Sustavi regala

Uspravan. Stabilan. Robusan. Atraktivan. I inteligentan. Ovdje se ne radi o muškarcu ili ženi iz snova, već o regalima. Za dokumente i palete. Za ured ili skladište. U modularnom sustavu ili pojedinačno. Nudimo Vam brojna individualna rješenja koja su prilagođena Vašoj internoj organizaciji i prostornim okolnostima.

Sustavi regala: neka slaganje uvis bude krajnje jednostavno!Razmislite malo: biste li uopće mogli raditi u svojem poduzeću bez sustava regala? Vjerojatno ne. Naime, s pospremljenim i urednim slaganjem uvis ispunit ćete sve zahtjeve u pogledu organizacije tijeka rada, logistike i sigurnosti. Budući da su ovi aspekti toliko važni, iz svakog se aspekta posvećujemo temi sustava regala u našemu području proizvoda Skladište.Na što moram obratiti pozornost tijekom opremanja svojeg skladišta sustavima regala?Unatoč tome što su naši sustavi regala uvelike svestrani, zahtjevi u pogledu skladištene robe ipak uvelike određuju koje biste regale trebali nabaviti za svoje skladište: • Konzolni regali neizostavni su za vrlo dugačke predmete kao što su drvene daske ili cijevi.

 • Regali za teške terete nisu prikladni samo za skladištenu robu s visokom vlastitom težinom nego i za skladištenje brojnih malih predmeta koji zajednički promatrano imaju veliku težinu.

 • Paletni regali opravdavaju svoje ime te dodatno nude prednost da se roba može postavljati na palete i sortirati izravno tijekom dostave ili u gotovom obliku tijekom isporuke – bez ijednog dodatnog koraka.


Ono što vrijedi za skladište također se odnosi na ured: za svaki predmet postoji odgovarajući uredski regal.
Koji se propisi u vezi sa sigurnošću sustava regala moraju poštivati?Trebali biste poznavati sljedeća tri načela za postavljanje, inspekciju i održavanje sustava regala: • Pravilo DGUV 108-007 (nekadašnji BGR 234)

 • Uredba o sigurnosti na radu (njem. Betr. SichV)

 • DIN EN 15635 (za čelične regale)


K tomu vrijedi sljedeće: čak i ako ne postoje zakonska ograničenja u pogledu visine ili širenja sustava regala, u pojedinim je saveznim zemljama od visine regala od 7 metara potrebno ishoditi građevinsku dozvolu.Naši djelatnici rado će Vas i u potpunosti pratiti tijekom provođenja Vašeg projekta skladišnih regala te će također uzeti u obzir ove zakonske detalje.Kako mogu pronaći savršenu ravnotežu između standardiziranja i posebnih zahtjeva za sustave regala?Upravo biste u slučaju ograničene skladišne površine željeli mjesto za regal iskoristiti što učinkovitije i fleksibilnije. No nažalost nije moguće baš svaki predmet skladištiti prema savršenom načelu.Stoga za ovu vrstu zahtjeva u našem programu nemamo samo regale za posebnu robu. K tomu se također možete pouzdati u naše iskustvo: tako smo između ostalog već mogli ostvariti projekt za potpuno opremanje skladišta za poduzeće Vishay Electronic te smo proveli izvanredni projekt »Regali ispod razine mora«.Naši su voditelji projekta pri tome na umu uvijek imali temeljna pitanja: • Koja vrsta robe zauzima najviše mjesta u skladištu?

 • Kako stvari stoje u pogledu dimenzija, težine i zahtjeva u vezi sa skladištem?

 • Kako se ti predmeti mogu postavljati u regale i vaditi iz njih?

 • Koja se roba koristi često, a koja rijetko?

 • Kako se ova roba transportira unutar skladišta od točke A do točke B?


Proizvođači regala najčešće predlažu opremanje skladišta standardnim regalima jer se oni mogu fleksibilno primjenjivati i bez poteškoća mijenjati odnosno nadograđivati.Međutim, čim Vaši zahtjevi u pogledu sustava regala odstupaju od uobičajenih standarda te se upuštate u potragu za što učinkovitijim rješenjima za skladištenje, svakako se isplati konzultirati našu CAD uslugu planiranja.Kako Vam još možemo pomoći?S radošću ćemo odgovoriti na sva Vaša pitanja u vezi sa sustavima regala i optimalnom opremom skladišta. Kako biste nam ih postavili, ne trebate učiniti ništa drugo doli stupiti u kontakt s nama. Rado ćemo Vam pomoći sa svime što ima veze sa slaganjem uvis.