ESD sustavi regala

Reda mora biti – osobito u ESD područjima. Uz ESD sustave regala zadržat ćete pregled nad tehnikom, dodatnom opremom i zakonskim propisima.

U kategoriji ESD sustavi regala nudimo Vam proizvode sljedećih marki: eurokraft pro.

ESD sustavi regala – Sve pod kontrolom? Naravno!Kad se radi o dosljednom uređenju ESD područja u pogonima, zadatak ne prestaje s odvođenjem. I po pitanju reda i skladišne površine najbolje je da ništa ne prepustite slučaju. ESD regali nemaju samo točan odvodni otpor, nego osiguravaju i optimirane radne procese.
Koje zahtjeve moraju ispunjavati ESD regali?Kao i svi elementi za uređenje i radna sredstva na ESD radnom mjestu i ESD regal mora pouzdano sprečavati nekontrolirana elektrostatička pražnjenja. U tu svrhu on treba kontrolirano odvoditi izjednačenja napona između čovjeka, regala i sadržaja regala. U tu je svrhu zakonodavac normom DIN EN 61340-5-1:2008 definirao odvodni otpor skladišne površine od 104 do 109 Ω.Naši ESD regali sa slobodno premjestivim policama imaju posebnu ESD plastičnu presvlaku zahvaljujući kojoj Vam neće trebati dodatne ESD zaštitne prostirke ili ESD skladišne kutije. To naravno ne znači da biste se trebali odreći tih ESD specijalista – upravo suprotno. Zaštita od pražnjenja mora funkcionirati besprijekorno i tijekom cjelokupnog rada s osjetljivim komponentama – pri skladištenju, transportu ili obradi.Uza sve zahtjeve za područja EPA (Electrostatic Protected Areas), ovi bi sustavi regala također trebali biti stabilni, laki za montažu, jednostavni za premještanje i izuzetno opteretivi. Kad je riječ o našoj ponudi, to se naravno podrazumijeva.
Koji ESD sustavi regala postoje?U našoj ćete online trgovini, u načelu, pronaći uobičajene sustave regala za radno mjesto kao i ESD verziju. Za individualno uređenje kombinirajte, primjerice, ESD regal s policama u osnovnoj izvedbi s dogradnim elementima po potrebi. ESD sastavni regali konstruirani su za nosivosti do 1.700 kg te mogu na sebe preuzeti tipične predmete za skladištenje i sredstva za rad u elektrotehnici ili u laboratorijskim područjima.Za posebne zahtjeve u čistom prostoru u ponudi imamo specijalne regale za čiste prostore koji također imaju zabrtvljene prazne prostore i ispunjavaju zahtjeve za razrede čistih prostora 3.
S čime moram kombinirati ESD regale?Područje EPA u Vašem poduzeću može funkcionirati samo ako u svakom radnom koraku isključite pražnjenja napona. Zato su ESD stolice i stolovi te ESD radna odjeća jednako neizostavni kao i ESD dodatna oprema. Osim toga, uvjerite se da ESD sastavni regal stoji na odgovarajućim ESD podnim oblogama kako bi se garantirala potpuna mogućnost odvođenja.Sve o izjednačenju napona možete pronaći u našem savjetniku za proizvode ESD: zaštita od kobnih pražnjenja.