Zimske službe

Svake godine ista priča: zimska služba. I što je potrebno svake godine iznova? Dobra organizacija – u obliku materijala za posipavanje, vozila za posipavanje i spremnika za materijal za posipavanje. Potom čišćenje može započeti. Ako pak zima izuzetno dugo pokazuje svoju posebno hladnu stranu, ni to Vam neće predstavljati problem jer naš program proizvoda nudi i vozila za posipavanje velikog volumena.

U kategoriji Zimske službe nudimo Vam proizvode sljedećih marki: CEMO, EUROKRAFTpro, QUIPO, FLORA, PRESSOL.

Marka
Vrsta proizvoda
Održivost
  • Nije održivo (87)
  • Održivo (3)
Najprodavanije
Količina proizvoda: 90

Zimska služba, vozila za posipanje i sipke tvari: jeste li spremni za sezonu klizanja?Iako je zima u nekim dijelovima države posljednjih godina uglavnom bila blaga, snijeg, led i opasnost od klizanja najčešće dolaze brže nego što očekujemo. Tada ste kao tvrtka dužni uspostaviti zimsku službu koja će riješiti sva pitanja u pogledu sigurnosti. Blago onomu tko se vozilom za posipanje, spremnikom za sipke tvari i sipkom tvari za to već pobrinuo. Ovdje saznajte više:
Na kojim je područjima tvrtka odgovorna za zimsku službu?Neposredna područja tvrtke kao što su vanjske površine nisu jedino mjesto za Vašu zimsku službu. Tu također spadaju prilazi i javni putovi koji neposredno okružuju Vašu tvrtku. Iako su za osiguravanje prometa u načelu zadužene općine, one taj zadatak ipak mogu prenijeti na stanare.Zato je uvijek dobra ideja da se prije prvih pahulja raspitate o tome koje je područje Vaše nadležnosti. Tu Vam ipak prijete visoki zahtjevi za naknadu štete oštećenika koji su – bar iz Vašeg gledišta – bili još daleko od područja Vaše tvrtke. Spriječite to – vozilom za posipanje, spremnicima za sipke tvari i ispravnom sipkom tvari!
Koja pravila vrijede za tvrtke u pogledu zimske službe?Sigurnost u pogonu u brojnim je točkama precizno definirana zakonom. Kod zimske službe to i nije baš tako. Za nju ne postoji jedinstven zakonski tekst. Ali mnogobrojne sudske presude pokazale su da ih se morate držati. Osim toga je zimska služba neposredno na području tvrtke sastavni dio Tehničkih pravila za radna mjesta (ASR) pod točkom Prometnice.Ta pravila i presude u osnovi određuju da kao poduzetnik morate učiniti sve da opasnost od nezgode svedete na najmanju moguću mjeru:  • Obveza čišćenja snijega i posipanja ne vrijedi između 7 i 20 sati (privatno), nego je definiraju interni uvjeti u tvrtki. Sat vremena prije dolaska prvog posjetitelja/dobavljača/klijenta/djelatnika sve mora biti očišćeno i posipano.

  • To vrijedi za sve prometnice kojima se kreću vozila ili pješaci i koje se koriste na taj način.

  • Pojedine dijelove imate pravo izostaviti dok god omogućite što sigurniju (i razumniju) alternativu.

  • Unaprijed definirajte nadležnosti za zimsku službu!

  • Spremnike za sipke tvari i pomagala za posipanje postavite na više mjesta na području tvrtke tako da budu nadohvat ruke i spremni za uporabu.

  • Vaša obveza osiguravanja ne prestaje na ulazu. I tu opasnost od nezgode morate svesti na najmanju moguću razinu, primjerice prostirkama za skupljanje prljavštine.


Za zimsku službu osobito su se dokazali spremnici za sipke tvari od plastike ojačane staklenim vlaknima (GFK). U tu smo svrhu sastavili vlastiti savjetnik za kupnju. Naša vozila za posipanje olakšavaju Vam rad na velikim vanjskim površinama. Naravno da ćete kod nas dobiti i odgovarajuću sipku tvar za svoju zimsku službu!
Koje bih čimbenike za dodatnu sigurnost još trebao uzeti u obzir?Sa zimom ne dolaze samo led i snijeg, nego i povećana opasnost od nezgoda. Već i kombinacija lišća i kiše može biti opasna za klizanje. Zato biste lišće trebali čistiti jednako temeljito kao i bijeli pokrivač.Uz to na području tvrtke i oko njega treba što sigurnije regulirati promet. U tome Vam, primjerice, mogu pomoći zrcala prikladna za zimu na nepreglednim mjestima.Snijeg i led k tomu nisu opasni samo na tlu. Očistite i nadstrešnice od snijega i pobrinite se za to da klupe za sjedenje i stolovi ne predstavljaju opasnost.Zimska sezona može predstavljati velik izazov za pažljivo osiguranje tvrtke. Mi ćemo Vam rado pomoći u tim zadacima – telefonskim savjetom i bogatom ponudom proizvoda. Otkrijte sada naša vozila za posipanje, spremnike za sipke tvari i sredstva za posipanje!