Grijaći omotači, grijači za bačve

Posao ne smije stati ni pri nepovoljnim temperaturama. Zbog toga će se grijači za bačve pobrinuti da Vaša najvažnija radna sredstva budu spremna za upotrebu na pravoj radnoj temperaturi unatoč hladnoći. Imamo proizvode za područje regulacije temperature od 40 °C do 90 °C – ovisno o tome želite li podgrijati bačve, održavati njihovu toplinu, izolirati ih ili pak zagrijati na jako visoku temperaturu. Pročitajte sada sve o grijaćim omotačima i tuljcima za bačve!

Vaši filtri
Vrsta proizvoda
Održivost
Područje regulacije
Relevantno
Količina proizvoda: 76

Grijači za bačve: za savršenu radnu klimuIako se primjerice motorno ulje neće smrznuti te lakovi i boje neće odmah promijeniti svoja svojstva na niskim temperaturama, trebali biste uvijek paziti na pravu temperaturu. Stoga će se grijači za bačve tijekom zimskog godišnjeg doba pobrinuti za optimalnu radnu klimu u svim vremenskim uvjetima.Za što su potrebni grijači za bačve i grijaći omotači?Funkcija grijača za bačve u industriji i obrtima načelno se ne razlikuje od funkcije kućne deke za grijanje: oni vode brigu o ravnomjernoj toplini uz pomoć struje. Dok ćemo se mi kod kuće stisnuti pod deku da nam bude ugodnije, kod bačvi se prvenstveno radi o viskoznosti sadržanih medija.Ako temperature okoline padnu ispod određene granice, mediji poput maziva gube svoju žitkost, lakovi i boje više se ne mogu pravilno obrađivati, a smjese se odvajaju u različite faze.Grijaći tuljci za bačve, kanistre i spremnike neće samo zagrijati sadržaj i spremnik. Oni također jamče temperaturnu stabilnost, a time i zadržavanje svih bitnih svojstava. To se ne odnosi samo na tekućine. Grijaći omotači omogućuju stabilan protok plina i kod rukovanja plinskim bocama.Na što trebam paziti kod grijača za bačve?  • Koje temperature stvarno može postići grijaći omotač za bačve, ovisi o brojnim čimbenicima. Pritom temperatura okoline ima jednako važnu ulogu kao i materijal spremnika, sadržaj itd.

  • Svakako provjerite koja je temperaturna otpornost svake posude te koji propisi vrijede za rukovanje opasnim tvarima i skladištenje opasnih tvari. Po tome se moraju mjeriti i grijači za bačve. Ovdje je između ostaloga od ključne važnosti i prikladnost za upotrebu u ATEX zonama.

  • Kod drugih varijanta grijača trebalo bi dati prednost nestupnjevanoj regulaciji putem termostata. Tako ćete grijač za bačvu moći upotrebljavati za najrazličitije medije i postupke zagrijavanja.

  • Grijaći tuljci konstruirani su za određene vrste posuda (odnosno dimenzije). Oni se pojasevima mogu prilagoditi obliku, ali bi se trebali upotrebljavati isključivo u skladu s opisom proizvođača.

  • Snažni tuljci za bačve zagrijat će posudu u vrlo kratkom vremenu te će tako bačva biti brže spremna za upotrebu. No treba imati na umu da grijanje nije potrebno u svim okolinama ni kod svih medija.


Prije rada sa zagrijanim medijima uvijek uzmite uzorak i provjerite njegovu uporabljivost, viskoznost itd. Pritom nosite opremu za zaštitu na radu i pazite na pravilno upravljanje propuštanjima.Dodatne informacije pronaći ćete u našim informacijama o propisnom skladištenju. Rado ćemo odgovoriti na Vaša pitanja ako nam se obratite.