvo je bezvremenski materijal. Uz električne brusilice i blanjalice iz profesionalnog segmenta, obrada drva postaje laka i učinkovita. S modernim modelima možete izravnati drvenu površinu u tren oka.Koja je razlika između blanjanja i brušenja?Brusilice i blanje glačaju drvene površine i osiguravaju odgovarajući prirodan izgled. Oni također pripremaju drvo za nanošenje boje ili zaštitnih slojeva. Čak i ako je rezultat sličan, oba električna alata za obradu drva razlikuju se u načinu rada.Brusilice rade sa zrnatom brusnom pločom koja drvo čini hrapavim ovisno o veličini zrna i uklanja ga u malim jedinicama. Praktični električni alat je precizan i prikladan i za male površine. Brusilice pripremaju drvo za ulja, glazure i slično – jer ih brušeni komadi drveta bolje upijaju.S druge strane, električne blanje skidaju površinu komada drva u slojevima. Na ovaj način blanjane površine imaju atraktivan sjaj i glatke su na dodir bez daljnje obrade. Blanje su također prikladne za učinkovito uklanjanje starih slojeva boje. Obično se koriste za veće komade drva.Što je važno pri odabiru brusilica?Ako želite zagladiti kutove ili rubove, vibracijska brusilica je prikladan izbor. Razlog: oscilirajuća brusna ploča uklanja samo malu količinu materijala. S druge strane, ekscentrične brusilice imaju veću brzinu skidanja zbog rotacijskog kretanja okruglog brusnog tanjura. Prikladne su za brušenje većih površina.Profesionalne brusilice i blanje obično rade bez baterije jer im je potrebna stalna učinkovitost. Kod kupnje obratite pozornost na područje primjene za koje su brusilice i blanje dizajnirane. Različiti modeli prikladni su ovisno o materijalu koji se obrađuje, prosječnoj veličini površine i obliku radnog komada. Također uskladite brusne ploče s uređajem.Želite li savjet oko kupnje brusilica i slično? Onda stupite s nama u kontakt. Naš ljubazni servisni tim također će Vam rado pomoći pri odabiru drugih električnih alata – od kutnih brusilica do bušilica.
Mogli bi Vas zanimati i ovi proizvodi:Udarno-rotacijske bušilice i udarni čekići | Svjetiljke za radno mjesto | Radne klupe | Zaštita za oči | Radne rukavice | Četke i turpije