Ormari za ekološki osviješteno skladištenje i za kemikalije

Radite s agresivnim kemikalijama i otrovima poput lužina, lakova ili tekućina koje ugrožavaju vode? U ormarima za kemikalije i ekološkim ormarima možete sigurno i propisno skladištiti opasne tvari. Za svaku potrebu postoji odgovarajuća vrsta ormara. Od ormara za kemikalije s mogućnošću zaključavanja i prihvatnim koritom do ormara za staklene boce s ventilacijskim prorezima: kod tvrtke kaiserkraft izaberite odgovarajuću opremu za upravljanje opasnim tvarima u svojoj tvrtki!

U kategoriji Ormari za ekološki osviješteno skladištenje i za kemikalije nudimo Vam proizvode sljedećih marki: asecos, eurokraft pro, eurokraft basic.

Vaši filtri
Marka
Vrsta proizvoda
Održivost
Relevantno
Količina proizvoda: 68

Ormari za kemikalije: sigurno skladištenje bez ikakvih dvojbiNe bi nam bili potrebni ni brojni propisi i zakoni kako bismo znali da opasne kemikalije treba skladištiti posebno oprezno i sigurno. To osobito vrijedi kada nagrizajuće tvari, tvari koje ugrožavaju vodu ili otrovne tvari želite čuvati u radnim prostorijama kako bi djelatnici odmah mogli doći do njih. U tom slučaju ormari za kemikalije tvrtke kaiserkraft najsigurnije su rješenje koje je u najvećoj mjeri usklađeno sa zakonskim propisima.Skladištenje opasnih tvari: koji se propisi primjenjuju na ormare za kemikalije?U upravljanju opasnim tvarima u pogonu ponajprije vrijede europski propisi koji reguliraju zahtjeve za ormare za kemikalije i ekološke ormare te rukovanje opasnim tvarima:


 • Uredba o sigurnosti na radu

 • Uredba o opasnim tvarima

 • Zakon o zaštiti na radu

 • Zakon o gospodarenju vodama


Pregled pravilnog skladištenja kemikalija pružaju Vam sljedeći savjetnici:
Smisao tih propisa uvijek je isti: ekološki ormari i ormari za kemikalije moraju se u pogledu izbora materijala i opreme obvezno prilagoditi skladištenoj robi i na određen način regulirati pristup tim tvarima.Koju opremu imaju kvalitetni ormari za kemikalije?Tvrtka kaiserkraft u ponudi ima različite ormare za skladištenje kemikalija i tekućina. To su:


 • Ormari za kemikalije za skladištenje tvari koje ugrožavaju vode i/ili otrovnih tvari s odgovarajućim policama i pripremljenim priključcima za odzračivanje

 • Ekološki ormari za tekućine u malim posudama za skladištenje u radnim prostorijama

 • Ormari i odlagališta za boce s tekućim plinom te ormari za boce s komprimiranim plinom G 90 za posebne zahtjeve za skladištenje i za tekućine u spremnicima, kantama i bačvama

 • Specijalni ekološki ormari EUROKRAFT za vanjsko skladištenje koji su trenutačno dostupni samo kod nas


Je li neki ormar za kemikalije ili ekološki ormar prikladan za skladištenje određenih tvari, možete jednostavno utvrditi na stranicama proizvoda uz pomoć navedenih piktograma GHS, normi DIN i certifikata. Međutim, uvijek preporučujemo da prije kupnje dobro proučite zakone – i u pogledu dozvole za upotrebu određene vrste ormara u Vašoj zemlji.Sigurnost ormara za kemikalije i ekoloških ormara ne čini samo otpornost na određene tvari, nego se ona osigurava i posebnim detaljima u opremi. Tu spadaju:


 • Police za umetanje s mogućnošću namještanja za različite posude te sigurnosne i transportne spremnike

 • Police ili koritaste police s osiguranjem od izvlačenja i prevrtanja

 • Brave i zapori za vrata osigurani od manipulacije i dijelom s automatskim zatvaranjem u slučaju požara, dijelom s mogućnošću integracije u sustave za zaključavanje

 • Razumno zaključavanje vrata za sigurno stavljanje i vađenje spremnika

 • Podna prihvatna korita različitog volumena

 • Ventilacijski otvori za optimalno prozračivanje


Upravljanje opasnim tvarima uz tvrtku kaiserkraftKao poslodavac dužni ste garantirati sigurnost u pogonu za vrijeme cijelog ciklusa upotrebe opasne tvari – od nabave do zbrinjavanja. Tvrtka kaiserkraft uz Vas je s bogatom ponudom proizvoda i usluga. Ona seže od odgovarajućih prihvatnih korita do pažljivog opremanja ormarima za kemikalije i smislenih priključaka za odvod zraka. Za izuzetno visoke zahtjeve u pogledu sigurnosti u laboratorijima za Vas smo sastavili savjetnik za kupnju Planiranje uređenja laboratorija. Ali naravno da ćemo Vas rado i osobno savjetovati u vezi s našom ponudom ormara za kemikalije i ekoloških ormara.