Visokotlačni čistači, parni čistači

Visokim tlakom protiv onečišćenja! Visokotlačni čistači pronalaze i najmanje komadiće prljavštine: bez obzira nalazi li se na podu, u kutovima ili pukotinama, na strojevima ili komponentama. Zahvaljujući specijalnim mlaznicama uklonit ćete sva moguća onečišćenja.

U kategoriji Visokotlačni čistači, parni čistači nudimo Vam proizvode sljedećih marki: Kärcher.

Vaši filtri
Marka
Vrsta proizvoda
Količina potiskivanja

Visokotlačni čistači i parni čistači: gotovo da ne može čišće!Za tipičnu prljavštinu koja se uporno nakuplja na strojevima ili u krugu tvrtke mogli biste bez problema posegnuti za snažnim sredstvima za čišćenje. Ali jednostavnije je, učinkovitije i ekološki prihvatljivije ako umjesto toga posegnete za visokotlačnim i parnim čistačima. Jednostavnom kombinacijom vode i tlaka doći ćete do vrhunske čistoće.Po čemu se visokotlačni čistači razlikuju od parnih čistača?U načelu obje verzije uređaja funkcioniraju slično i zato ih često mijenjaju: voda se pod tlakom istiskuje iz sustava mlaznica te prljave površine prvenstveno čisti kombinacijom fizičkih i toplinskih efekata.Ali bitna je razlika u agregatnom stanju tekućine: • Visokotlačni čistači (uređaji s vrućom i hladnom vodom) vodu zagrijavaju samo do 60 stupnjeva Celzija. To je posve dovoljno za oslobađanje prljavštine, masti i ulja. Tlak je ovdje važniji abrazivni čimbenik.

 • Parni čistači vodu zagrijavaju sve dok se ne pretvori u vodenu paru. Para već i samom vrućinom ubija klice i bakterije, a abrazivni učinak tlaka ovdje igra sporednu ulogu.


Zato se visokotlačni čistači i parni čistači koriste u industrijskom čišćenju u različitim područjima: • Parni čistači brinu se za higijensku čistoću osobito na unutarnjim površinama koje dolaze u doticaj s prehrambenim proizvodima. I sanitarni sustavi te zajedničke prostorije njima se čiste od klica i bakterija.

 • Visokotlačni čistači koriste se u vanjskim područjima za putove, zidove ili druge fasadne elemente, s velikih strojeva i vozila uklanjaju prljavštinu i ulja, a prikladni su i za radionicu ili proizvodnu halu.


Po čemu su posebni uređaji za čišćenje?Obje verzije imaju jednu veliku prednost: kod lakših do srednjih onečišćenja bez problema se možete odreći sredstava za čišćenje ili opreme za čišćenje. Kod određenih čistača toplinskom i fizikalnom efektu pridružuje se i kemijska komponenta koja će se osobito kod tvrdokorne prljavštine pobrinuti za brzi uspjeh. A propos brzine: visokotlačni čistači impresioniraju i u tom pogledu: • Zahvaljujući ergonomskom rukovanju i okretnosti djelatnici mogu obraditi površine brzo i bez sagibanja.

 • Različiti kompleti opreme uređaj čine prilagodljivim različitim površinama.

 • Potrošnja vode je zahvaljujući sofisticiranim sustavima pumpa i mlaznica vrlo mala.


Za koje poslove trebam koristiti koji visokotlačni čistač?U načelu svaki visokotlačni čistač koji kod nas kupite od marke Kärcher možete koristiti za sva uobičajena čišćenja u tvrtki. Paziti morate samo na nekoliko detalja: • Za strojeve i vozila najbolje je koristiti čistač s temperaturom vode od 40 stupnjeva i »normalnu« mlaznicu.

 • Za putove, ploče, fasade, zidove itd. koristiti se smije nastavak za rotirajuće mlaznice.

 • Unutarnji podovi i površine s pločicama, linoleumom itd. čiste se parnim čistačem.


Pri odabiru stroja načelno razmišljajte o učestalosti korištenja i potrebnoj funkcionalnosti. Važni elementi su: • Sustav zagrijavanja i moguća temperatura vode

 • Dostižan tlak i moguća regulacija tlaka

 • Potrebna dužina rada bez prestanka kao kombinacija snage motora i protoka


Uzevši u obzir ove točke, snažan visokotlačni čistač s vrućom vodom idealan je primjerice kod čestih promjena radnog mjesta i dopušta do jedan sat neprekidnog rada. Model s hladnom vodom prikladan je za povremenu primjenu, srednja onečišćenja i pregledne površine.Koje bi upute za njegu trebalo poštovati?U pravilu je važno tlak i temperaturu vode prilagoditi osjetljivosti površine. Osim toga biste uvijek trebali održavati odgovarajući razmak (od 10 do 30 cm) između visokotlačnog čistača i površine. Ako je razmak veći, čišćenje zbog smanjenog tlaka eksponencijalno slabi.Osim toga u asortimanu za čišćenje i sanitarije pronaći ćete i alternativne strojeve koje možete koristiti kad čistoća pod visokim tlakom ne dolazi u obzir. Ono što biste o toj temi još trebali znati, za Vas smo sastavili u dva pregleda:

Ako tamo ništa ne pronađete, rado ćemo Vas osobno posavjetovati o odabiru uređaja!