Zaštite od padanja

Za sve koji rade na visini: Zaštitite sebe i svoje djelatnike! Ovdje u našoj online trgovini pronaći ćete sve u vezi sa zaštitom od ispadanja i zaštitom od pada za profesionalce u radionici, industriji i službama spašavanja. Nastavite sada čitati i saznajte sve što trebate znati o zaštiti od pada.

Vaši filtri
Vrsta proizvoda
Prihvatne ušice
Bruto cijena
48
48
3344
3344
-
Relevantno
Količina proizvoda: 21

Zaštite od pada: Sigurnosni pojasevi, zaštita od ispadanja i dr.U slučaju pada padanje nije opcija: Čim izgubite tlo na poslu i ne možete se osloniti na ograde ili druge zaštitne mjere, potrebna je zaštita od pada kao osobna zaštitna oprema. Nema ako i ali.
Što spada u zaštitu od pada?Zaštita od pada ne zove se bez razloga tako: ona je namijenjena za sprječavanje pada osoba s određene visine i ozljeđivanja pritom. To je moguće na dva načina:  • Primarni sustavi zaštite od pada osim sigurnosnih pojaseva i kompleta za zaštitu od pada također uključuju ograde ili pokrove.

  • Sekundarna zaštita od pada uključuje sve uređaje koji sprječavaju osobne ozljede u slučaju pada. To uključuje ne samo sigurnosne mreže ili sustave užadi, već i, u određenoj mjeri, osiguranje kolega na tlu.Područja primjene i visine: Kada trebam zaštitu od pada?Zaštita od pada kao osobna zaštita na radu uvijek je obvezna kada zaposlenik radi na ili iznad vode i oko površina koje se mogu spustiti. Osim toga, postoje određene granice visina iznad kojih je takva zaštita nužna.Bez obzira na to, osobna zaštita od pada kao što su pojasevi i uređaji za zaštitu od pada uvijek su korisni ako, na primjer, želite zabrinutim zaposlenicima ponuditi veću sigurnost na visokim ljestvama i skelama ili ako ste u nedoumici (i radi njihove vlastite zaštite) trebali biste ih držati „na uzici''.Prema sigurnosnim propisima o udaljenosti poda od radnog mjesta ovisi je li potrebna zaštita od pada, pri čemu se razlikuju sljedeća tri slučaja:  1. Visina pada veća od 1 metra kod zidnih otvora i stepenica bez zaštite

  2. Visina pada veća od 2 metra na svim ostalim radnim primjenama

  3. Visina pada veća od 3 metra pri radu na krovovima


Međutim, ove vrijednosti ne bi trebale nadjačati vašu individualnu procjenu rizika. Kao i u drugim područjima zaštite na radu – od zaštitnih cipela do zaštite za sluh – uvijek je bolje spriječiti nego liječiti.Zato se i na našem informativnom portalu intenzivno bavimo temom sigurnosti zaposlenika i stručnjaka te Vam nudimo brojne savjete i napomene:

Ako imate konkretnih pitanja o odabiru ili dodatnih informacija o našoj ponudi zaštitne opreme, kao što su zaštita od ispadanja, zaštita od pada ili sigurnosni pojasevi, slobodno stupite s nama u kontakt.