Gumene rukavice

One su higijenska zaštita naših ruku. Gumene rukavice od lateksa, vinila ili nitrila štite Vas od kemikalija, ulja i masti. Na taj način mogu spriječiti ozljede.

Gumene rukavice: sigurna zaštita Vaših rukuKad god dolazite u dodir s mastima, uljima, kemikalijama ili drugim biološkim opasnim tvarima, gumene su rukavice pouzdana zaštita za Vaše ruke. Pritom pojam »gumene rukavice« u stvari može zavarati. Danas je to skupni naziv za različite rukavice od gume. Napravljene su od različitog sastava kaučuka i predviđene su za različite namjene.Izbor gumenih rukavica: lateks, nitril ili vinil?Gumene rukavice dolaze u mnogo varijanti od kojih svaka ima svoje prednosti i nedostatke:  • Rukavice od lateksa: gumene rukavice od lateksa štite od kiselina, lužina, alkohola i ketona. Izdržljive su, ali imaju i veliki potencijal da izazovu alergije. Ove rukavice osim toga nisu namijenjene za rad s mastima i uljima.

  • Rukavice od nitrila: rukavice od nitrila bez lateksa većina ljudi dobro podnosi. Ipak, njihov je materijal manje rastezljiv. Budući da su ove rukavice otporne na ulja i masti, mogu se upotrebljavati i za rad s prehrambenim proizvodima.

  • Rukavice od vinila: gumene rukavice od vinila dobra su alternativa za sve osobe alergične na lateks. Ove rukavice pružaju zaštitu od mnogobrojnih kiselina i lužina, ali ne i od kemijskih otapala.


Jednokratne ili višekratne rukavice?Jednokratne gumene rukavice ne sadrže puder, anatomski su krojene i dobro se pripijaju. Mogu se nositi na obje ruke, imaju teksturirane vrhove prstiju i dostupne su u uobičajenim veličinama od S do XL. Višekratne gumene rukavice pak dolaze s dugačkim rukavcima ili s obrubom. Mogu se prati i ponovno upotrebljavati.Pitanje propisa: izbor gumenih rukavicaAko se gumene rukavice u pogonu upotrebljavaju kao zaštitne rukavice, one moraju udovoljavati zahtjevima normi EU-a. Ovisno o radnom mjestu i poslu mogu Vam trebati različiti modeli. Prije kupnje gumenih rukavica obavezno se informirajte o propisima o zaštiti na radu.Želite saznati više o izboru gumenih rukavica ili tražite druge proizvode na polju čišćenja i sanitarija ili zaštite na radu? Naš servisni centar rado će Vas savjetovati – obratite nam se!Mogli bi Vas zanimati i ovi proizvodi:Kante za otpad s papučicom | Tuševi za ispiranje očiju | Ormari za sredstva za čišćenje | Sredstva za upijanje ulja | Usisavači | Usisavači za pod | Oprema za čišćenje starmix