Postupanje opasnim tvarima

Uređenje skladišta, transport i pravilno postupanje opasnim tvarima − tema kojom se svaki dan bavite? I mi također, tako da konstantno širimo svoju bogatu ponudu proizvoda i pomagala za postupanje opasnim tvarima. U našem asortimanu možete pronaći samo najbolje proizvode.

Zaštita okoliša i sigurnost započinju s rukovanjem opasnim tvarimaJednim se pogledom na brojne propise, zakone i norme očituje sljedeće: sigurnost u pogonu i zaštita okoliša započinju s prikladnim rukovanjem opasnim tvarima u poduzeću. Međutim, to se ne odnosi samo na proizvodni sektor. I druge branše moraju razmišljati o tome kako će rukovati, skladištiti i zbrinjavati zapaljive tvari, tekućine i otpad tako da se zajamči sigurnost ljudi i prirode. Tvrtka kaiserkraft nudi Vam pregled najvažnijih aspekata.Koje zadatke postavljaju norme i uredbe u pogledu zaštite okoliša u pogonu?Bez obzira na to rukujete li neprestano medijima koji ugrožavaju vode ili zapaljivim tvarima ili samo želite biti spremni na slučajeve nužde: zakonski tekstovi o rukovanju opasnim tvarima u vezi sa zahtjevima za opremu u pogonu vrlo su jasni.Za Vas je, primjerice, važna Uredba o opasnim tvarima koja je na snazi u Njemačkoj. Odličan Vam pregled također nudi naš Savjetnik o propisnom skladištenju opasnih tvari.Čak i ako veličina Vašeg pogona ili količina opasnih tvari kojima rukujete ne iziskuju profesionalni sustav za opasne tvari, Vaša je obveza kao poslodavca unatoč tome poduzeti mjere u vezi sa zaštitom pogona i okoliša. One su primjerice:  • Obveza provjere razine opasnosti

  • Obveza označavanja za opasne tvari i upozoravajuće oznake

  • Obveza pružanja informacija i upućivanja zaposlenika

  • Obveza protokoliranja za prikladno zbrinjavanje itd.


U potrazi za odgovarajućim proizvodima rado ćemo Vam pomoći.Kako se trebam ponašati u slučaju nužde?Ako nešto pođe po zlu unatoč opreznom rukovanju, brzo i oprezno djelovanje ključni je čimbenik za sprječavanje prodiranja opasnih tvari u podzemne vode odnosno u okoliš te jamčenje sigurnosti u pogonu. No najvažnija napomena glasi: uvijek budite pripremljeni.U vezi s temom upravljanja propuštanjima u našem se asortimanu nalaze brojni proizvodi koji služe profilaksi i brzo umanjuju razinu opasnosti. Informirajte se, primjerice, iscrpno o našim sredstvima za upijanje i proizvodima za slučaj nužde kod propuštanja, kod kojih se upijajuće krpe ubrajaju među najsvestranije i najpraktičnije pomagače u slučaju nužde. U vezi s ovom važnom kategorijom stoga smo za Vas dodatno izradili savjetnike Upijajuće krpe i Upijajuće krpe: pitanja i odgovori.Što tvrtka kaiserkraft dodatno može učiniti za zaštitu okoliša i rukovanje opasnim tvarima?Važna tema zaštite okoliša i sigurnosti ubraja se među ključne kompetencije tvrtke kaiserkraft. Dok Vi dobivate pregled o zahtjevima s pomoći naših Savjetnika za kupnju i Često postavljanih pitanja i odgovora, rado ćemo Vas osobno savjetovati u pogledu detaljnijih pitanja.U prvom se planu u svakom pogonu nalaze različiti materijali i zaštitne mjere, dok je s druge strane relativno teško zadržati pregled nad svim propisima.Kontaktirajte nas i dobijte vrijedne savjete u vezi s našom ponudom proizvoda. Rado ćemo Vam pomoći.