ESD dodatna oprema

I na ESD radnom mjestu razlika je tek u detaljima. Prava zaštita od neželjenog pražnjenja zajamčena je tek kad u igru uđe ESD dodatna oprema.

U kategoriji ESD dodatna oprema nudimo Vam proizvode sljedećih marki: Treston, NOTRAX, Kongamek, eurokraft pro.

Vaši filtri
Marka
Vrsta proizvoda
Održivost
Relevantno
Količina proizvoda: 23

ESD dodatna oprema na radnom mjestu – ključna razlika između dobre i savršene zaštiteSvoje ste ESD radno mjesto pažljivo uredili, ali ipak dolazi do nekontroliranog pražnjenja? Dobro pogledajte! ESD dodatna oprema sadrži važne komponente za Vaše područje EPA i brine se o detaljima koji ionako pružaju najbolju zaštitu.
Što spada u važnu ESD dodatnu opremu?Svaki profesionalac poznaje tipične izvore neželjenog elektrostatičkog pražnjenja na ESD radnom mjestu: osoblje, oprema, radni uređaji i transportna sredstva. Za svaki od tih izvora postoji ESD dodatna oprema koja, ne samo da povećava razinu zaštite, nego je u nekim slučajevima tek omogućava.Uz propisanu ESD radnu odjeću svaki bi djelatnik trebao nositi ESD narukvicu. To je veza s uzemljenjem. Za noge možete upotrijebiti radnu obuću prilagođenu za ESD ili praktičnu traku za petu.ESD stolice i ESD stolovi svojom osnovnom opremom ne moraju nužno udovoljavati Vašim potrebama na ESD radnom mjestu. Ovdje su od pomoći elementi za proširenje poput polica regala ili rupičastih ploča. Za skladištenje i transport Vaših komponenti najbolje je upotrijebiti ESD kutije za skladištenje – zajedno s odgovarajućom ESD dodatnom opremom poput poklopaca za zaklapanje ili postavljanje.Utikači za uzemljenje važna su veza između kabela za uzemljenje i propisanih podnih prostirki bez kojih područje EPA – ili Electrostatic Protected Area – uopće ne može dobiti dozvolu za rad.Osim toga nudimo Vam i sredstva za rad poput industrijskih vaga prilagođenih za ESD i sve što pouzdano sprečava preskakanje iskre.
Na što treba paziti kod ESD dodatne opreme?Na cjelokupnoj opremi u području EPA, od ESD sustava regala pa sve do ESD transportnih uređaja, mora se redovito provjeravati mogućnost upotrebe u skladu s normama. Uz ESD dodatnu opremu u najboljem ćete si slučaju prištedjeti kupovinu svega novog. Čim sposobnost odvođenja oslabi, vrijeme je za zamjenu.Iako je ESD dodatna oprema neizostavna, pravilno ponašanje u tom specijalnom području pogona pruža najbolju zaštitu od neželjenog izjednačenja napona. Stoga obučite svoje osoblje i senzibilizirajte ga u pogledu obaveznih detalja poput nošenja ESD narukvice.Ako želite saznati više od ESD-u, područjima EPA i osnovama elektrostatike, bacite pogled na naš savjetnik za proizvode ESD: zaštita od kobnih pražnjenja.