Osiguranje robe

Glomazne geometrije, osjetljiva ili kvarljiva roba, veliki spremnici: ne postoji ništa što se ne može otpremiti. S pravim proizvodima za pričvršćivanje robe i velikim izborom pribora za osiguranje tereta u kamionima i osobnim vozilima, svoju robu možete dovesti na cestu bez incidenata – i prije svega, svojim kupcima.

Osiguranje robe i tereta: Koje su razlike?Sigurnost robe poznata je i kao sigurnost prijevoza ili transportna ambalaža. To znači kombiniranje pojedinačnih proizvoda u transportnu jedinicu. Kombiniranjem osiguravate da se roba može utovariti, jednostavno transportirati i dovesti do kupca bez gubitka prostora. Jedinice za pakiranje i utovar također štite Vašu robu od oštećenja.

Osiguranje tereta s druge strane fiksira palete i spremnike tijekom transporta kamionom, osobnim vozilom itd. Ovdje su neizostavni uređaji za zatezanje i zatezni pojasevi, podni osigurači i drugi elementi za pričvršćivanje također su uključeni.Kako bi se stvarno zajamčio uspješan transport, toplinska zaštita i rashladni elementi za živežne namirnice, farmaceutski proizvodi i mnogi drugi osjetljivi proizvodi su od velike važnosti. Osim toga, s vagama možete osigurati da maksimalni utovar nije prekoračen, bilo na pojedinačnoj paleti ili u utovarnom prostoru.Tko je odgovoran za zaštitu robe i tereta?I utovarivač i vozač jednako su odgovorni za zaštitu robe i tereta, kao i pribora za zaštitu tereta. Ako se dogodi nesreća ili incident, obje strane su odgovorne.Pošiljatelj mora …  • … u slučaju sumnje dokazati potrebne kvalifikacije za zaštitu robe, utovar i osiguranje tereta,

  • pripremiti robu za transport uz optimalnu zaštitu robe,

  • pažljivo učvrstiti teret prema propisima.


Vozač mora …  • … prilikom utovara provjeriti je li roba sigurno zapakirana za transport,

  • provjeriti i prilagoditi osiguranje tereta prije početka vožnje,

  • provjeriti zatezne trake itd. na ruti radi dodatne sigurnosti.


U slučaju sumnje, Zakon o cestovnom promjenu već pojašnjava kada se teret smatra (ne)sigurnim. Zakon o cestovnom prometu navodi da osiguranje tereta mora osigurati da ništa ne može skliznuti, pasti, prevrnuti se, otkotrljati se ili izazvati buku u slučaju naglog kočenja ili manevra izbjegavanja (StVO odjeljak 22 stavak 1). Trgovački zakonik i tehničko pravilo VDI 2700 još su precizniji – posebno za komercijalni transport.Rado ćemo Vam objasniti kako možete zadovoljiti ova pravila s optimalnim proizvodima. Samo stupite s nama u kontakt.