Povratak

Opći uvjeti poslovanja

Kliknite ovdje za preuzimanje PDF verzije.

1.Kupnja kod nas

Mi prodajemo isključivo prema svojim uvjetima poslovanja, koje vi sa svojom narudžbom prihvaćale. Odstupanje od uvjeta vrijedi samo ako ih u pisanom obliku potvrdimo.

2. Zaključivanje ugovora

Naše ponude vrijede za industriju, trgovačku djelatnost, zanat, obrt i djelatnosti od samostalnog rada. One se ne odnose na daljnje prodavatelje, ako su njihovi kupci potrošači. Naše su ponude neobvezujuće, što znači da je vaša narudžba obvezujuća tek poslije naše potvrde. Mi se ograničavamo od dostupnosti proizvoda, promjene proizvoda putem tehničkih dostignuća, promjene modela i slučajne tiskarske pogreške. Zbog tiskarskih tehničkih razloga može se dogoditi da boje u katalogu odstupaju od RAL-nijansa boje.

3. Rok dostave

Mnogo naših proizvoda, koji su u našem katalogu posebno označeni, „dostupni su u roku od nekoliko radnih dana” od isporuke iz skladišta. Predviđen rok dostave bit će naveden kao neobavezni približni rok isporuke, zbog toga što se jedan dio naših proizvoda proizvodi tek s vašom narudžbom odnosno proizvode se periodično. Rok dostave može biti i kraći. Rok dostave vrijedi tek od izjave naše potvrde, koju mi želimo što prije dostaviti. Kod prve narudžbe moguće je da se rok dostave produži zbog provjere boniteta. Kada se pismeno ugovori fiksni termin, onda je taj termin obvezujući. Dani dostave radni su dani bez subote. Rok dostave se ispoštovalo kad robu preuzme prijevoznik. Rokovi uručenja produžuju se ako je dostava adresirana za primatelje na otocima.

4. Ponuda

S pojavljivanjem ovoga kataloga ne vrijede cijene iz prijašnjih kataloga. U našim cijenama nije naveden PDV. Za iznose kupovine veće od 200 eura (neto) u Hrvatskoj u pravilu dostavljamo besplatno na adresu uz osiguranje transporta. Ako je iznos kupovine manji od 200 eura (neto) naplaćuju se manipulativni troškovi u iznosu od 9,90 eura (neto). Promjene cijena tijekom godine rijetke su. Zbog toga vrijede isključivo cijene navedene na našoj narudžbenoj potvrdi. Podrazumijeva se da navedena cijena vrijedi za jedan komad. Materijal za dekoraciju prikazan na slikama nije uključen u cijenu.

5. Uvjeti plaćanja

Naši računi moraju se platiti u roku od 30 dana.

6. Naša dostava do vas

Pretpostavljamo da želite da se roba dostavi u transportnom pakiranju ako se najkasnije do roka isporuke ne javite. Naši omoti za pakiranje mogu se ponovno upotrijebiti, odnosno mogu se reciklirati i označeni su odgovarajućim oznakama. Sa dostavom vaše narudžbe prijevozniku (pošta, željeznica, dostava paketa ili špediter) mi smo ispunili svoje ugovorne obveze i rizik prelazi na vas. Međutim, kako bi se pokrio rizik transporta, sklopit ćemo besplatno osiguranje za transport. Ako je korisno za brzu dostavu, onda se može dogovoriti i djelomična isporuka. Rokovi dostave različitih proizvoda mogu se uvelike razlikovati.

7. Naše pravo pridržaja

Tek ispunjavanjem svih naših tražbina u trenutku dostave robe imovina ide u vaše vlasništvo. U okviru pravilnog poslovnog prometa imate pravo na temelju ovog uvjeta robu obraditi, prepraviti ili prodati. Ako iz preprodaje nastaje tražbina koju vi možete konfiscirati, onda tražbina ide u naše vlasništvo. U slučaju da naše vlasništvo nestane, onda imamo pravo na suvlasništvo na novu stvar. Nadmaši se vrijednost pridržane robe od naših tražbina prema vama za više od 10%, onda vam nudimo ekvivalentnu sigurnost, nakon dostave vašeg zahtjeva.

8. Reklamacija

Molimo vas da provjerite robu kod primopredaje kako je zakonom propisano. Skrivene nedostatke morate odmah prijaviti nakon primitka robe. U slučaju skrivenih nedostataka morate nas pismeno obavijestiti u roku od tjedan dana od njihovog otkrića. Ako je oštećenje nastalo u dostavi, mora se odmah prijaviti dostavljaču. Za neviđene dostavljačke štete rok se proteže na 3 dana od primitka robe. U slučaju reklamacije javite se kod nas, telefonski broj 0800 68 00. Dobit će te otpremni Pst s točnom povratnom adresom.

9. Naše jamstvo za kvalitetu i ispravnost proizvoda

Za proizvode iz ovog kataloga jamčimo za materijal i izradu u roku od 36 mjeseca od isporuke robe. Izuzetno je normalno habanje proizvoda. Ako je u katalogu naveden duži rok za jamstvo pojedinih proizvoda onda naravno vrijedi duži rok jamstva. U slučaju opravdane pritužbe na nedostatak mi vama ispravljamo ili šaljemo novu ispravnu robu. Ako ste sami vršili zahvat na proizvodu s kojim se otežalo obnavljanje greške, onda mi više nismo odgovorni. Ako jamstvo ne možemo ispuniti u određenom roku, onda možete zahtijevati sniženje ili odustanak od ugovora. Zahtjev za naknadu štete možemo prihvatiti samo ako je bilo namjerno, iz nehaja ili namjernog kršenja ugovorne obveze. Pravovremeno provođenje tehničkih i sigurnosnih tehničkih kontrola u skladu sa zakonskim odredbama dužnost je vas kao kupca.

10. Upotreba

U suglasnosti s odredbama korištenja naših proizvoda odgovoran je kupac.

11. Vaše pravo na povrat

Ako ne želite zadržati isporučeni proizvod, onda vas molimo da nama to javite telefonski u roku od 30 dana od dostave. Nakon toga ćemo pokrenuti postupak vraćanja isporučenog proizvoda i stornirati račun. Sigurno imate razumijevanja da možemo natrag uzeti samo robu koja nema tragova korištenja i koja je u originalnom pakiranju. Molimo vas da nam robu pripremite za dostavu. Mi preuzimamo rizik i troškove od povratne dostave. Ako povratnu dostavu nismo mi naredili, onda ne snosimo troškove. Ovo pravo povrata ne odnosi se na posebne nabave izvan našeg kataloga, za proizvode po mjeri i za robu koja je bila na popustu (npr. količinski popust). Pravo na povrat vrijedi samo unutar Hrvatske.

12. Pravo i nadležni sud

Konvencija Ujedinjenih naroda o ugovorima o međunarodnoj prodaji robe (CISG) ne primjenjuje se. Isključivo vrijedi samo pravo Republike Hrvatske. Za sve sudske sporove nadležan je sud u Zagrebu.

13. Akumulacija i obrada podataka

Kako bi zadovoljili današnje trgovačke i organizacijske zahtjeve, imamo memorijsko računalo koje pohranjuje i elektronički obraduje tehničke podatke. DVR 0443859. Obrada osobnih podataka podliježe zakonskim odredbama. Ti podatci (između ostalog nagovor, titula, ime, prezime i poštanska adresa) bit će dostupne i za našeg partnera, KAISER+KRAFT GmbH, Business Boulevard, Sterneckstrasse 35, A-5020 Salzburg (Austrija) za moguće promotivne namjene.

14. Zaštita podataka i promotivna pravna suglasnost

U skladu s općim uvjetima poslovanja kupac je suglasan da obrada i korištenje njegovih podataka Fokus d.o.o. može upotrijebiti za svoje marketinške namjere i napraviti datoteku za kupce. Kupac pristaje da mu Fokus d.o.o. i KAISER+KRAFT GmbH, Salzburg, može slati akcijske reklame telefaksom, e-poštom ili drugim načinom za prijenos podataka. Ovo odobrenje kupac može u svako doba opozvati, putem neformalne obavijesti preko pošte, faksa ili e-pošte.

15. Pravomoćnost

Moguće je da su pojedine odredbe općih uvjeta poslovanja nepravomoćne. U tom slučaju djelotvornost ostalih odredbi ostaje netaknuta, odnosno djelotvornost ukupnog pravnog posla.

  1. Aktualne promjene

Od: 11.03.2024

Što vam još želimo reći ...

Naš cilj su zadovoljni klijenti. Ako ipak dođe do nezgode, onda nas nazovite s povjerenjem. Mi smo dužni pronaći prihvatljivo rješenje.

Vaša Fokus d.o.o.

Sud upisa: Trgovački Sud u Zagrebu

MBS: 080022117

PIB: 59082812808

Naše ponude vrijede za industriju, trgovačku djelatnost. zanat, obrt i djelatnosti od samostalnog rada. Sve cijene plus PDV.

Promjena cijene, promjena modela i tiskarske greške su moguće.

RAL-nijanse boje mogu odstupati od originala zbog tiskarske tehnike.