Podružnice diljem svijeta

Svijet pun zajedničkih obilježja

Raznolikost nas čini jakima. Razlike nas čine boljima. A timskim ćemo radom dospjeti svugdje. U vremenu u kojem se poslovne aktivnosti pretežno odvijaju internacionalno, raznolikost također čini razliku.

Na tržištu možemo opstati samo zahvaljujući bogatstvu ideja, znanja, mišljenja, iskustava i stavova. Biti drukčiji i pronalaziti zajednička obilježja kako bismo lokalno, regionalno i globalno bili aktivni i … impresionirali kupce. Nudimo poslovno okruženje u kojemu se i djelatnici i kupci osjećaju shvaćeno, mogu se pouzdati jedni u druge i računati jedni na druge. Tako zajedno gradimo svijet koji i na poslovnoj i na osobnoj razini poklanja smisao i poštovanje te dodanu vrijednost i orijentaciju. To ne činimo samo na licu mjesta ili u nekoj zemlji – to činimo u svih 18 zemalja u kojima smo kao tvrtka kaiserkraft prisutni s više od 1000 djelatnika i s kupcima iz cijeloga svijeta. Mi smo »equipped around the world«. Proslavimo sada ta zajednička obilježja!

Podružnice diljem svijeta wt$

Willkommen in Deutschland.

U zemlji pjesnika, mislilaca i pivara! Jeste li znali da je katedrala u Kölnu najomiljenija znamenitost? A da je najveći stadion »Signal Iduna Park« u Dortmundu? Naše je sjedište, ako niste znali, u Stuttgartu: u Presselstraße 12! »Hallöle«, kako je uobičajeno pozdravljati kod nas!

1945. Osnivanje tvrtke kaiserkraft u Njemačkoj.

Podružnice diljem svijeta wt$

Grüezi in der Schweiz.

Švicarska Konfederacija, kako se naša zemlja službeno zove, poznata je po svojoj čokoladi, siru i bombonima »Ricola«. Mi govorimo njemački, francuski i talijanski – vrlo je popularan i omiljen naš »Schwizerdütsch« (švicarska inačica njemačkog jezika).

1974. Osnivanje tvrtke kaiserkraft u Švicarskoj.

Podružnice diljem svijeta wt$

Servus in Österreich.

Jeste li znali da cijelih 60% naše države čini planinsko područje? Imamo pozamašan dio Istočnih Alpa – Tirolske središnje Alpe, Visoke Ture i Niske Ture, Sjeverne vapnenačke Alpe, Južne vapnenačke Alpe i Bečka šuma – pa nas zbog toga rado nazivaju i Alpskom republikom.

1983. Osnivanje tvrtke kaiserkraft u Austriji.

Podružnice diljem svijeta wt$

Welcome to Great Britain.

Da, točno je, ponosni smo na »His Majesty, our King«. Zato poštanske marke s nekim od članova kraljevske obitelji nije pristojno lijepiti naopako. A imamo i imena mjesta koja uveseljavaju ljude jer se svatko nasmiješi kad čuje »Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch«. Inače, to je najdulje službeno ime naselja u Europi i najpoznatije selo u Walesu. Pitamo se zašto?

1974. Osnivanje tvrtke kaiserkraft u Velikoj Britaniji.

Podružnice diljem svijeta wt$

Bien le bonjour de Belgique, hallo in België.

3 jezika, 11 milijuna stanovnika i bezbroj slastica i znamenitosti. Vrlo je poznat i krumpirić koji se tradicionalno dvaput prži u vrućoj goveđoj masti. Imamo i približno 1000 vrsta piva, osvijetljenu autocestu te stripove Tintinove pustolovine i Lucky Luke s poznatim junacima.

1975. Osnivanje tvrtke kaiserkraft u Belgiji.

Podružnice diljem svijeta wt$

Bonjour de France.

Zemlja ljubavi, romantike, Provanse i njezinih mirisa, azurne obale, francuskog filma, veličanstvenih pisaca i filozofa … Francuzi se jako ponose svojom zemljom i njezinom kulturnom raznolikošću. Ali naš nadaleko poznati »laisser-faire« prestaje na kolodvorima. Zaljubljenim je parovima ovdje zabranjeno ljubljenje! Tako bar službeno traži zakon od 1910., no za ljubljenje se nasreću više nikoga ne kažnjava. Onda: »Bisous pour vous!«

1973. Akvizicija tvrtke Frankel u Francuskoj.

Podružnice diljem svijeta wt$

Welkom in Nederland.

Zaista je niska ta Nizozemska, u kojoj se četvrtina zemlje nalazi ispod razine mora. Zračna luka Schiphol primjerice nalazi se 4,5 metra ispod nadmorske visine. No jeste li znali da tulipani ne potječu iz Nizozemske? Mi smo, doduše, najveći svjetski proizvođač tulipana, ali tulipan izvorno dolazi iz Turske. Riječ »tulipan« potječe od perzijske riječi »dulband« za turban.

1967. Akvizicija tvrtke Vink en Zonen u Nizozemskoj.

Podružnice diljem svijeta wt$

Bienvenido a España.

Nećemo ovdje govoriti o suncu, plažama i moru. To već mnogi rade. Dopustite nam da radije govorimo o jedinom »izoliranom jeziku« u Europi, čija je domovina kod nas. Baskijski je 4. službeni jezik u Španjolskoj, ali do danas nije pronađen dovoljan dokaz koji bi ukazivao na srodstvo baskijskog jezika s bilo kojim drugim poznatim jezikom ili jezičnom porodicom. Budući jezikoslovci već se vesele.

1989. Osnivanje tvrtke kaiserkraft u Španjolskoj.

Podružnice diljem svijeta wt$

Benvenuto in Italia.

U Italiji se govori samo talijanski? Ni govora. Osim službenog jezika govore se i regionalni službeni jezici njemački, francuski, ladinski, retoromanski i slovenski. Mali broj ljudi govori albanski, katalonski, grčki, hrvatski, franko-provansalski, furlanski, okcitanski i sardski. Jezična mješavina iznimno je šarolika … ali babilonska jezična pomutnja ovdje ne dovodi do kaosa. Talijanima je on itekako poznat – sjetite se samo našega cestovnog prometa …

1986. Osnivanje tvrtke kaiserkraft u Italiji.

Podružnice diljem svijeta wt$

Vítejte v České republice.

Pilsner Urquell – »Plzenský Prazdroj« iz Plzeňa, Budweiser – »Budvar« iz Budějovica, »Staropramen« iz Praga i »Starobrno« iz Brna. Ne samo da su naša piva poznata diljem svijeta već i općenito spadaju među najbolja svjetska piva. Ako vladate jezikom, odmah naručite: »Jedno pivo prosím!« To je još bilo jednostavno. Ali oprez, na češkom možete polomiti jezik … Pokušajte s ovom rečenicom: »Tri sta tricet tri stríbrných stríkacek stríkalo pres tri sta tricet tri stríbrných strech – 333 srebrne vodene prskalice prskaju preko 333 srebrna krova«.

1993. Osnivanje tvrtke kaiserkraft u Češkoj.

Podružnice diljem svijeta wt$

Bem-vindo a Portugal.

Što je zajedničko najzapadnijoj europskoj zemlji i Bliskom istoku? Povezuje ih povijest: kad ste u Lisabonu i na jugu naše zemlje, obratite pozornost na nazive brojnih mjesta koji još i danas odaju 500-godišnju vladavinu Maura, npr. »Algueirão«, sjeveroistočno predgrađe Lisabona. I riječ »Algarve« potječe od arapskog »al-gahrb« i znači »Zapad«. Prije se koristio i stari naziv »Algarbia«.

2001. Osnivanje tvrtke kaiserkraft u Portugalu.

Podružnice diljem svijeta wt$

Witamy w Polsce.

Jeste li znali da samo Finska ima više jezera od Poljske? Doista spadamo među zemlje s najviše jezera u svijetu. Najveća jezera s površinom većom od 100 km² su Sniardwy i Mamry u Mazuriji te Lebsko i Drawsko u Pomorju. I da, bejgl po predaji ne potječe iz SAD-a, već iz Krakova; »beygls« je kod nas bio poznat još u 17. stoljeću.

1992. Osnivanje tvrtke kaiserkraft u Poljskoj.

Podružnice diljem svijeta wt$

Szép jó napot kívánunk Magyarországon!

Budimpeštu smatraju najljepšim gradom Istočne Europe: građevine u Jugendstilu, Dunav, termalni izvori i kultura kavana. Dobro ste čuli, kultura kavana. Ona potječe odavde, a ne, kako se često tvrdi, iz Beča. Krivac tomu je nekadašnja Austro-Ugarska monarhija. Austrijanci su kod nas vidjeli običaj ispijanja popodnevne kave s kolačem i preuzeli su ga. Café Gerbeaud u Vörösmarty tér 7 spada među najveće i tradicijom najbogatije kavane u cijeloj Europi, a nekada je bila dobavljač za carski i kraljevski dvor.

1990. Osnivanje tvrtke kaiserkraft u Mađarskoj.

Podružnice diljem svijeta wt$

Vítame Vás na Slovensku.

Kako se zove glavni grad Slovačke? Dobro pitanje – dugo vremena to čak niti mi sami nismo znali. Bratislava! Poznata je odn. bila je poznata i kao Braslavespurch, Brezalauspurc te – za vrijeme vladavine Matije Korvina – Istropolis. Na mađarskom se naziva Pozsony, na latinskom Posonium, a na njemačkom Pressburg. A tu su još i: Brezesburg, Preslawaspurch, Brezizbuch i Bresbuch, Prešporok, Prešporek i Prešpurk, Wilsonovo i Blava. Tako … to bi bilo sve!

2007. Osnivanje tvrtke kaiserkraft u Slovačkoj.

Podružnice diljem svijeta wt$

Lepo pozdravljeni v Sloveniji.

Slovenija je toliko mala da vozači kroz nju mogu proći čak i ako im se automobilski spremnik za gorivo nalazi na rezervi. Ali neka Vas veličina ne zavara: mi smo, primjerice, jedina europska zemlja koja u sebi objedinjuje Alpe, Sredozemlje, Panonsku nizinu i kraški svijet. Svaka pedeseta biljna ili životinjska vrsta na kopnu nalazi se i kod nas. Osim toga imamo 3 regionalna parka, 52 prirodna rezervata, 44 zaštićena pejzažna parka, 1217 prirodnih spomenika, 26 Natura 2000 zaštićenih područja za ptice i 260 Natura 2000 prirodnih staništa flore i faune. Još samo možemo dodati: sitni ali dinamitni!

2012. Osnivanje tvrtke kaiserkraft u Sloveniji.

Podružnice diljem svijeta wt$

Dia duit ó Éirinn.

Jedan od najpoznatijih vilinskih bića u Irskoj je nestaško Leprechaun, odjeven u zelenu boju, koji se pored irske harfe smatra zaštitnim znakom zemlje. Legenda kaže da je duh prirode na kraju duge postavio lonac pun zlata, a dobiti ga može samo tko iz Leprechauna uspije izvući tajnu tog mjesta. Do sada to još nikomu nije uspjelo. Osim toga smo poznati i po lijepim krajolicima, pivu i irskom viskiju. Možda Vam on pomogne u potrazi za Leprechaunom jer engleski šahovski majstor Henry Blackburne kaže da viski potiče našu maštu.

2001. Osnivanje tvrtke kaiserkraft u Irskoj.

Podružnice diljem svijeta wt$

Bine ați venit în România.

Jeste li znali da ime poznatog vlaškog kneza nije izmislio Bram Stoker? Vlad Țepeș Drăculea znači »sin zmaja« od latinskog draco – zmaj. Drakulin otac, Vlad II. Dracul, taj je naziv nosio kao član Reda Zmaja kralja Žigmunda. Prezime Țepeș, Nabijač, Vlad III. dobio je posmrtno; bio je poznat po tome da je svoje protivnike usmrćivao nabijanjem na kolac. No tek ga je Bram Stoker 1897. učinio najpoznatijim krvoločnim nemrtvim na svijetu, a Transilvaniju i Karpate jezovito-lijepom domovinom vampira.

Ovdje ćete pronaći poslovnicu kaiserkraft u Rumunjskoj.

Podružnice diljem svijeta wt$

Dobro došli u Hrvatsku.

Mi smo, uz Grčku, Švedsku i Finsku, zemlja s najviše otoka u Europi: na 1778 kilometara dugačkoj obali imamo 1244 otoka. Iz Hrvatske dolazi i kravata: francuska riječ »cravate« dolazi od izraza »à la Croate« za hrvatski način nošenja marame s dugačkim završecima. Ah da − filmovi o Winnetouu. Snimljeni su u stjenovitim klancima Paklenice. Plitvička jezera sa svoja 92 impozantna vodopada isto su tako globalno poznata i dio su UNESCO-ve svjetske baštine. Puno se toga može otkriti, a najbolje je da počnete u našoj trgovini.

2016. Osnivanje tvrtke kaiserkraft u Hrvatskoj.

U Vašoj zemlji nema podružnice tvrtke kaiserkraft?
Posjetite našu trgovinu za izvoz. »Sve za tvrtku« svakako ćemo dostaviti i Vama – zračnim ili morskim transportom ili teretnim vozilom, ovisno o narudžbi. Uvjerite te se i sami o kvalitetnim proizvodima, točnoj dostavi i brojnim drugim uslužnim prednostima.