Oznake za dopuštenje i zabranu

Bez znakova za obvezno postupanje i znakova zabrane radna svakodnevica bila bi opasnija ne samo za djelatnike nego i za inventar. Stoga Vam nudimo okrugle sigurnosne znakove. Njima ćete upotpuniti propisnu opremu za pogon u skladu sa smjernicama o radnim mjestima.

U kategoriji Oznake za dopuštenje i zabranu nudimo Vam proizvode sljedećih marki: eurokraft pro.

Marka
Vrsta proizvoda
Održivost
Relevantno
Količina proizvoda: 74

Što moramo, a što ne smijemo raditi – znakovi za obvezno postupanje i znakovi zabraneKoje opasnosti vrebaju na kojim mjestima u Vašem pogonu? Da biste ih Vi i djelatnici u Vašem poduzeću uvijek bili svjesni – čak i ako se ne nalazite u svom uobičajenom okruženju – postoje znakovi za obvezno postupanje i znakovi zabrane. Njima se označavaju opasne zone i sigurnosni rizici i na taj način sprječavaju nezgode do kojih brzo može doći zbog neznanja ili nepažnje. Ne čudi da su sigurnosni natpisi propisani Smjernicama o radnim mjestima A1.3 – Sigurnosni znakovi i znakovi za zaštitu zdravlja – i prema normi DIN EN ISO 7010 koja vrijedi diljem Europe.Zašto upozoravamo koristeći se znakovima za obvezno postupanje i znakovima zabrane?Zato što svi poznaju jezik znakova. Bez obzira na to nalazili se u Njemačkoj, Španjolskoj ili Francuskoj. Jasno dizajnirani znakovi govore vlastitim jezikom. Ovo je posebno važno upravo za poduzeća s lokacijama diljem svijeta. Osim znakova za protupožarnu zaštitu i znakova za spašavanje, neizostavni su i znakovi za upozorenje te znakovi za obvezno postupanje i znakovi zabrane.


Kod vješanja veliku ulogu ima udaljenost od radnog mjesta odnosno daljina raspoznavanja. Određene zapovjedi i upozorenja moraju se postaviti na točno definiranim razmacima kako bi se njihovi simboli mogli odmah raspoznati sa svakog mjesta.Koja je razlika između znakova za obvezno postupanje i znakova zabrane?Dok je znakovima za obvezno postupanje prikazano kako biste se u opasnoj situaciji trebali zaštititi, znakovima zabrane zabranjuju se određene radnje.Primjeri znakova za obvezno postupanje: obavezno nošenje kacige, antistatičkih cipela, zaštite za oči, obavezno davanje zvučnog signala, obavezna upotreba rukohvataPrimjeri znakova zabrane: zabranjeno odlaganje i skladištenje, zabranjeno penjanje neovlaštenim osobama, zabranjeno guranje, zabranjeno pušenjeDok su znakovi za obvezno postupanje plavo-bijeli, znakove zabrane prepoznat ćete po signalno crvenoj boji. Obje su vrste znakova okrugle.Ako imate pitanja o temi sigurnosni znakovi, obratite nam se.