Industrijske stepenice

Industrijske stepenice pravi su svestrani proizvod: brinu za udobno penjanje i istovremeno siguran pristup vratima, plosnatim krovovima, strojevima i dr. A tamo gdje se radi s alatom, industrijske stepenice nude dovoljno površine za koračanje i stajanje. Međuveličine i posebne konstrukcije raspoložive su na upit – kontaktirajte nas!

U kategoriji Industrijske stepenice nudimo Vam proizvode sljedećih marki: MUNK.

Industrijske stepenice – do sigurnosti stepenicu po stepenicu.Industrijske stepenice su u mnogim pogonima važni sastavni dijelovi besprijekornog rada. Radovi čišćenja, održavanja i popravaka na zgradama ili strojevima mogu se provesti samo uz pomoć sigurnog pristupa. Pomoću nathodnika sa stepenicama možete realizirati kratke putove tako da djelatnici prelaze jednostavno iznad naprave umjesto okolo.Za ljestve sa stepenicama i industrijske stepenice koje omogućuju pristup ili prelazak na drugu razinu ili do stroja vrijedi norma DIN EN ISO 14122. Za kućnu uporabu industrijske stepenice nisu prikladne prema normi DIN 18065.Što čini industrijske stepenice sigurnima?Bitna tehnička pravila za industrijske stepenice brinu za to da su Vaši djelatnici tijekom rada sigurni na svakoj stepenici. Sljedeće točke iz norme DIN EN ISO 14122 trebali biste kod odabira Vaših sljedeći stepenica ili nathodnika uzeti u obzir:  • Industrijske stepenice su često proizvedene s kutom nagiba od 45 stupnjeva. Kod ljestvi sa stepenicama koje služe kao pristup za strojeve, dozvoljen je kut nagiba veći od 45 do 75 stupnjeva. Osim toga preporučujemo Vam da ne prekoračite 60 stupnjeva.

  • Industrijske stepenice s visinom uspona od iznad 500 mm i bočni otvor uz bočnu stranu stepenica koji je širi od 120 mm, moraju imati najmanje rukovat na toj strani. Kod gazne širine veće od 1200 mm mora rukohvat biti s obje strane. U principu su dvije ograde sigurnije. Dodatne rukohvate pronaći ćete kod proizvoda pod »Dodatna oprema / rezervni dijelovi«.

  • Stepenice moraju biti tako izvedene da tekućina može otjecati, to se postiže ovisno o području primjene rebrastom strukturom, profilima ili rupičastim profilima.

  • Površina stepenica mora biti protuklizna.


Koje industrijske stepenice Vam možemo ponuditi?Industrijske stepenice kao i sve druge ljestve i skele iz naše trgovine podliježu strogoj kontroli kvalitete i ispitivanjima sigurnosti. Naši proizvodi su u skladu s važećim normama.Kod nas možete pronaći mostove za prelazak i industrijske stepenice od čelika i aluminija za unutarnju i vanjsku primjenu. Jednostavno kliknite na proizvod koji ste odabrali i filtrirajte prema potrebnoj visini, broju stepenica, dosegu ili težini. Odgovarajuće kombinacije se tada automatski označavaju s bojom. Ako su Vam potrebne druge veličine ili kompletne posebne konstrukcije, nazovite nas. Naš servisni djelatnik će rado pokušati pronaći odgovarajući model za Vas.