Ormari za baterije, transportne kutije za baterije

Baterije mogu gotovo sve. Osim jednostavno otići od A do B. Sigurni ste s kutijama za transport baterija. Vatrootporni kontejneri za skladištenje/transport baterija opremljeni posebnim jastucima i u skladu s propisima osiguravaju idealno skladištenje i siguran transport. Ovdje pronađite održive proizvode poznatih proizvođača!

U kategoriji Ormari za baterije, transportne kutije za baterije nudimo Vam proizvode sljedećih marki: CEMO, eurokraft pro, ZARGES.

Vaši filtri
Marka
Vrsta proizvoda
Održivost
Relevantno
Količina proizvoda: 31

Kutija za transport baterija: maksimalna zaštita od kiselina, lužina itd.Tajna iza dugotrajne baterije je litij. Međutim, reaktivni element je sve samo ne bezopasan. Zato se transportne kutije za baterije i sigurnosne kutije za baterije ne koriste samo kada su litij-ionske baterije u transportu.Zašto se litijske baterije moraju prevoziti u sigurnosnoj kutiji za baterije?Gustoća energije litij-ionskih baterija i litij-polimerskih baterija temelji se na njihovoj jakoj elektrokemijskoj reaktivnosti, što je njihova najveća prednost i nedostatak. Litijske baterije vrlo su osjetljive na toplinu ili oštećenja. Ako se njima ne rukuje pažljivo, postoji opasnost od požara ili eksplozije. Zato se litijske baterije smiju slati samo u označenim paketima – a ne na primjer u običnoj prtljazi u zrakoplovu.Prema TRGS 510, između ostalog, litijske ćelije smatraju se opasnom robom i moraju se prema njima postupati u skladu s tim. To znači: baterije uvijek skladištite, transportirajte i punite odvojeno i na protupožaran način. Sigurnosne kutije za baterije mogu se koristiti i za skladištenje i za transport. S nezapaljivim materijalima i posebnim jastučićima za pričvršćivanje baterije u spremniku, zamjenske baterije za alate, na primjer, sigurno su spremne za primjenu.Kada su sigurnosne kutije za baterije apsolutno potrebne?Litijske baterije moraju izdržati toplinu i hladnoću, vlagu i udarce, oštećenja ili potpuno pražnjenje. Svi ovi zahtjevi postoje u mnogim komercijalnim okruženjima. Ne možete uvijek znati je li baterija potpuno funkcionalna. Stoga vatrostalna kutija za baterije nije samo prikladna za preventivno skladištenje svih izvora energije, već i optimalan izbor za:  • Baterije koje su vidljivo oštećene, natečene ili vlažne

  • Potpuno ispražnjene baterije koje je netko pokušao napuniti

  • Baterije koje moraju izdržati ekstremnu vrućinu ili hladnoću (na primjer tijekom transporta)

  • Prototipovi s litijskom tehnologijom


Koji je najbolji način skladištenja baterije?Dovoljan je suh, temperaturno stabilan prostor za skladištenje u kućanstvu. U tvrtki govorimo i o opreznom konceptu postupanja s opasnim tvarima kada je riječ o baterijama. Za litijske baterije to znači:  • Odvojeno punjenje i skladištenje u sigurnosnim ormarima za baterije i ormarima za skladištenje baterija

  • Temperaturno stabilna, suha okolina

  • Razina napunjenosti oko 70 posto (napunite ako se ne koristi dulje vrijeme)

  • Zaštita od kratkog spoja ili slučajnog uključivanja

  • Baterija ne smije kliziti u spremniku tijekom transporta


Više možete saznati u našem detaljnom članku u časopisu o sigurnom rukovanju litij-ionskim baterijama. Rado ćemo odgovoriti na sva Vaša pitanja o Vašoj sigurnoj opremi sa sigurnosnim kutijama za baterije itd. – obratite nam se i stupite u kontakt.