ESD stolice i stolovi

ESD radno mjesto bez ESD stolica i stolova samo je uzemljeno skladište. Kako bi svaka od Vaših komponenti impresionirala savršenom preciznošću i apsolutnom funkcionalnošću, dobro obratite pozornost na ergonomiju i jednostavnost upotrebe.

U kategoriji ESD stolice i stolovi nudimo Vam proizvode sljedećih marki: bimos, Treston, RAU.

Vaši filtri
Marka
Vrsta proizvoda
Održivost
Relevantno
Količina proizvoda: 40

ESD radne stolice i ESD radni stolovi: siguran rad bez napetostiDok u uredu i upravi prije svega razmišljate o ergonomiji okretnih stolica i radnih stolova, u ESD području (gotovo) se sve vrti oko kontroliranog izjednačenja napona. Odreći se udobnog i zdravog držanja za vrijeme rada? Ne dolazi u obzir – suvremene ESD radne stolice, od stolaca i radnih stolica pa sve do okretnih stolica, u kombinaciji s ESD radnim stolovima pružaju Vam savršena rješenja!
Zašto trebam specijalne radne stolove i radne stolice za ESD područje?Iako radni stolovi imaju svoje fiksno mjesto i ne dobivaju elektrostatički naboj trenjem, oni su sastavni dio ispravne opreme ESD radnog mjesta. Do statičkog naboja prije svega dolazi kad ih upotrebljava osoblje i u slučaju kontakta s potrepštinama za rad na stolnoj ploči. Zato postoje ESD radni stolovi od odvodljivih materijala – od melaminske ploče pa sve do postolja s nogama s elementom za spajanje na uzemljenje.Kod radnih stolica očita je opasnost od napona: kotači se taru o pod, radna odjeća struže po površini za sjedenje – ESD izvedbe još su važnije čim Vaši djelatnici rukuju osjetljivim elektroničkim komponentama.
Koji su ESD proizvodi za koje radno područje?Poseban izazov za uređenje predstavlja čisti prostor: upravo u medicinskim laboratorijima, ali i primjerice u proizvodnji čipova ili u farmaceutskoj industriji ne morate prognati samo opasnost od elektrostatičkog pražnjenja, nego i osigurati što manju kontaminaciju česticama. Radni stolovi i stolice za čiste prostore nisu samo provodljivi, nego ispunjavaju i zahtjeve norme ISO 14644-1 u vezi s klasama čistoće. Izuzetno glatke površine sa što manje šavova olakšavaju higijenu i čišćenje.I bez standarda za čiste prostore u ESD području traži se jednostavna čistoća. Na prvom mjestu ipak je ergonomija: ESD stolice i stolovi bez problema se mogu podesiti po visini, podupiru ispravno držanje za vrijeme rada te time rasterećuju Vaše djelatnike.Kad birate između radnog stolca i kompleksne okretne stolice sa svim ergonomskim finesama, uvijek biste se trebali odlučiti za model koji je najbolje prilagođen radnom mjestu. Što je posao dugotrajniji i što je više koncentracije kod njega potrebno, to bi bogatije trebala biti opremljena i ESD stolica.
Što se od ESD dodatne opreme ne smije izostaviti?Čovjek je jedan je od najvažnijih izvora pražnjenja između ESD stolice, ESD stola i osjetljivog radnog predmeta. Zbog toga osoblje u ESD području uvijek treba nositi uzemljenu ESD dodatnu opremu (poput ESD narukvice) i ESD radnu odjeću. ESD podne obloge ispod stolica i stolova osiguravaju pouzdano odvođenje.
U kakvoj su međusobnoj interakciji svi ti čimbenici, možete saznati u našem savjetniku za proizvode ESD: zaštita od kobnih pražnjenja.