Punjači, mrežni dijelovi

Od praznog do punog u tren oka – punjači i sklopovi za napajanje brzo ponovno pripremaju svaki bežični uređaj za upotrebu. Brzi punjači, sklopovi za napajanje i univerzalni punjači za akumulatore mogu se pronaći ovdje u našoj trgovini, a za više informacija pročitajte u nastavku.

U kategoriji Punjači, mrežni dijelovi nudimo Vam proizvode sljedećih marki: eurokraft pro, KERN, SCANGRIP, Kärcher, Pramac, HelgeNyberg, PRESSOL, VARTA.

Vaši filtri
Marka
Vrsta proizvoda
Održivost
Relevantno
Količina proizvoda: 28

Punjači i sklopovi za napajanje: Jednom napunite do kraja, molim!U nekom trenutku čak i najjači akumulator mora ići na punjač. Ali razvoj ne stoji na mjestu kada je u pitanju punjenje. Moderni sklopovi za napajanje postaju sve brži, učinkovitiji i jeftiniji.Koja je razlika između punjača i sklopa za napajanje?Sa sve većim tehničkim napretkom, granice polako nestaju kod dodatne opreme u pogonu.  • U principu, sklop za napajanje je namijenjen za trajno napajanje tehničkih uređaja konstantnim naponom i strujom.

  • Punjač bi trebao puniti baterije samo do potrebne razine napunjenosti. Da bi to učinio, koristi zaštitu od prenapona, nadzore razine napunjenosti i druge sigurnosne uređaje.

  • USB punjači za pametne telefone, tablete i sl. su međuoblik. S mrežnim utikačem postaju klasični sklop za napajanje, ali fokus je na funkciji punjača s ugrađenim zaustavljačem punjenja.


Koje vrste punjača postoje?Ponuda modernih punjača za kućanstva, tvrtke i trgovinu jasno je podijeljena u dvije kategorije: specijalizirane i univerzalne.  • Posebni punjači dizajnirani su na način da mogu puniti samo akumulatore za određene uređaje – primjerice električne alate, mini dizala ili vage. Točnost pristajanja između akumulatora i punjača ključna je za punjenje snažnih akumulatora koji se koriste u e-mobilnosti ili za snažne alate.

  • U univerzalne spadaju uređaji za akumulatore u formatu baterija AA ili AAA. USB punjači također su kompatibilni sa svim uređajima koji imaju odgovarajući priključak.


Što je bolje – brzi punjač ili normalni?Još uvijek postoji mit da brzi punjači oštećuju bateriju. No, do »štete« dolazi samo ako baterija ili uređaj nakon punjenja zaglave na punjaču Tada se ukupni vijek trajanja energetske ćelije smanjuje zbog takozvanih kapajućih punjenja.U poslovnom okruženju brzi punjači su još bolji izbor. Skraćuju vrijeme prekida rada i, zahvaljujući brzom punjenju, osiguravaju da imate manje zamjenskih i rezervnih baterija za uređaj.Koliko bi trebao imati W?Učinkovitost posebnih punjača za određenu skupinu uređaja uvijek se prilagođava potrebama baterije. Kao jedinica električne snage, više W znači brže punjenje. Praktično pravilo »1 W = 1 sat vremena punjenja« uvelike je pojednostavljeno, ali općenito se može primijeniti na vrijeme punjenja: baterija od 18 V/2,5 Ah (45 W) opremljena 18 V/2,5 A brzim punjačem potpuno je napunjena za oko sat vremena.Ne zaboravite: baterije i punjači su izvori opasnosti. Zato bi se idealno trebalo puniti i skladištiti u ormarima za punjenje akumulatora.Također možete saznati više o sigurnom rukovanju litij-ionskim baterijama/akumulatorima i slobodno nas kontaktirajte ako imate pitanja.