Plombe, elementi za pečaćenje

Plombe i elementi za pečaćenje nedvosmisleno daju do znanja da neovlaštene osobe ne smiju otvarati pošiljku. Osim toga, tako ćete čvrsto zatvoriti svoje transportne spremnike poput kontejnera, mrežastih kontejnera ili kutija za slaganje i osigurat ćete ih od krađe ili manipulacije. Sada nastavite čitati i saznajte sve o plombama i elementima za pečaćenje.

U kategoriji Plombe, elementi za pečaćenje nudimo Vam proizvode sljedećih marki: BITO, KS Tools.

Vaši filtri
Marka
Vrsta proizvoda
Održivost

Plombe i elementi za pečaćenje za zaštitu od neovlaštenog pristupaKod plombi i elemenata za pečaćenje nema nesporazuma. plombirana i zapečaćena roba ili spremnici imaju jasnu poruku sa signalnim učinkom, zapor za manipulaciju i krađu, jamstvo za kvalitetu i sigurnost.Što čini plombe i elemente za pečaćenje?Sigurnosne plombe i elementi za pečaćenje važan su element u međunarodnom robnom prometu i propisani su za mnoge transporte. Oni zatvaraju spremnike i otvore ventila, ali i kontejnere, mrežaste kontejnere pa čak i cijele skladišne hale i željezničke vagone.Njihova je glavna zadaća kontrola manipulacije: jasno numerirana plomba ili element za pečaćenje ne mogu se neprimjetno slomiti i opet postaviti. Time se osigurava da posudu ili uređaj ne otvori netko tko za to nije ovlašten.To može biti slučaj i u međunarodnoj otpremi, ali i između dvaju ispitivanja pogonskih sredstava. Općenito, plombe i elementi za pečaćenje istovremeno služe za zatvaranje, dokumentiranje i osiguravanje transporta.Kakve plombe i elementi za pečaćenje postoje?  1. Barijerne plombe zatvaraju skladišne hale, kontejnere za izvoz, spremnike za slaganje, sklopive kutije itd. Trebaju ih zaštititi od manipulacije i krađe te istovremeno služe kao sredstvo za zatvaranje i osiguravanje tijekom transporta.

  2. Indikativne plombe upućuju na moguće manipulacije ili pristup. Ove povoljne plastične plombe lako se, ali ne i neprimjetno uklanjaju.

  3. Elementi za pečaćenje pribora za zamatanje pokazuju jesu li trake za zamatanje i slična sredstva za osiguravanje robe neoštećeni. Budući da se takav pribor za zatvaranje lako uklanja i zamjenjuje, element za pečaćenje pribora za zatvaranje pri mnogim je transportima neizostavan.


Prema materijalu i vrsti konstrukcije plombe se osim toga mogu kategorizirati kao plombe od žičanog užeta ili plastične plombe za provlačenje. Plombe za provlačenje od žice za plombiranje prikladne su za mrežaste kontejnere, kutije i međunarodni transport u kamionima i kontejnerima. Dostupne su u različitim veličinama i mogu se otvoriti samo odgovarajućim alatom. Plombe za provlačenje općenito su izvrsne za plombiranje vatrogasnih aparata, strojeva ili dijelova te istovremeno služe kao zaštita od manipulacije i ispitni certifikat. Plastične plombe također mogu obavljati mnoge zadaće – u kemijskoj industriji, ali i u sigurnosnim kontrolama.Kada su i gdje propisane plombe i elementi za pečaćenje?Čim se roba može sigurno upotrebljavati samo kad je zajamčena apsolutna sigurnost od manipulacije, plombe su neizostavne. To primjerice vrijedi kod prehrambenih proizvoda: ovdje plombe osiguravaju sljedivost i označavaju kontrolu kvalitete i podrijetla zaštićene robe.Identičnu vrijednost plombe imaju i u robnom protoku u kemijskoj industriji i zdravstvu te u sigurnosti u pogonu. Plombiranjem vatrogasnih aparata ili pribora za prvu pomoć nakon upotrebe osigurava se da su proizvodi provjereni, cjeloviti i zamijenjeni. U logistici – ponajprije prekograničnoj – elementi za pečaćenje i plombe imaju sličnu važnost kao sredstva za osiguranje tereta, posebne oznake i potpuna teretna dokumentacija.Svoju stručnost potvrdit ćemo Vam pismom, pečatom, a rado i plombom. Smijemo li Vam biti pri ruci tijekom odabira? Uvijek nam se slobodno obratite!