Svjetiljke, lampe

Nekada su svjetlost davale plinske svjetiljke, svijeće i petrolejske lampe, a danas njihov zadatak izvršavaju svjetiljke i lampe profinjenih izvedbi. LED svjetiljke, svjetiljke s povećalom, ručne svjetiljke ili svjetiljke za slučaj nužde, s toplim, neutralnim ili hladnobijelim svjetlom: mogućnosti su razne – isto kao i svjetiljke i lampe iz naše ponude!

U kategoriji Svjetiljke, lampe nudimo Vam proizvode sljedećih marki: Hansa, MAUL, Waldmann, magnetoplan.

Vaši filtri
Marka
Vrsta proizvoda
Održivost
Relevantno
Količina proizvoda: 72

Svjetiljke i žarulje – svjetlije, atraktivnije, produktivnije!Već je u Bibliji navedeno koliko je svjetlo važno za čovjeka. A ovdje možete saznati koliko je svjetlo važno za Vaše poduzeće. Naime, sa svjetiljkama i žaruljama iz asortimana tvrtke kaiserkraft osigurat ćete optimalnu produktivnost, iznimnu reprezentativnost i stvoriti mogućnost da svaki djelatnik može savršeno obavljati svoj posao. Objasnit ćemo Vam na što biste trebali obratiti pozornost tijekom odabira.Ideal boje svjetla i svjetline: koje su razlike u vezi sa svjetlom važne?Ako ste u potrazi za optimalnom rasvjetom za različita područja poduzeća, tri čimbenika igraju glavnu ulogu:  1. Boja svjetla (temperatura svjetla) koja se navodi u kelvinima. Što je temperatura boje u kelvinima veća, to će svjetlo biti bjelje.

  2. Jačina osvjetljenja, dakle intenzitet kojim se svjetlo susreće s površinom navodi se u luksima.

  3. Svjetlost – prije se navodila u vatima (W), a sada u lumenima (lm).


S odgovarajućom bojom svjetla svjetiljki i žarulja istovremeno ćete utjecati na veći broj važnih aspekata na radnom mjestu. Stvorit ćete radno okruženje kojim se potiče usredotočenost, omogućit ćete rad bez pojava znakova umora te ćete se pobrinuti za najbolji kontrastni učinak i reprodukciju boja radnih materijala.Iako je svjetlina jedna krajnje individualna okolnost, i kod nje vrijedi sljedeće: što bi rad trebao biti usredotočeniji i precizniji, to bi ona trebala biti veća.U području proizvoda Ured Vam za osvjetljenje pisaćih stolova preporučujemo boju svjetla u spektru dnevnog svjetla (veću od 5300 K) ili s neutralnim učinkom (oko 4000 do 5300 K) – pri jačini osvjetljenja od najmanje 500 luksa.


Ova kombinacija potiče koncentraciju, a da se radno mjesto pri tome ne osvjetljava sterilno. Optimalna se svjetlost u pogledu toga mora odabrati tako da može u što većoj mjeri izjednačiti učinke uređaja koji samostalno emitiraju hladno svjetlo, primjerice monitora, na oči.Na radioničkim klupama ili na stolovima za čiste prostore Vaši će djelatnici trebati svjetiljke i žarulje koje potiču bezuvjetnu koncentraciju te istovremeno nude najveću preciznost u pogledu kontrasta i točnih boja.To ćete kao prvo postići s pomoću žarulja koje omogućuju svjetlost do 1500 luksa, a kao drugo s pomoću boje svjetla koja odgovara radnom mjestu. U medicinskom se području (organski) tonovi crvene boje najbolje reproduciraju s pomoću neutralno bijele boje. Svjetiljke s dnevnim svjetlom upotrebljavaju se uvijek kada je potrebno idealno istaknuti kontraste među pojedinačnim područjima radnog materijala. To je, primjerice, važno u svrhu boljeg prepoznavanja različitih područja materijala koji je sam po sebi jednolik.Kod lampi i svjetiljki s reprezentativnom funkcijom nije riječ o vidljivosti i koncentraciji, već o atraktivnoj i što ugodnijoj atmosferi. To ćete postići s pomoću žarulja koje se nalaze na drugom kraju spektra svjetlosti i boja. Tonovi u toplo bijeloj boji (2700 do 3300 K) i (namjestive) jačine svjetlosti manje od 500 luksa pobrinut će se za to da se posjetitelji i kupci osjećaju dobrodošlo u Vašem poduzeću.Koja lampa odgovara kojem području?Za svaku od navedenih funkcija pronaći ćete kod tvrtke kaiserkraft odgovarajuća rješenja za rasvjetu koja će svoju prvobitnu svrhu primjene proširiti neizostavnim dodatnim aspektima:  • Za radionicu i industriju pronaći ćete svjetiljke za radno mjesto s mogućnošću namještanja i povećalom, s pomoću kojih nećete samo osvijetliti radni materijal, već ćete ga i povećati.

  • Za osvjetljenje pisaćeg stola odlikuju se lampe sa zaslonom koji sprječava zasljepljivanje s mogućnošću zakretanja, namještanja visine i individualnog namještanja.

  • Za široko rasipanje svjetlosti s optimalnim osvjetljenjem hodnika i za osnovno osvjetljenje skladišta i sličnih prostorija preporučujemo Vam stropne svjetiljke s velikom i satiniranom površinom zaslona. Učinak osvjetljenja u potpunosti je usmjeren prema dolje.

  • Elegantno ambijentalno osvjetljenje postići ćete s pomoću stojećih svjetiljki suvremena dizajna, čija se jačina svjetla može namještati te koje opcijski također osvjetljavaju kako strop tako i podne površine. Tako će nastati skulpturalni efekti s ukrasnim učinkom.


Rado ćemo Vam pomoći pri odabiru optimalnih svjetiljki i lampi za određena područja u pogonu te radna područja. Jednostavno nas kontaktirajte.