Regali za opasne tvari, postaje za punjenje

Jednim potezom do lakova, otapala itd.? Najbolje je da za to u radionici i pogonu upotrebljavate propisne plastične ili čelične regale za opasne tvari za ležeće ili stojeće skladištenje i punjenje bačava i prihvatnih korita. Uz postolja za bačve, regale za opasne tvari, regale za bačve i postaje za punjenje poznatih proizvođača suvremeno skladištenje opasnih tvari obavit ćete u tren oka – sigurno, učinkovito i povoljno! Želite saznati više? U našem tekstu sve je pregledno objašnjeno.

U kategoriji Regali za opasne tvari, postaje za punjenje nudimo Vam proizvode sljedećih marki: eurokraft pro, LaCont, CEMO, eurokraft basic, PRESSOL.

Vaši filtri
Marka
Vrsta proizvoda
Održivost
Relevantno
Količina proizvoda: 33

Regali za opasne tvari, regali za bačve i postaje za punjenje: svidjet će se i zakonodavcu!Opasne tvari u pogonu stalan su predmet rasprava. S jedne strane potrebne su u industriji i zanatima, a s druge svi trebaju biti zaštićeni od njih. Poštedite se rasprave i odmah uložite u regale za opasne tvari, regale za bačve i postaje za punjenje.Što čini regale za opasne tvari i postaje za punjenje posebnima?Za vađenje opasnih tvari iz bačava, IBC kontejnera ili malih posuda i njihovo skladištenje blizu radnog mjesta propisani su regali za opasne tvari. Postaje za punjenje kao posebni oblici donose dodatne sigurnosne mjere prilikom vađenja medija: uz prihvatna korita one preuzimaju preventivno upravljanje propuštanjima, a zahvaljujući postoljima za punjenje omogućavaju optimalan položaj velikih posuda za punjenje s pomoću slavina ili ventila.Regali za opasne tvari ili odlagalište opasnih tvari – kad mi je što potrebno?Usprkos kompliciranim propisima hijerarhije pri skladištenju opasnih tvari su jasne:  1. Skladište opasnih tvari služi za čuvanje svih zaliha opasnih medija u poduzeću.

  2. Odlagalište opasnih tvari služi za čuvanje velikih posuda u ne prevelikim količinama.

  3. Regal za opasne tvari služi za čuvanje količina koje su trenutno potrebne u pogonu.


Sve tri varijante moraju ispunjavati visoke zahtjeve u pogledu sigurnog uređenja skladišta, označavanja i ponašanja djelatnika. Središnju ulogu pritom igra zabrana zajedničkog skladištenja određenih tvari te povezano pitanje materijala regala za opasne tvari. Osim toga, odobrene su isključivo za zatvorene prostore.O čemu treba voditi računa pri rukovanju regalima za opasne tvari?Najvažnija je točka u pogledu sigurnosti minimiziranje opasnosti pri vađenju ili pretakanju medija na postaji za punjenje. Svi djelatnici moraju se obučiti za rukovanje posudama i tvarima, moraju poduzeti mjere zaštite na radu i upotrebljavati proizvode za upravljanje propuštanjima. O tome između ostalog informiraju i tehnička pravila TRGS 510. Općenito vrijedi:  • Regali za opasne tvari za tekuće medije moraju biti opremljeni prihvatnim uređajima odn. prihvatnim koritima.

  • Prihvatna korita od čelika propisana su ispod regala za opasne tvari za zapaljive medije i medije koji ugrožavaju vode.

  • Prihvatna korita od materijala PE upotrebljavaju se za skladištenje opasnih, agresivnih medija.

  • Volumen prihvatnog korita mora odgovarati volumenu najveće uskladištene posude.

  • Regali za opasne tvari moraju se postaviti tako da se može isključiti dodatna opasnost za djelatnike. To se ne odnosi samo na mjesto, nego i na osiguranje regala od prevrtanja.

  • Postoje ograničenja maksimalnih količina za skladištenje opasnih medija u regalima za opasne tvari i regalima za male posude, paletama za bačve i postoljima za bačve.


Mnogobrojni propisi o opasnim tvarima i njihovom rukovanju u pogonu mogu biti nepregledni. U našim informacijama o propisnom skladištenju opasnih tvari donosimo Vam sažeti pregled. Rado ćemo Vam pomoći pri odabiru regala i proizvoda za skladištenje opasnih tvari. Slobodno nam se obratite.