Radionički ormari

Takav mora biti ormar: izdržljiv. Jednostavan za održavanje. Učinkovit. Prostoran. Dozvolite nam da Vam ih predstavimo: naše čelične ormare. Bilo klasični ormar s krilnim vratima, ormar za materijale ili ormar za teške terete: odlučite se za materijal koji kao nijedan drugi jamči stabilnost i robusnost: čelik!

U kategoriji Radionički ormari nudimo Vam proizvode sljedećih marki: C+P, LISTA, EUROKRAFTpro, ANKE, Pavoy, mauser, EUROKRAFTbasic, Wolf.

Marka
Vrsta proizvoda
Visina [mm]
640
640
2200
2200
-
Relevantno
Količina proizvoda: 333

Čelični ormari: pojam univerzalne iskoristivosti



Kad je riječ o što većem stupnju iskoristivosti uz što manje trošenja, čelični ormari gotovo su nezamjenjivo rješenje za pohranu u pogonu. Naime, robusni materijal pokazuje svoje prednosti u svakom radnom okruženju i dostupan je u našoj internetskoj trgovini u bezbrojnim dimenzijama ormara.



Zašto se preporučuju čelični ormari i koja su pozitivna svojstva ovog materijala?



Kao gotovo neuništivi materijal, čelik je tražen svugdje u pogonu gdje je potrebna izdržljivost i gdje vladaju teži uvjeti okruženja. To je slučaj kako u skladištu tako u proizvodnim pogonima, u arhivu ili u društvenim prostorijama.



Čelik štiti sadržaj ormara od prljavštine i brojnih utjecaja iz okoline, omogućuje veliko opterećenje pojedinih pretinaca i izuzetno je izdržljiv u svakodnevnoj upotrebi.



Ormari s krilnim vratima ne samo da su dobar izbor iz ekonomske perspektive nego su i izuzetno održivi. Čelik se može jednostavno reciklirati i traženi je materijal u životnom ciklusu materijala.



Ukratko rečeno, čelični ormari ispunjavaju brojne zahtjeve koji se postavljaju pred modernu opremu za pogon:



  • Nezahtjevni su, jednostavni za održavanje i dugotrajni – stoga se smanjuje potreba za zamjenom.

  • U njih se mogu spremati teški predmeti kao što su alati ili komponente kojima inače nije jednostavno pronaći mjesto u skladištu.

  • Univerzalne izvedbe najprikladnije su za prilagodbu individualnim željama i trenutnim potrebama skladišta zahvaljujući otvorenim skladišnim kutijama, umetcima itd.

  • S povećanjem stupnja sigurnosti raste i zaštita od vatre i provale koju čelični ormari nude.


Gdje su u pogonu čelični ormari najbolji izbor?



Naši modeli marki kao što su Eurokraft i Quipo osmišljeni su za najrazličitija područja primjene i teoretski se mogu postaviti u čitavom pogonu.



No imajte na umu da ormari za teške terete imaju veliku vlastitu težinu i postoji mogućnost da nisu prikladni za predviđenu podlogu. Tu biste neprikladnost eventualno trebali isključiti ispitivanjem nosivosti tla.



Kako biste prvenstveno osigurali visoke ormare uske osnovne površine, također uvijek preporučujemo da pričvrstite čelične ormare na pod ili na zidove.



Za posebna okruženja ili primjene u posebnim okolnostima, kao što je skladištenje opasnih tvari, trebali biste se savjetovati s našim stručnjacima odnosno upotrebljavati čelične ormare koji su posebno prilagođeni Vašim potrebama. Primjerice, čelični ormari koji se upotrebljavaju za prehrambene proizvode moraju biti u skladu sa standardom HACCP i izrađeni od nehrđajućeg čelika. Za skladištenje opasnih tvari u prihvatnim koritima u ormaru vrijede pak drugi rigorozni zahtjevi u pogledu svojstava modela.



Koji stupnjevi sigurnosti vrijede za čelične ormare?



Univerzalni čelični ormari ovisno o mogućnostima primjene udovoljavaju nizu propisa. Ormari od nehrđajućeg čelika klase požara A1 u skladu s normom DIN EN 13501 smiju se upotrebljavati u velikim kuhinjama, no dodatno moraju biti u skladu sa standardom HACCP.



Univerzalni čelični ormari s bravom u skladu su sa stupnjem sigurnosti S1 ili S2 prema normi DIN EN 14450. Kao sigurnosni ormari nude mogućnost osiguranja sadržaja na do 30000 eura (privatno). Uz to nude zaštitu od manjih požara.



Stoga su ovi ormari idealni za pohranu radnih dokumenata koji nisu od ključne važnosti, osobnih predmeta djelatnika itd. Viši stupnjevi otpora u skladu s normom EN 1143-1 nude kontinuirano rastuću zaštitu od provale.



Uvjeti i stupnjevi sigurnosti koje čelični ormar ispunjava pregledno su navedeni na odgovarajućim stranicama proizvoda. Ako niste sigurni je li određeni proizvod točno prilagođen Vašoj predviđenoj namjeni, možete nam se u svakom trenutku obratiti.