Oznake za protupožarnu zaštitu

Trebate oznake za protupožarnu zaštitu prema Smjernici o radnim mjestima A1.3 / normi ISO 7010? Onda ste na pravom mjestu. Otkrijte naše vrste oznaka i saznajte sve o potrebnim daljinama raspoznavanja.

Vrsta proizvoda
Materijal
Svojstvo
Relevantno
Količina proizvoda: 12

Što učiniti kada gori?Aktivirati požarni alarm, napustiti zgradu i/ili pokušati ugasiti požar. To je odgovor. Ali kako se snaći: gdje se nalazi gumb za alarm, aparat za gašenje požara i kako sigurno izaći iz zgrade? To nam pokazuju sigurnosne oznake poput oznaka za protupožarnu zaštitu, izlaz u nuždi i sl.


A gdje su Vaše sigurnosne oznake i koliko ih dobro u ovom trenutku možete raspoznati? Ako na ova dva pitanja možete odgovoriti s „ovdje'' i „dobro'', znači da točno znate što Vam treba i odmah možete skrolati dolje do svog željenog proizvoda.


No možda još premalo toga znate o propisanim veličinama i udaljenostima sigurnosnih oznaka ili se želite bolje informirati o temi protupožarne zaštite? Onda ste na pravom mjestu.Što su oznake za protupožarnu zaštitu?Oznake za protupožarnu zaštitu su sigurnosne oznake koje označavaju opremu za gašenje požara potrebnu za zaštitu od požara. Postavljanje oznaka kod tih predmeta obvezno je u radionicama. Tako se želi osigurati brz pronalazak dojavnika požara i sredstava protupožarne zaštite. Oznake za protupožarnu zaštitu standardizirane su već godinama. Aktualne sigurnosne oznake integrirane su u Smjernicu o radnim mjestima A1.3 u veljači 2013. Prema normi DIN EN ISO 7010 oznaka za protupožarnu zaštitu uvijek se sastoji od bijelog piktograma na crvenoj pozadini. Budući da te oznake ne sadrže tekst, mogu se primjenjivati u cijelome svijetu. U našoj internetskoj trgovini pronaći ćete svih dvanaest oznaka za protupožarnu zaštitu. 1. Vatrogasno crijevo

 2. Vatrogasno dizalo

 3. Ljestve

 4. Aparat za gašenje požara

 5. Sredstva i uređaji za suzbijanje požara

 6. Dojavnik požara

 7. Telefon za dojavu požara

 8. Uputa za smjer kretanja, ravno

 9. Uputa za smjer kretanja, ukoso

 10. Pokrivač za gašenje požara

 11. Pomični aparat za gašenje požara

 12. Protupožarna vrata


Kako mogu pravilno postaviti oznake za protupožarnu zaštitu?Visina montaže oznaka za protupožarnu zaštitu u pravilu iznosi oko 200 – 220 cm (visina okvira vrata). Važno je da se sredstva protupožarne zaštite mogu pronaći i kada predmet zaklanja njihovu vidljivost. Oznake za protupožarnu zaštitu mogu se ovisno o vrsti pričvrstiti na različite načine.Koje vrste oznaka postoje?Oznake za protupožarnu zaštitu kod nas možete kupiti kao dvodimenzionalne izvješene znakove ili kao jednodimenzionalne utične znakove. Kod vrste oznaka odaberite „standardnu izvedbu'' ako svoju oznaku za protupožarnu zaštitu želite naručiti u obliku ljepljive folije.


Odabrati se može i veličina oznaka, ovisno o daljini raspoznavanja – dakle udaljenosti s koje je oznaka vidljiva. Više o tome možete saznati u našem Savjetniku za kupnju Daljine raspoznavanja.


Pozor: ako dođe do kvara rasvjete u Vašem poduzeću, Vaše sigurnosne oznake i dalje moraju biti vidljive. Zbog toga u ponudi imamo fotoluminiscentne oznake koje Vam pokazuju put i u mraku.


U slučaju pitanja kontaktirajte nas. Rado ćemo Vam pomoći pri odabiru oznaka za protupožarnu zaštitu prema Smjernici o radnim mjestima, iako se nadamo da Vam one nikada neće trebati.