Upravljanje propuštanjima

Ovdje mrlja, ondje lokva – koga briga?! Kad su u pitanju opasne tekućine, svakoga! Besprijekorno upravljanje propuštanjima je rješenje. Sve što vam je potrebno za sigurno upravljanje propuštanjima u pogonu i industriji možete naručiti online ovdje, brzo i jednostavno.
Savjetnik za kupnju za kategoriju Upravljanje propuštanjima

Upravljanje propuštanjima: Kada se radi o više od običnih mrljaGdje god se radi, nešto može poći po zlu. Tamo gdje postoji industrijski rad, nešto opasno može poći po zlu. Zakonodavac ne pravi kompromise kada je u pitanju upravljanje propuštanjima kod istjecanja opasnih tekućina. Ne biste trebali ni vi. S pravom opremom protiv istjecanja ulja, tekućina koje ugrožavaju vodu ili zapaljivih tvari smanjujete opasnosti za okoliš, zaposlenike i poduzeće.
Što je propuštanje?Propuštanje je tehnički izraz za ispuštanje – dakle, propusno mjesto kroz koje tekućine, plinovi ili krute tvari mogu izaći iz svog spremnika ili sustava. U industrijskom okruženju ne govorimo o vodi ili drugim bezopasnim tvarima. Propuštanja se odnose na medije koji predstavljaju opasnost. Moraju se odmah zadržati i apsorbirati odgovarajućim sredstvima za upravljanje propuštanjima tako da ne mogu, na primjer, procuriti u tlo, zapaliti se ili se udahnuti.
Što spada u upravljanje propuštanjima?U principu upravljanje propuštanjima je potpodručje rukovanja opasnim tvarima i brine se za sve radnje i proizvode koji su namijenjeni sprječavanju ili obuzdavanju posljedica istjecanja opasnih tvari.Mediji koji najčešće izlaze uključuju opasne tekućine kao što su benzin, ulja, otapala ili druge kemijske otopine. Do curenja može doći, na primjer, kod pretakanja ili punjenja u bačve ili spremnike ili zbog zamora materijala. Zato se kod takvih radova i radnih sredstava uvijek mora rukovati s proizvodima za upravljanje propuštanjima. Tome pripadaju:


Koji propisi vrijede za upravljanje propuštanjima?Ispravno rukovanje opasnim tvarima i ponašanje u hitnim slučajevima regulirani su u mnogim aspektima. Suština svih tih propisa je slična:  • Osposobljavanje svih djelatnika za rukovanje opasnim tvarima i upravljanje propuštanjima

  • Redovita procjena rizika uključujući provjeru i ažuriranje svih zaštitnih mjera, planova za slučaj opasnosti i uputa za rad

  • Sprječavanje propuštanja pri rukovanju opasnim tvarima, čak i ako se premještaju samo male količine

  • Pravilno skladištenje svih materijala u skladištima opasnih tvari


Detalje tih propisa ne treba podcijeniti. Zato smo za Vas sakupili dodatne informacije. Pogledajte, na primjer, naša često postavljana pitanja o upijajućim krpama, saznajte više o skladištenju tekućina koje ugrožavaju vodu ili potražite savjete o ispravnom i sigurnom punjenju s ručnim pumpama. Rado ćemo osobno razjasniti sve drugo o našem asortimanu proizvoda koji se odnosi na upravljanje propuštanjima. Jednostavno stupite s nama u kontakt.