Protuklizne podloge za osiguravanje tereta

Tako će tijekom transporta sve sigurno stajati na svojem mjestu: s protukliznim prostirkama za osiguranje tereta spriječit ćete pomicanje tereta koji transportirate i sve ćete sigurno prevesti od A do B.

Protuklizna prostirka za teretna vozila: odgovarajuća podloga za sprečavanje šteteTeško da možete povoljnije ispuniti propise o osiguranju tereta: protuklizna prostirka za teretna vozila i transportere važan je detalj pri prijevozu paleta i druge robe od A do B. Važno je samo da obratite pozornost na nekoliko naputaka.Što je propisano pri upotrebi protuklizne prostirke?U smjernici VDI 2700 pronaći ćete sve propise o tome što čini prikladnu protukliznu prostirku za osiguranje tereta i kako se ona koristi:  1. Protuklizne prostirke ispunjavaju najviše zahtjeve vučne čvrstoće (min. 0,6 N/mm²), postojanosti na rastezanje (min. 60%) i statičkog trenja. Zbog toga obične građevinske i gumene prostirke ne mogu biti alternativa.

  2. Nikada se za osiguranje tereta ne smiju koristiti same, već one predstavljaju dopunski detalj. Obavezno treba koristiti zatezne pojaseve i druge proizvode.

  3. Protuklizna prostirka u roli ili kao gotova ponuda ne koristi se samo na podovima transportera nego i ispod remenja za osiguranje tereta ili kao međuobloga pri slaganju.


Ispravna prilagođenost prostirke i tereta može se brzo provjeriti: sigurnosni sloj još uvijek mora biti vidljiv i stršati ispod nogu EURO palete ili između betonskih elemenata. Tu vizualnu provjeru provode i nadležna tijela – ako je rezultat negativan, prijeti Vam novčana kazna.Koju ću protukliznu prostirku koristiti za što?Jedna važna razlika je kvaliteta materijala koju treba odabrati ovisno o teretu i težini tereta. PU prostirke su univerzalni proizvodi, dok kompleksni polimeri imaju izuzetnu nosivost. Osim toga kvalitetna protuklizna prostirka u roli otporna je na mnoge tvari kao što su kiseline ili ulja. Tako protuklizna prostirka postaje i zaštitni sloj u slučaju manjih propuštanja tijekom transporta.Debljina protuklizne prostirke uz to određuje i koliko težak smije biti teret koji osigurava. Osim toga prostirka mora biti deblja i kvalitetnija što je neravnija podloga na kojoj se roba transportira.Trebate nešto više? Druge proizvode za sveobuhvatno osiguranje tereta možete dobiti u našoj trgovini.