O nama

Ostatak našeg života je budućnost.

Načelo odgovornosti.

Prema prirodi, čovjeku i okolišu.

Dugoročno, temeljito, snažno, učinkovito, ustrajno, postojano, obećavajuće. Pregršt sinonima koji pokušavaju detaljnije odrediti jedan pojam: održivost. No on i dalje ostaje nekako statičan, nezgrapan, beživotan i istrošen.

Mi radije govorimo o načelu odgovornosti. Odgovornosti koju dragovoljno preuzimamo i živimo − prema prirodi, čovjeku i okolišu. Mi to radimo u malim, ali i velikim stvarima. Tako, primjerice, dosljedno pazimo na proizvodnju sve ekološkijih proizvoda, neprestano se trudimo oko smanjivanja negativnih posljedica internih i eksternih procesa na okoliš i stvaranja boljih, a time i ekološki prihvatljivijih standarda u svojoj branši. Dobrobit i usavršavanje svojih djelatnika osiguravamo iz dana u dan. I zalažemo se za to da i naši sugovornici i dobavljači daju sve od sebe; da u pogledu djelatnika i društva, zaštite okoliša i klime, poštenja i dosljednosti budu primjer poput nas. Nadalje prihvaćamo deset univerzalno priznatih načela najznačajnije međunarodne poslovne mreže za održivu globalizaciju, »Global Compact Ujedinjenih naroda«. Kao jedan od brojnih sudionika iz cijelog svijeta obvezali smo se da ćemo u svoje poslovanje integrirati ljudska prava, zaštitu okoliša, radne norme i borbu protiv korupcije.

Zato u svemu što činimo, planiramo i ostvarujemo bolje slušamo, pažljivije postupamo te uzimamo u obzir i krajnji učinak svojih postupaka. Mi to zovemo SCORE − Sustainable Corporate Responsibility. S tim smo programom od 2011. godine već napravili važne korake u stvaranju novih vrijednosti kako bismo time poboljšali održivost poslovanja tvrtke KAISER+KRAFT u šest polja djelovanja*:

Nabava

Logistika

Marketing

Resursi| Klima

Djelatnici

Društvo

U okviru programa SCORE svake se godine iznova suočavamo s tom odgovornošću i postavljamo si nove ambiciozne ciljeve, redovito provjeravamo svoj napredak i razvijamo nove smjernice. Samo tako ćemo i u budućnosti našu Zemlju moći učiniti malo boljom i zelenijom.

Recimo to riječima Marka Twaina: naravno da nas zanima budućnost jer tamo želimo provesti ostatak svojeg života.

*Polja djelovanja izvedena su iz deset općepriznatih načela inicijative Global Compact.

Kakva Majka takva kći.

Više o našim aktivnostima, brojkama, podacima i činjenicama možete saznati u Izvještaju o održivosti za 2019. godinu tvrtke TAKKT*.
Održivost pha
*KAISER+KRAFT EUROPA je tvrtka-kćer u 100%-tnom vlasništvu društva TAKKT AG.