Valjkasti transporteri

Svi na valjke: za brze proizvodne procese, ciljano skladištenje i jednostavan transport. Dopunite ili iznova izradite svoju transportnu tehnologiju te uštedite vrijeme i energiju.

U kategoriji Valjkasti transporteri nudimo Vam proizvode sljedećih marki: Gura.

Vaši filtri
Marka
Vrsta proizvoda
Dužina
Relevantno
Količina proizvoda: 64

Valjkasti transporteri: fleksibilno do cilja s pomoću gravitacijeU svakom skladištu i u proizvodnji potrebna Vam je posebno brza, fleksibilna i učinkovita transportna logistika. Za to Vam rijetko treba bilo što više od sile teže i pravila fizike. Neprekidni transporteri kao što su valjkasti transporteri rade i bez motora te Vašim djelatnicima ne olakšavaju samo utovar i istovar. Izbor kod tvrtke kaiserkraft olakšava Vam sastavljanje optimalnog transportnog rješenja za Vaš pogon.Koje su prednosti valjkastih transportera?Valjkasti transporteri najučinkovitiji su kada se koriste isključivo s pomoću sile teže pri nagibu od dva do pet stupnjeva. Tada optimalno pokazuju svoje prednosti:


  • Tihi transport robe bez dodatnih energetskih troškova

  • Individualna brzina transporta uz konstantan protok materijala

  • Mogućnost fleksibilne promjene smjera transporta

  • Mogućnost fleksibilnog postavljanja i usmjeravanja – primjerice za jednostavan utovar transportera

  • Mali intenzitet održavanja jer nema motorizacije i povoljna zamjena pojedinačnih valjaka ili modularnih elemenata


Zbog toga brojni pogoni s odgovarajućom količinom tereta kao transportnu tehniku rabe isključivo valjkaste transportere. Ako Vaša roba mora prijeći veće udaljenosti ili Vam je tijekom transporta potrebna motorizirana podrška, valjkaste transportere svakako možete integrirati i u višedimenzionalni sustav sastavljen od transportnih traka, valjkastih transportera i još puno toga.U takvim slučajevima gravitacijska rješenja pobjeđuju tamo gdje Vaši djelatnici trebaju pristup transportiranoj robi – radi istovara ili utovara, pripreme za otpremu ili rukovanja na neki drugi način.Kako mogu pronaći odgovarajuće valjkaste transportere?Dimenzije i svojstva robe koju obično transportirate u središtu je odabira – to inače također vrijedi za transportere s valjčićima i stolove s kugličnim valjcima.Težina i dimenzije načelno imaju najveći utjecaj. Težina odlučuje o tome trebate li upotrebljavati lagane valjkaste transportere od aluminija ili čelične varijante veće nosivosti. Ona također određuje promjer valjaka koji je potreban da bi se težina robe prenijela u ravnomjeran, energičan i okretan transport.Dimenzijama transportirane robe konkretizirat ćete potrebnu širinu trake i međuosovinski razmak. Čvrsto pravilo za neprekidne transportere glasi: u svakoj točci trake dno transportirane robe mora biti u kontaktu s najmanje tri valjka. Zato ovdje računate polazeći od najmanje robe. Za širinu trake utvrdite najveće dimenzije robe te joj dodajte još nešto prostora s lijeve i desne strane.Naravno da nije isto želite li transportirati robusne pakete ili osjetljivu robu. Zato kod tvrtke kaiserkraft možete na upit naručiti i posebna površinska svojstva valjaka. Obratite nam se, primjerice, u vezi s valjcima s presvlakom od PVC-a koji su najbolje rješenje za posebno osjetljivu robu ili izazovna radna okruženja.Kako mogu utvrditi kakav valjkasti transporter trebam?Mi svoju tehniku nudimo u modularnom obliku. Tako ćete dobiti maksimalnu fleksibilnost i moći ćete individualno definirati koliko Vam je ravnih i zakrivljenih elemenata ili prolaza potrebno. Ravni elementi pri tome čine jezgru transportnih traka, a time također služe za utvrđivanje Vaših potreba.Ovdje ne biste trebali razmišljati samo u metrima, nego biste trebali uračunati čimbenike kao što su potreban slobodni prostor s lijeve i desne strane trake ili prostor za čvorišta i razdjelna mjesta prema drugim elementima te područjima transportne tehnike.Naši će Vam djelatnici pri odabiru rado pomoći i posavjetovati Vas o optimalnom sastavu elemenata u našem asortimanu. K tomu nas možete pitati i o posebnim izvedbama, zakrivljenim elementima ili prolazima za transportne trake koje standardno nudimo samo u ravnoj varijanti.