Radni puloveri, radne veste

Radni puloveri moraju ispunjavati dva uvjeta: s jedne strane moraju onoga tko ih nosi učiniti uočljivim te se tako pobrinuti za sigurnost, a s druge bi strane trebali štititi od niskih temperatura i zagrijati osobu koja ih nosi. Za to su prije svega prikladne majice u signalnim bojama, kao što su narančasta i žuta, koje osim toga imaju i reflektirajuće trake. Imamo i radne pulovere bez signalnog efekta koji su posebno izdržljivi, a pritom ipak ostaju mekani i udobni. Pronađite sada svoju radnu majicu!

U kategoriji Radni puloveri, radne veste nudimo Vam proizvode sljedećih marki: Leipold+Döhle.

Radni puloveri: oprema Hi-Vis s toplinskim učinkomTko radi na otvorenom ili u halama s propuhom, zahvalan je za svaki topli sloj. Radni puloveri i radne majice kombiniraju udobno nošenje tih miljenika za rekreaciju sa sigurnosnim propisima u svakodnevnom radu. Hladni povjetarac je dobro došao!Kakvi puloveri za rad postoje?U načelu nudimo jesenske i zimske radne pulovere u dvije kategorije: s jedne strane kao upozoravajuću odjeću narančaste ili žute boje, a s druge kao svestranu radnu odjeću za promrzle profesionalce. Naše zelene radne majice idu uz hortikulturu, muške radne pulovere plave boje osobito naručuju zanatlije, a crna, kaki ili crvena pašu praktički uvijek.Radni puloveri Hi-Vis narančaste ili žute boje dugačkim rukavima i potpunim pokrivanjem torza udovoljavaju svim zahtjevima vidljivosti – dakle 3. klasi norme EN ISO 20471 za radnu odjeću s upozoravajućom funkcijom. Zato ćete u raznim zanimanjima i pri neugodnom vremenu uvijek biti vrhunski odjeveni:  • radovi na prugama i cestama

  • gradilišta i radna mjesta na otvorenom

  • građevinski radovi na vodi

  • radovi s potencijalnim rizikom pri lošoj vidljivosti i lošim atmosferskim uvjetima


Kako mogu odabrati radni pulover za zimu, jesen i prijelazno razdoblje?Radna majica, radna jakna ili ipak pulover: optimalno pristajanje Vaše odjeće važan je element sigurnosti i udobnosti. Pulover ne bi trebao biti ni preširok ni pretijesan kako bi se između tekstila i kože mogao stvoriti toplinski jastuk.Osim toga pazite da se u radnoj majici možete kretati lako i bez ograničenja – osobito ako puno radite iznad glave i u drugim položajima.Kako se pere radni pulover Hi-Vis?Radna odjeća mora se prati relativno često – usprkos osjetljivim reflektirajućim trakama. Kako one ne bi prestale svijetliti, radni pulover uvijek perite s unutarnjom stranom prema van, na niskim temperaturama i bez omekšivača. Najbolje je da si poštedite i sušilicu te radnu odjeću objesite na stalak za sušenje.Čim reflektori postanu mutni, mat ili čak »slijepi«, trebali biste zamijeniti radni pulover. Isto vrijedi i ako Vam više ne pristaju optimalno ili izgube toplinski učinak – primjerice zbog smanjene elastičnosti trakica – to su dobri razlozi da kupite novi.Rado ćemo Vas savjetovati o zaštiti na radu i informirati o našoj ponudi radne odjeće. Ako imate pitanja, slobodno nam se obratite.