Kuglični stolovi

Stavite robu za transport na stol s kugličnim valjcima. Ovdje je možete kontrolirati, etiketirati, okretati ili preusmjeravati. To su radni koraci koje ćete uz stolove s kugličnim valjcima jednostavno obaviti brže.

U kategoriji Kuglični stolovi nudimo Vam proizvode sljedećih marki: Gura, Schulz Stanztechnik.

Vaši filtri
Marka
Vrsta proizvoda
Dužina [mm]
500
500
1000
1000
-
Relevantno
Količina proizvoda: 21

Stolovi s kugličnim valjcima – optimalna transportna tehnika s dodatnom fleksibilnošćuAko kartonske kutije, konstrukcijske dijelove ili pošiljke u skladištu ili montažnoj hali treba prenijeti od točke A do točke B, dobro osmišljeni transportni sustavi ključan su čimbenik za brz i neometan transport. I to po mogućnosti bez ikakva napora. Ako valjkaste transportere i sl. dopunite fleksibilnim stolovima s kugličnim valjcima iz ponude tvrtke kaiserkraft, oni će funkcionirati praktički u svim smjerovima. Pokazat ćemo Vam kako možete usavršiti svoje procese u pogonu s pomoću inteligentnih kugličnih elemenata.Gdje je u pogonu dobro upotrebljavati stolove s kugličnim valjcima?Stol s kugličnim valjcima dogradni je element za valjkaste transportere, transportne trake i druge proizvode iz naše ponude transportne tehnike. Njegov je zadatak jednostavan, ali i inteligentan: umjesto da robu prenosi samo u jednom smjeru, Vaši će djelatnici taj komad moći s pomoću kugličnih elemenata s pojedinačnim uležištenjem na površini pomicati u svakom smjeru. Od toga ćete profitirati uvijek kada nije dovoljno samo prevladati udaljenost, nego također treba obraditi robu:  • Stolovi s kugličnim valjcima olakšavaju etiketiranje teških paketa za otpremu ili skladištenje.

  • Teške dijelove djelatnici mogu postaviti u optimalan položaj za sljedeći korak u obradi – primjerice ispred ulaznog dijela stroja.

  • Stol s kugličnim valjcima savršen je međuelement na razdjelnim mjestima i križanjima u višedimenzionalnom transportnom sustavu.

  • Kada se upotrebljava kao individualno radno mjesto, stol s kugličnim valjcima olakšava montažu.


Ovo se ulaganje isplati i ako su pitanja transporta u Vašem poduzeću sporedna, ali za vrijeme montaže ili obrade robe stoje u središtu. Zato se stolovi s kugličnim valjcima ubrajaju među neizostavne elemente optimizirane procesne logistike:  • Skraćuju trajanje montaže i obrade.

  • Radno mjesto maksimalno prilagođavaju djelatniku – a ne obrnuto.

  • Integrirani u sustav valjkastih transportera i sl. skratit će vrijeme transporta i istovremeno minimizirati prostor potreban za transportni sustav – s njima, naposljetku, ni kutovi ne predstavljaju nikakav problem.


Koje preduvjete mora ispunjavati roba na stolovima s kugličnim valjcima?Budući da stolovi s kugličnim valjcima, baš kao i naši transporteri s valjcima i valjčićima, počivaju na interakciji mehanike i fizike, roba mora ispunjavati određene preduvjete kako bi se po stolu s valjcima kretala sa što manje trenja.Najvažniji je preduvjet dno transportirane robe. Ono mora biti čisto, suho, tvrdo i stabilno. Samo se tako točkasto opterećenje valjaka s pojedinačnim uležištenjem može optimalno iskoristiti i pretvoriti u pokret.Ako određena roba ne ispunjava te preduvjete, kod tvrtke kaiserkraft možete naručiti i kutije za slaganje ili otvorene skladišne kutije koje ispunjavaju taj glavni preduvjet.Kako mogu stolove s kugličnim valjcima integrirati u svoju transportnu logistiku?Tvrtka kaiserkraft nudi Vam stolove s kugličnim valjcima u modularnom obliku, zbog čega možete individualno definirati potreban prostor i položaj transportnog sustava. U načelu nudimo verzije za dopunjavanje laganih transportera s valjcima i valjčićima te izvedbe za transport teže robe u kombinaciji s transporterima s valjcima.Slično kao i kod transportera, težina i dimenzije robe koju transportirate pri tome su odlučujući kriterij. Težina najteže robe važna je za potrebnu nosivost pojedinih kugličnih elemenata. Taj čimbenik možete izračunati na sljedeći način:Težina najteže transportirane robe : 3 = potrebna nosivost pojedinačnoga kugličnog valjkaKod dimenzija najbolje je da planirate od najmanje robe. Tu vrijedi: na svakom mjestu dno mora istovremeno dodirivati najmanje tri reda kugličnih elemenata kako bi se točkasto opterećenje pretvorilo u tekući pokret.Budući da su ta dva čimbenika vrlo usko povezana, na svakoj stranici proizvoda olakšavamo Vam izbor. Ako kliknete na određenu podjelu (dakle određeni razmak kugličnih elemenata), naš Vam algoritam automatski predlaže optimalno usklađenu težinu. To možete i sami dodatno namjestiti. Ako neka kombinacija nije moguća, algoritam se vraća na optimalnu postavku.Kod tvrtke kaiserkraft k tomu uvijek možete naručiti pojedinačne kuglične valjke za održavanje stola ili njegovo prilagođavanje specijalnim uvjetima površine itd. Tu fleksibilnost također možete dodatno povećati ako kod nas naručite posebne izvedbe i segmente s kugličnim valjcima izvan okvira standardnih dimenzija. Obratite nam se u vezi s time.