Radne majice

Pretoplo Vam je za tipičnu radnu odjeću dugih rukava? Onda imamo nešto za Vas. Naše radne i upozoravajuće majice s kratkim rukavima i na vrlo visokim temperaturama pružit će Vam odgovarajuću udobnost i sigurnost zahvaljujući svojoj vidljivosti. Signalna žuta i narančasta boja, ali i reflektirajuće trake omogućavaju da Vas odmah svi vide. Sada saznajte sve što morate znati o radnim majicama kratkih rukava i radnoj odjeći za sva godišnja doba!

U kategoriji Radne majice nudimo Vam proizvode sljedećih marki: Leipold+Döhle.

Radne majice kratkih rukava: sigurne i udobneNaravno da je sigurnost uvijek na prvom mjestu. Ali zašto biste u vrućim danima trpjeli ispod teške i predebele radne odjeće? Bolje je da u skladu s uredbom o upozoravajućoj zaštiti uložite u prozračne radne majice koje su uz to i impresivno udobne.Kakve radne majice postoje?U našem asortimanu prozračne strane radne odjeće usredotočujemo se na upozoravajuće zaštitne majice kratkih rukava u narančastoj i žutoj boji.  • Narančaste radne majice s reflektirajućom trakom udovoljavaju normi EN ISO 20471 2. klasa. Smiju se nositi na cestama na kojima se vozi brzinom do 60 km/h. Važno ograničenje: to vrijedi pri dovoljnoj vidljivosti i relativno malom prometovanju.

  • Radne majice upozoravajuće žute boji povećavaju sigurnost na gradilištima, u zračnim lukama i logistici. Mogu ih nositi i biciklisti umjesto upozoravajućih radnih prsluka kako bi bili bolje vidljivi u cestovnom prometu.


Općenito vrijedi: svugdje gdje radi osobne sigurnosti trebate biti dobro uočljivi, radne su majice ljeti pravi odabir. Čak i kad nema obvezujućeg propisa. Nemojte zaboraviti uz njih nositi i odgovarajuće radne hlače, a po potrebi i radnu jaknu pri lošem vremenu.Što čini dobre radne majice?Radne majice uz vidljivost osiguravaju i druge aspekte koji su važni za radnu odjeću, ali i rad na ljetnim vrućinama:  • kroj koji lagano obuhvaća tijelo i udobno pristaje

  • ugrađena zaštita od ultraljubičastih zraka za trup (ovisno o modelu)

  • prozračni materijal za dobar prijenos vlage

  • fleksibilne reflektirajuće trake koje se prilagođavaju svakom pokretu

  • brzosušeća vlakna


Kako bi se te sposobnosti održale što duže, radne majice treba prati na niskim temperaturama, bez omekšivača i ne treba ih sušiti u sušilici. Zahvaljujući brzom sušenju opet ćete ih moći upotrebljavati za tili čas. Čim se reflektirajuće površine zamute, odvoje ili više ne svijetle dovoljno dobro, majicu treba zamijeniti.Koliko radnih majica po djelatniku?Ako kao poduzeće preuzimate nabavu radne odjeće za svoje djelatnike, često se javlja pitanje o količini po osobi. U odnosu na radne jakne, radne prsluke ili radne pulovere, koji se navlače, radne majice su u dodiru s kožom i najčešće se nose pri visokim temperaturama i intenzivnom fizičkom radu.Zato biste u idealnom slučaju trebali osigurati jednu radnu majicu po danu – a po potrebi i dodatnu rezervu. Iako se nošena majica može brzo oprati, ne biste trebali računati s tim da će Vaši djelatnici svaki dan uključivati perilicu. Osim ako ćete Vi preuzeti taj posao za cijelu ekipu.Mi manje postavljamo pitanja, a radije na njih odgovaramo. Ako imate pitanja o radnoj odjeći i sigurnosti u pogonu, uvijek nam se slobodno obratite.